BLOG UŽIVO: Nišlije bolje od Spartaka, remi u Kragujevcu
Foto: Tanjug

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Nišlije bolje od Spartaka, remi u Kragujevcu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:29 - Atletik "oteo" bodove ValensijiFudbaleri Atletik Bilbaa i Valensije odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici 30. kola španske Primere. Valensija je do prednosti došla u 61. minutu, a strelac je bio Rodrigo De Paul, koji je iskoristio proigravanje svog imenjaka Mašada. Atletik Bilbao je do izjednačenja došao u 90. minutu, a strelac je bio Atriz Aduriz iz očigledne ofsajd pozicije. Valensija je utakmicu završila sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Nikolas Otamendi u 85. minutu dobio direktan crveni karton. Valensija je četvrta u Primeri sa 62 boda, tri manje od trećeplasiranog Atletiko Madrida, koji je u utorak pobedio Real Sosijedad sa 2:0, dok je Atletik Bilbao osmi sa 40.

20:32 - Napredak savladao VojvodinuFudbaleri Napretka iz Kruševca pobedili su danas u Novom Sadu Vojvodinu sa 1:0 u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Marko Gobljević u 39. minutu i to posle velike gužve u šesnaestercu Vojvodine nakon kornera za Napredak. Vojvodina je tokom prvog poluvremena bila bolji rival, ali nije uspela da iskoristi svoje prilike, dok drugi deo meča nije doneo mnogo uzbudljena. Kruševljani su se dobro branili i domaćinu nisu dozvolili da ozbiljnije pripreti golmanu Slobodanu Jankoviću. Napredak je ovim trijumfom načinio veliki iskorak u borbi za opstanak u Super ligi Srbije. Oni sada zauzimaju 11. mesto sa 23 boda, dok je Vojvodina ostala na četvrtom sa 37.

18:34 - Tulalan u Monaku do 2017.Fudbaler Monaka Žeremi Tulalan potpisao je novi ugovor kojim se obavezao da u klubu iz kneževine ostane do juna 2017. godine. Bivši francuski repezentativac pridružio se trojici saigrača, koji su takođe produžili ugovore, tako da je Monako sačuvao okosnicu ekipe i biće i dalje konkurentan u svim takmičenjima. Pre Tulalana, ostanak su potvrdili golman Danijel Subašić, igrač sredine terena Nabil Dirar i defanzivac Andrea Rađi. Monako je trenutno četvrtoplasirani na tabeli prvenstva Francuske i bori se za mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona. Ove sezone Monako je izborio plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja, gde se kasnije ovog meseca sastaje sa torinskim Juventusom.

18:04 - Agent: Serhio Ramos ostaje u RealuFudbaler Real Madrida Serhio Ramos ne razmišlja o odlasku sa Santjago Bernabeua, rekao je danas njegov agent Rene Ramos. Ramosu ugovor sa Realom ističe za dve godine, ali španski mediji su nedavno pisali da je on blizu prelaska u Bajern iz Minhena. "Serhio je veoma srećan u Realu. Sve dok ima ugovor nosiće dres Reala", rekao je Rene Ramos za špansku Marku. Ramos je skoro deset godina u klubu, pošto je na Santjago Bernabeu došao još kao tinejdžer u avgustu 2005. godine. On je od tada sa Realom osvojio tri titule u Primeri i tri trofeja u Ligi šampiona.

17:59 - Nišlije bolje od Spartaka, remi u KragujevcuFudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas na svom terenu ekipu subotičkog Spartaka sa 1:0, dok su Radnički iz Kragujevca i Donji Srem odigrali bez golova u utakmicama 22. kola Super lige Srbije. Jedini gol na meču u Nišu postigao je Petar Đuričković u 12. minutu. Darko Bulatović izveo je korner sa desne strane, lopta je stigla do Đuričkovića koji je šutirao iz prve i pogodio mrežu gostiju. Klub iz Niša je uspeo da sačuva prednost do kraja meča, iako je već od 20. minuta imao igrača manje na terenu posle crvenog kartona koji je zaradio Pavle Popara. Radnički iz Niša je posle ove pobede 11. na tabeli Super lige Srbije sa 22 boda, dok je Spartak deseti sa dva boda više. Na meču između Radničkog iz Kragujevca i Donjeg Srema nije bilo golova, ni mnogo prilika, ali je zato sudija pokazao 15 javnih opomena. Ekipa Donjeg Srema je utakmicu završila sa 10 fudbalera na terenu, pošto je Đorđe Vukobrat u 83. minutu dobio drugi žuti karton. Radnički iz Kragujevca se i dalje bori za opstanak, poslednji je na tabeli sa 15 bodova, dok je Donji Srem 12. sa 21 osvojenim bodom.

17:44 - Alonso najavio da će u Meklarenu završiti karijeruDvostruki svetski šampion u Formuli 1 Španac Fernando Alonso očekuje da će završiti karijeru u Meklarenu, u čije redove je prešao krajem prošle sezone iz Ferarija. Alonso je debitovao kao 19. godišnjak u Minardiju 2001. i od tada je zabeležio 32 pobede u 236 trka."Mislim da je 15, 16 ili 17 godina u Formuli 1 dosta", rekao je Alonso pred ovonedeljnu Veliku nagradu Kine u Šangaju.On je naglasio da više nije motivisan da ide "iz kruga u krug, godinu za godinom"."Želim da okrenem list i da osnujem novi tim", poručio je Alonso.Španski vozač je krajem februara doživeo potres mozga u udesu na stazi tokom treninga u Barseloni, zbog čega je tri dana proveo u bolnici. Alonso je propustio prvu trku sezone u Melburnu 15. marta jer se nije dovoljno oporavio od povrede, da bi na Velikoj nagrade Malezije pre dve nedelje odustao u toku trke zbog mehaničkih problema sa bolidom.

17:31 - Leverkuzen kažnjen zbog uvredljivih banera navijačaNemački bundesligas Bajer iz Leverkuzena kažnjen je sa 20.000 evra zbog transparenata uvredljive sadržine koje su navijači istakli na prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv madridskog Atletika. Bajer je u toj utakmici pobedio sa 1:0, ali su Madriđani u revanšu bili bolji istim rezultatom i posle boljeg izvođenja penala prošli u četvrtfinale. Leverkuzen je saopštio da će pokušati da na osnovu video snimaka identifikuje odgovorne za isticanje uvređivih banera, kako bi od njih "refundirali" novac."Bajer sada pokušava da otkrije odgvorne za ovaj incident, oni će morati da nadoknade štetu koju su nam naneli", kaže se u saopštenju Bajera.

17:18 - Kuman: Za nas će Liga Evrope biti kao Liga šampionaTrener fudbalera Sautemptona Ronald Kuman rekao je danas će eventualni plasman njegove ekipe u Ligu Evrope biti u rangu plasmana u Ligu šampiona. "Moramo da budemo realni. Naš fokus u ovom trenutku je da sezonu završimo na petom, šestom ili sedmom mestu. Ako se plasiramo u Ligu Evropa, to će za nas biti kao da smo otišli u Ligu šampiona", rekao je Kuman za britanske medije. Sautempton je trenutno sedmni na tabeli Premijer lige i ima 53 boda, samo bod manje od Liverpula i Totenhema koji su na petoj i šestoj poziciji, poziciji koja vodi u Ligu Evropa. Ekipa Ronalda Kumana u 32. kolu Premijer lige dočekuje Hal. Taj meč je na programu u subotu od 16.00.

17:02 - Srpske rukometašice u grupi sa Češkom, Italijom i UkrajinomŽenska rukometna reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2016. godine igrati u Grupi 2 zajedno sa selekcijama Češke, Ukrajine i Italije, odlučeno je danas žrebom. "Jako dobra grupa, mi smo favoriti. Prvi put smo bili u prvom šeširu, što nam je pomoglo da izvučemo grupu po meri i možemo da budemo među dve reprezentacije u Švedskoj", rekao je selektor Saša Bošković. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od oktobra 2015. do juna 2016. godine. Na šampionat Evrope plasiraće se po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija. "Zanimljiva grupa. Sa Češkom smo već igrali, nisu ni malo naivni. Imamo kvalitet da budemo prvi u grupi da bismo dobile lakšu grupu na EP", kazala je reprezentativka Srbije Jovana Risović. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković naveo je da grupa nije ni teška, ni laka i da nacionalni tim može da se nada dobrom rezultatu. "Mislim da, ukoliko u reprezentaciji sve bude kako treba, ukoliko budemo kompletni, ne bi trebalo da bude problema u kvalifikacijama. Uz svo uvažavanje selekcija sa kojima smo u grupi, mislim da smo kvalitetniji i da možemo da se nadamo dobrom plasmanu", rekao je Đurković. Evropsko prvenstvo će se održati od 4. do 18. decembra 2016. godine u Švedskoj.

16:09 - Spahić zbog povrede završio sezonuIskusni defanzivac Bajera iz Leverkuzena Emir Spahić završio je sezonu zbog povrede skočnog zgloba na utakmici protiv Bajerna u Kupu Nemačke."Pukli su mi ligamenti zgloba i očekuje me pauza od četiri do šest nedelja, tako da je ova sezona za mene završena. Povreda se desila u najgorem mogućem trenutku jer se borimo se za treće mesto u Bundesligi, a nisam siguran da li ću se oporaviti do juna i igrati za reprezentaciju protiv Izraela", rekao je Spahić, a prenosi Dnevni avaz.Spahić je u meču četvrtfinala Kupa Nemačke protiv Bajerna, koji je njegov tim eliminisan nakon penala, morao da izađe iz igre u 90. minutu zbog povrede zgloba. Defanzivac "farmaceuta" je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 36 utakmica i postigao jedan gol. On je tokom karijere igrao za Čelik, Zagreb, Šinjik, Torpedo iz Moskve, Lokomotivu iz Moskve, Monpelje, Sevilju i Anži. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 80 puta i dao tri gola.

15:48 - Mirko Petrović kandidat za predsednika TSSGeneralni direktor kompanije Dunav osiguranje Mirko Petrović kandidovao se danas za predsednika Teniskog saveza Srbije (TSS). Petrović je odlučio da se kandiduje za tu funkciju, kako se navodi u saopštenju, posle konsultacija sa predstavnicima klubova i pojedincima, a dobio je i podršku najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. On je kao svoje glavne ciljeve naveo unapređenje rada u klubovima, povećanje broja dece koja se bave tenisom, kao i unapređenje stručnog rada Saveza, prvenstveno u pristupu i načinu rada sa juniorima. "Pored domaćih stručnjaka, u rad sa talentima bio bi uključen i Marjan Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića", navodi se u saopštenju. Na čelu TSS trenutno se nalazi Vuk Jeremić, a Izborna skupština Saveza održaće se 20. aprila.

15:32 - Real će se žaliti zbog žutog kartona RonalduFudbalski klub Real Madrid najavio je danas da će se žaliti zbog žutog kartona koji je dobio igrač tog kluba Kristijano Ronaldo na utakmici protiv Rajo Valjekana. Real je juče u gostima savladao Rajo Valjekano sa 2:0, a sudija Mario Lopes je Ronaldu pokazao žuti karton u 51. minutu igre zbog navodnog simuliranja u kaznenom prostoru domaće ekipe. Ronaldu je to bio peti žuti karton i zbog toga će propustiti meč protiv Eibara.

15:15 - Deportivo ostao bez treneraŠpanski trener Viktor Fernandez napustio je klupu Deportiva posle jucerašnjeg remija protiv Kordobe (1:1), saopšteno je na sajtu kluba iz La Korunje. Kako se navodi, uprava kluba postavila je ultimatum Fernandezu da mora da pobedi poslednjeplasirani tim Primere, ali pošto nije uspeo usledio je otkaz. Fernandez je u julu prošle godine preuzeo Deportivo, a prethodno je vodio Saragosu, Tenerife, Porto, Seltu, Betis i Gent. Najveće šanse da ga nasledi daju se nekadašnjem fudbaleru madridskog Reala i Deportiva Viktoru Sančezu, koji je do sada radio kao pomoćnik u Hetafeu, Sevilji i Olimpijakosu.

14:50 - Murinjo: Šta će fudbaleri na Forbsovoj listi?Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je apsurdno to što se fudbaleri nalaze među 100 najuticajnijih ljudi na svetu. "U Portugalu kažu da možete da promenite sve osim majke i fudbalskog kluba. Razumem ja moć fudbala, ali kako fudbaler može da bude među prvih 100 najuticajnih ljudi na svetu na Forbsovoj listi?", upitao je Murinjo. Na Forbsovoj listi najuticajnijih ljudi na svetu fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo je na 30. mestu, dok je zvezda Barselone Lionel Mesi 45. "To je apsurdno. Mi ne spašavamo žiovote. Znam da ima ljudi koji bi skočili sa petog sprata jer je njihov tim izgubio, ali ta osoba ima problema. Kako možete da poredite fudbalera sa naučnikom ili doktorom? To ne može da se poredi", kazao je Murinjo.

14:28 - Varan srećan u RealuFudbaler Reala Rafael Varan rekao je da ne želi da napusti madridski klub, uprkos tome što su mediji spekulisali da je nezadovoljan minutažom. Španski mediji preneli su će Varan na leto otići u Čelsi ili Mančester Junajted jer trener Reala Karlo Anćleoti više poverenja ima u štoperski tandem Pepe-Ramos. "Fokusiran sam na završnicu sezone i nemam nameru da razmišljam o spekulacijama. Srećan sam u Realu i daću sve od sebe da budemo uspešni", rekao je Varan. Ovaj 22-godišnji fudbaler je 2011. godine je prešao iz Lansa u Real na insistiranje Žozea Murinja, koji sada želi da ponovo sarađuju, ali u Čelsiju.

13:59 - Murinjo: Biću trener još 20 godinaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da kako godine prolaze sve je više napreduje i da bi mogao da završi karijeru tek za 20 godina. "Imam problem da završim karijeru jer sam mnogo bolji trener nego kada sam počeo. Napredovao sam u mnogim oblastima, kao što su čitanje igre, priprema utakmice i metodi treninga. Sve se bolje osećam, a jedino ne mogu da promenim odnos prema medijima jer nikada nisam bio licemer. Nisam star, imam tek 52 godine i mislim da bih mogao još dve decenije da vodim tim", rekao je Murinjo. Portugalski stručnjak dodao je da nije najzaslužniji za rezultate Čelsija ove sezone, posle osvajanja Liga kupa, na korak je do titule Premijer lige. Murinjo je jedini trener koji je u četiri različite zemlje uspeo da osvoji titule šampiona, pošto je to uradio u Portugaliji, Italiji, Španiji i Engleskoj, a dva puta je bio prvak Evrope sa Portom (2004) i Interom (2010).

13:35 - Benitez napušta Napoli na kraju sezoneTrener fudbalera Napolija Rafael Benitez napustiće taj klub na kraju sezone. Napoli je u slaboj formi, pao je na šesto mesto na tabeli Serije A, a sinoć je eliminisan i iz Kupa Italije posle poraza od Lacija sa 1:0. Taj poraz je, prema pisanju Sportmediaset, osigurao odlazak Benitesa iz Napolija. Mediji poslednjih nedelja spekulišu da će se bivši trener Liverpula vratiti u Englesku i da će na klupi Mančester sitija zameniti Manuela Pelegrinija. Kako navodi Sportmediaset, jedino što može da promeni ovu odluku i osigura ostanak španskog trenera u Napoliji jeste da taj klub osvoji titulu u Ligi Evropa i tako se plasira u Ligu šampiona.13:20 - Gvardiola: Mi smo drugi tim bez Riberija i RobenaTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da njegovoj ekipi mnogo nedostaju povređeni Frank Riberi i Arjen Roben. Bavarci su u poslednje tri utakmice u svim takmičenjima postigli samo jedan gol, a sinoć im je za pobedu protiv Bajer Leverkuzena u Kupu Nemačke bio potreban jedanaesterac za trijumf. "Imamo mnogo problema. U ovom trenutku nemamo igrače koji mogu da reše situacije jedan na jedan. Potpuno smo drugačiji tim bez Robena i Riberija, ali moramo da se prilagodimo trenutnim okolnostima", rekao je Gvardiola. Bajern je i dalje ubedljivo prvi na tabeli Bundeslige sa 67 bodova, deset više od drugoplasiranog Volfsburga.

13:03 - Van Persi spreman za derbi sa SitijemFudbaler Mančester junajteda Robin van Persi oporavio se od povrede i biće spreman za utakmicu protiv gradskog rivala Sitija u Premijer ligi. "Trenirao sam sa ekipom i sve je bilo u redu. Srećan sam što sam ponovo spreman i što ću igrati. Jedva čekam da istričim na teren", rekao je van Persi. Holandski napadač zbog povrede skočnog zgloba morao da pauzira nepuna dva meseca, a poslednji meč odigrao je protiv Svonsija kada je Junajted poražen sa 2:1. Van Persi je ove sezone u svim takmičenjima postigao 10 golova na 23 utakmice. Derbi Mančestera u okviru 32. kola Premijer lige igra se u nedelju na Old Trafordu od 17 sati.

12:39 - Mesi i Suarez: Nema opuštanjaNapadači Barselone Lionel Mesi i Luis Suarez saglasni da ni u jednom trenutku ne sme doći do pada koncentracije jer tim može koštati gubitka trofeja. Barselona je u sredu savladala Almeriju sa 4:0 i tako zadržala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Real. Pobedili smo, ali i dalje nas čeka dug put. Moramo nastaviti da se borimo na svakoj utakmici", napisao je Mesi. Njegov kolega iz napada Luis Suarez apelovao je na maksimalnu ozbiljnost na putu ka šampionskoj kruni. "Znamo da nas svaki manjak koncentracije može koštati gubljenja bodova. Moramo da nastavimo u istom ritmu. Ovo je deo sezone u kome se odlučuje o svim trofejima. Nikako ne smemo potceniti Real, oni će se sigurno boriti do kraja i čekati našu grešku", rekao je Suarez.

12:15 - UEFA po prvi put u istoriji naredila da se meč ponoviFudbalski meč u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope do 19 godina između Norveške i Engleske ponovo će startovati, zbog greške sudije, što je presedan u istoriji evropskog fudbala. meč će biti ponovljen, počev od izvođenja penala u nadoknadi vremena, a sudiće drugi arbitar. Regularni meč u subotu u Belfastu završen je pobedom Norveške od 2:1, nakon što je sudija poništio penal Engleskoj, pošto je jedan njihov igrač pre vremena zakoračio u šesnaesterac. Umesto da dosudi ponovno izvođenje jedanaesterca, sudija je svirao slobodni udarac za Norvešku. Fudbalska asociacija Engleske uložila je protest i UEFA je prhvatila žalbu, tako da će se danas ponovo odigrati nastavak meča.

11:46 - Čukarički se okreće prvenstvuSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević čestitao je svima u klubu istorijski, prvi, plasman u finale Kupa Srbije i naglasio da se ekipa sada okreće obavezama u prvenstvu. "Čestitam igračima i svima u klubu na istorijskom uspehu, ali ne treba više razmišljati o tome. Već u ponedeljak igramo protiv Rada kod kuće i ako hoćemo u Evropu moramo da pobeđujemo u sledećim prvenstvenim utakmicama. O Kupu ćemo ponovo razmišljati sredinom maja", rekao je Matijašević. Čukarički je juče u revanšu polufinala Kupa opet savladao Voždovac sa 4:1, nakon 2:0 u prvom meču i plasirao se u finale, gde će se 20. maja za trofej boriti sa Partizanom. Ekipa sa Banovog brda, trenutno trećeplasirana na tabeli Superlige, u ponedeljak u prvenstvu dočekuje Rad, zatim je domaćin Radničkom iz Niša, a potom gostuje Radničkom iz Kragujevca.

11:24 - Inter dovodi Čeha?Golman Čelsija Petr Čeh mogao bi karijeru da nastavi u Interu. Kako se navodi, čelnici Intera izgubili su strpljenje i ne mogu više da čekaju da aktuelni čuvar mreže Samir Handanović produži ugovor. Čeh će potpisati dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci i postati prvi golman milanskog kluba. Isti list tvrdi da je transfer skoro gotova stvar i da se čeka samo potvrda menadžera Žozea Murinja. Čeh je izgubio mesto u startnoj postavi Čelsija dolaskom na Stamford Bridž Belgijanca Tiba Kurtoe. Pre londonskog kluba branio je za Ren i Spartu iz Praga, a interesovanje za 32-godišnjeg golmana pokazali su Roma i Arsenal.

10:55 - Čelsi dovodi Japanca Muta?Lider engleske Premijer lige Čelsi pokušaće tokom leta da dovede napadača Tokija Jošinorija Muta. Predsednik Tokija Naoki Ogane otkrio je da je Čelsi poslao ponudu i da je spreman da izdvoji četiri miliona funti za reprezentativca Japana. "Velika je čast kada se jedan tako veliki klub interesuje za mene, ali još nisam doneo odluku", rekao je 22-godišnji Muto za lokalne medije. On je na prve četiri utakmice Džej lige postigao tri gola, dok se prošle sezone 13 puta upisao u listu strelaca. Predstavljao je Japan na Kupu Azije u januaru i zadržao mesto u nacionalnom timu kod novog selektora Vahida Halihodžića.

10:24 - Predsednik Napolija igračima preti trening kampomPredsednik italijanskog fudbalskog prvligaša Napolija Aurelio Di Laurentis zapretio je igračima da će ih poslati u trening kamp na neodređeno vreme, ukoliko ne poprave igru. Di Laurentis je bio besan posle poraza kod kuće u drugoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Lacija od 1:0, kojim je ekipa ukupnim rezultatom 2:1 eliminisana iz daljeg takmičenja. Ovaj poraz bila je kap koja je prevršila čašu njegovog strpljenja, pošto Napoli u poslednjih pet utakmica u Seriji A nije zabeležio nijednu pobedu, zbog čega su pali sa trećeg na šesto mesto na tabeli, uz minimalne šanse da se plasiraju za Ligu šampiona sledeće sezone. "Ukoliko do kraja sezone ne bude promena, igrači će ići u trening kamp na neodređeno vreme", rekao je Di Laurentis. On je naglasio da "želi disciplinu u timu, pošto do sada nikada nije bilo problema sa isplatama zarada igračima".

10:00 - Hrvati pred praznim tribinama dočekuju ItalijaneEvropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) jednom utakmicom igranja bez poblike zbog rasističkih povika i pirotehnike na meču sa Norveškom. Incident se dogodio prošlog meseca na Maksimiru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Kazna se odnosi na poklič "Za dom, spremni", koji je odjekivao stadionom sve dok Hrvati nisu postigli prvi gol (5:1). HNS će morati da plati 55.000 evra i meč protiv Italije, 12. juna u Splitu, odigra pred praznim tribinama. Hrvatska se nalazi na prvom mestu grupe H sa 13 osvojenih bodova, ispred Italije sa 11 i Norveške, koja je osvojila devet bodova.

09:41 - Dosena tuži britanske medijeItalijanski fudbaler Andrea Dosena izjavio je da je priveden u Londonu zbog identifikovanja i da će tužiti medije koji su objavili da je uhapšen zbog krađe. "Naložio sam svojim advokatima da zaštite sliku o meni sa svim potrebnim pravnim akcijama protiv onih koji su preneli ove netačne i tendenciozne vesti", naveo je ovaj fudbaler Lejton orjenta u saopštenju. Dosena je istakao da su pisanja u britanskoj štampi neosnovana i objasnio šta se zapravo dogodilo u tržnom centru u mestu Herods. Kako je rekao, on je bio u kupovini sa suprugom i sinom i pritom je zaboravio da plati teglu meda i meso. Kada je izlazio iz centra, zaustavilo ga je obezbeđenje, koje je u rutinskoj proceduri pozvalo policiju. S ozbirom na to da Dosena nije imao ličnu kartu kod sebe, policija ga je odvela u najbližu stanicu na identifikaciju, posle čega je pušten kući, naveo je nekadašnji fudbaler Liverpula i Napolija.

09:14 - San Antonio nastavio niz pobedaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros savladao Hjuston sa 110:98 i približio se željenom cilju, a to je druga pozicija pred plej of Zapadne konferencije. Tri utakmice pre kraja ligaškog dela šampionata aktuelni prvak ima skor od 53 pobede i 26 poraza, baš kao i Klipersi, a ispred njih su Hjuston i Memfis sa porazom manje, ali i utakmicom manje (53-25) i neprikosnoveni Golden Stejt koji je već obezbedio prvu startnu poziciju u plej ofu sa trenutnim učinkom - 63 pobede i 15 izgubljenih utakmica. Do 9. uzastopnog trijumfa San Antonio je jutros predvodio francuski reprezentativac Toni Parker sa 27 koševa. Uz njega raspoloženi su bili još Kavi Leonard sa 20, Boris Diao 15 i Emanuel Đinobili sa 13 poena. Sa 22 koša Džejson Teri je bio najefikasniji pojedinac Hjustona u čijim redovima su zapažene role imali još Trevor Ariza sa 19 i Džejms Harden sa 16 poena. Rezultati: Detroit - Boston 103:113, Šarlot - Toronto 74:92, Orlando - Čikago 105:103, Filadelfija - Vašington 90:119, Bruklin - Atlanta 111:114, Njujork - Indijana 86:102, Memfis - Nju Orleans 110:74, Milvoki - Klivlend 99:104, San Antonio - Hjuston 110:98, Denver - L.A. Lejkers 119:101, Juta - Sakramento 103:91, Dalas - Finiks 107:104 i Portland - Minesota 116:91.

08:50 - Tipsarević pružio dobar otpor braći BrajanSrpski teniser Janko Tipsarević i Nemac Filip Pečner nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale ATP turnira u Hjustonu u konkurenciji dublova. Tipsarević i Pečner su u osmini finala poraženi od američke braće Boba i Majka Brajana 5:7, 6:2, 13:11. Braća Brajan će se u četvrtfinalu boriti sa Ričardasom Berankisom i Tejmurazom Gabašvilijem. Turniru u Hjustonu igra se za nagradni fond od 549.230 dolara. Tipsarević će u osmini finala u singl konkurenciji igrati protiv Kolumbijca Santjaga Hiralda.08:30 - Rosi: Možda ću voziti do 40.Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da veruje da može da bude konkurentan u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata do 40. godine. Italijan je razmišljao o povlačenju posle niza razočaravajućih sezona, ali ga je prošlogodišnji šampionat praktično preporodio. "Osećam se dobro. Motivisan sam. Volim svoj posao jer je to moja strast, isto kao i ostalim momcima. Ako imate dobar život i dobro trenirate, možete da budete u vrhu i sa 40 godina. Motociklizam nije kao atletika. Motivacija i koncentracija prave razliku, a u mom slučaju motivacija najviše", naglasio je Rosi. Legendarni motociklista je istakao da mu je i trkanje u sadašnjoj eri pomoglo da ponovo počne da liči na starog sebe u svojoj 16. sezoni u najjačoj klasi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track