TEŽAK INCIDENT: Navijači Hajduka fizički napali selektora Hrvatske Niku Kovača
Foto: Reuters

Na putu za Split

TEŽAK INCIDENT: Navijači Hajduka fizički napali selektora Hrvatske Niku Kovača

Fudbal -
U delegaciji Hrvatskog fudbalskog saveza nalazilo se sedmoro ljudi

Delegacija Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) imala je neugodan incident na putu za Split gde u utorak s predstavnicima Hajduka i grada treba da razgovara o organizaciji utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Hrvatska - Italija.

Na odmorištu Zir desetak huligana s obeležjima Hajduka prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju HNS-a, među kojima se nalazio i selektor Niko Kovač.

Najteže je prošao menadžer prodaje Nikša Martinac koji je udaren u glavu i kojem su razbijene naočare. Huligani su posebno bili agresivni prema izvršnom predsedniku Damiru Vrbanoviću koji je nekako izbegao udarce nogom i šakom u glavu.Napadnuti predstavnici HNS-a nisu uzvraćali na udarce, a napadači su pri odlasku prema njima i bacili nekoliko boca te razbili retrovizor na službenom autu, ističući kako su "oni Torcida". U delegaciji HNS-a bili su selektor Niko Kovač, izvršni predsednik Damir Vrbanović, komesar za bezbednost Zoran Cvrk, tim menadžer Iva Olivari, menadžer Alan Balen, menadžer prodaje Nikša Martinac i portparol Tomislav Pacak.

Na mesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila uviđaj uz punu saradnju predstavnika Saveza, kako je kasnije saopšteno huligani su uhapšeni 20-tak kilometara dalje od mesta incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track