TRAŽE TALENTE PO SRBIJI: Zvezdina budućnost je u školama fudbala
Foto: Kurir Sport

Crveno-beli pokrenuli novu akciju

TRAŽE TALENTE PO SRBIJI: Zvezdina budućnost je u školama fudbala

Fudbal -
Klub iz Ljtice Bogdana juče potpisao ugovor o saradnji sa velikim brojem školi fudbala, a projekat su podržali Džajić, Pižon Petrović, Rajković, Ristić, Jović, Grujić i Jovanović

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je ugovor o saradnji sa školama fudbala širom Srbije.

Projekat je zvanično promovisan na stadionu ''Rajko Mitić'' uz prisustvo legendi kluba Dragana Džajića i Vladimira Petrovića Pižona, kao i momaka koji su prošli omladinsku školu ili u dopunskoj selekciji stigli među crveno-bele poput Predraga Rajkovića, Marka Grujića, Luke Jovića, Mihajla Ristića i Vukašina Jovanovića.

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić uvek je isticao da je za funkcionisanje kluba bitna baza iz sopstvenog pogona.

- Ova akcije pokazaće se kao dobar i mudar proces. Danas u prvom timu imamo pet momaka koji su produkt naše škole. Želim da svi oni i u narednim godinama beleže uspehe u dresu Crvene zvezde jer su tek na početku svoje karijere. Nadam se da ćemo iz ovakvih akcija dobiti ono što nam je primarno, a to su igrači za prvi tim - rekao je Dragan Džajić i dodao:

- Mladi su to momci, ali jako dobro znaju šta je Crvena zvezda i kada je naš navijač zadovoljan, a kada nije. Uvek u prvom timu mora da bude pet do šest momaka koji su ponikli u klubu.

Vladimir Petrović Pižon direktno će biti uključen u rad svih škola fudbala u Srbiji.

- Hoću da pomognem trenerima svojim zanjem i iskustvom. Dolaziću u škole, kako bismo napravili što više igrača za Crvenu zvezdu. Neću mnogo da pričam, već da radim.

Mladi prvotimac Marko Grujić objasnio je kako momci ponikli u klubu razmišljaju o Crvenoj zvezdi.

- Počeo sam u školi fudbala "Viner" i kao mali došao u Crvenu zvezdu. Osećaj je sjajan. Ispunio sam deo svoga sna igrajući na Marakani. Luka, Rile, Rajko su došli sa strane, Vule kao i ja iz škole fudbala. Na prvim treninzima osetili smo draž igranja za Crvenu zvezdu. Mislim da ćemo za koju godinu postati okosnica prvog tima - poručio je Grujić.

Inicijator akcije bio je direktor marketinga Goran Broćić.

- Plan Crvene zvezde je da u svakom gradu u Srbiji postoji naša škola. Potom u regionu i dijaspori.

Direktor Omladinske škole Srđan Vasiljević kaže da će škole raditi po planu i programu Crvene zvezde.

- Bili smo ranije u nezgodnoj situaciji kada je skauting u pitanju, kako u Beogradu, tako i u Srbiji. Škole će poštovati koncept trenažnog procesa za dečake od pet do 11 godina. Nema ništa lepše od igranja za klub koji volite - istakao je Vasiljević.

Škole koje su ozvaničile saradnju sa Crvenom zvezdom i koje će nositi njen grb su: ŠF "Dušanovac", FK "Mladi orlovi" Umka, OFK Crvena zvezda Užice, FK "Donjošorac" Šabac, ŠF "Pionir" Beograd, FK "Srpski orlovi" Gornji Milanovac, ŠF "Viner" Beograd, OFK Futog, ŠF "Bubamara 2010" Leštane, FK "Petlić" Zrenjanin, FK "Arena" Kragujevac, ŠF "Žarkovo" i FK "Režina" Niš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track