POLICAJCE PONOVO PALILI BAKLJOM: Novi Uroš Mišić danas na derbiju, povređeno 35!
Foto: Dado Đilas

Saopštenje Nezavisnog sindikata policije

POLICAJCE PONOVO PALILI BAKLJOM: Novi Uroš Mišić danas na derbiju, povređeno 35!

Fudbal -
Poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije

BEOGRAD - Reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP) najoštrije osuđuje divljanje huligana uoči i tokom odigravanja 148. derbija između Crvene zvezde i Partizana, kada je tokom nereda povređeno najmanje 35 pripadnika policije i Žandarmerije!Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom angažovanih pripadnika MUP-a, tokom današnjih nereda u Beogradu, nije bilo ljudskih žrtava. Međutim, poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika Žandarmerije. I danas, naš kolega je zadobio opekotine po licu, dok je drugi kolega zadobio dva uboga nožem u ruku, saopštava NSP.

Tokom derbija povređen je pripadnik Žandarmerije Miloš Stevanović, koji je dobio opekotine, zasad neutvrđenog stepena.

NSP još jednom podseća da su policajci na stadionu "Rajko Mitić" angažovani na poslovima održavanja javnog reda i mira, kao i da nije postojao nijedan razlog da ih huligani brutalno napadnu. - Kao i danas kada su napadnuti u sred svoje države, pripadnici policije i Žandarmerije i dalje će časno obavljati svoj posao i obezbeđivaće sve javne skupove, kako bi građani i imovina bili zaštićeni upravo od huligana. Međutim, postavlja se pitanje da li iz dosadašnjeg iskustva ništa nismo naučili ali i da li neko zaista treba da izgubi život da bi se izgrednicima ozbiljno stalo na put? - rekao je Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva NSP.

Sve nadležne institucije, a pre svih sudove i tužilaštva, pozivamo da adekvatnim kaznama pošalju poruku huliganima da nemaju podršku države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track