BLOG UŽIVO: Bejl će biti spreman za Juventus
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Bejl će biti spreman za Juventus

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:20 - Mančester junajted dogovorio američku turnejuFudbalski klub Mančester juanjted potvrdio je danas da će tokom predstojećeg leta na američkoj turneji odigrati prijateljske utakmice s Barselonom i Pari Sen Žermenom. Utakmica između Junajteda i Barselone igraće se 25. jula u Santa Klari, dok će četiri dana kasnije "crveni đavoli" snage odmeriti s Pari Sen Žermenom u Čikagu. Direktor Junajteda Ričard Arnold rekao je da klub već duži niz godina ima "sjajna iskustva" na američkim turnejama."Navijači su nas uvek čekali raširenih ruku, još od 50-ih godina prošlog veka. Pored brojnih sportskih i pripremnih aktivnosti, u planu su i brojne posete. SAD je bogata zemlja u kojoj uvek imate nešto novo da vidite", rekao je Arnold.Turneja Junajteda po SAD počeće 17. jula u Sijetlu, gde će se sastati sa meksičkom Amerikom, a četiri dana kasnije igraće protiv San Hoze ertkvejkza.

19:40 - Espanjol pred kaznom zbog vređanja fudbalera BarseloneŠpanski fudbalski klub Espanjiol suočava se sa kaznom zbog rasističkih povika svojih navijača na utakmici protiv Barselone minulog vikenda, saopštio je danas Fudbalski savez Španije. Navijači Espanjola su na meču protiv gradskog rivala imitirali majmunske krike prema tamnoputim fudbalerima Nejmaru i Daniju Alvesu, ali su i vređali Đerara Pikea i njegovu suprugu Šakiru. Uvreda nije pošteđen i najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi, zbog čega će Espanjol biti kažnjen sa nekoliko desetina hiljada evra. Rasistički povici se često dešavaju na španskim terenu, a Alves je prošle godine bio na udaru navijača Viljareala nakon što su ispred njega bacili bananu, koju je on kasnije pojeo. Barselona je u subotu u gostima pobedila Espanjol sa 2:0 i zadržala prvo mesto na tabeli Primere.

19:07 - Bejl će biti spreman za JuventusTrener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas će krilni napadač kraljevskog kluba Geret Bejl biti spreman za prvi polufinalni meč Lige šampiona sa Juventusom. "Ukoliko sve bude u redu, Bejl će početi sa ekipom da trenira u četvrtak. On je danas trenirao po posebnom režimu, a isto će učiniti i sutra. Trebalo bi da bude spreman za polufinale protiv Juventusa", rekao je Anćeloti, a prenosi Bi-bi-si (BBC). Bejl je povredu lista leve noge zadobio na utakmici 32. kola Primere s Malagom 18. aprila. On je zbog toga propustio revanš meč četvrtfinala sa Atletiko Madridom i dule sa Seltom u prvenstvu Španije. Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida igraće se 5. maja u Torinu od 20.45.

18:52 - Sindikat fudbalera želi četvrtu izmenuSindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) podržao je danas predlog da se na utakmicama prilikom produžetaka dozvoli četvrta izmena. Kako navodi agencija AP, FIFpro obavio je istraživanje među 27 zemalja prema kojem se 84 odsto fudbalera izjasnilo da je za uvođenje još jedne promene igrača tokom meča, čak i tokom regularnog toka."Istraživanje je pokazalo da je veliki broj za četvrtu izmenu. To je stav koji je protiv tradicije, ali u toj debati fudbaleri moraju da odlučuju", rekao je sekretar FIFPro Teo van Segelen.Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija prošlog meseca odbacio je predlog FIFA da se timovima dozvoli dodatna promena fudbalera, uprkos tome što je i selektor Nemačke Joakim Lev javno zahtevao da se uvede novo pravilo.

18:04 - Dejan Antić novi prvak Srbije u šahuVelemajstor Dejan Antić novi je prvak Srbije u šahu posle državnog šampionata, koji je danas završen u Vrbasu. Antić je u poslednjm kolu pobedio konkurenta Branka Damljanovića, trostrukog državnog prvaka i prvog favorita po trenutnom rejtingu FIDE, i sa osam poena osvojio prvo mesto. Branilac titule osvojene u Subotici, najmlađi srpski velemajstor i reprezentativac Aleksandar Inđić, pobedio je Aleksanmdra Kovačevića., takođe osvojio osam poena, što mu je bilo dovoljno za drugo mesto s obzirom na to da je imao slabije dodatne kriterijume. Antić je bio bez poraza, sa pet poebeda i šest remija. Inđić je imao šest pobeda, četiti remija i poraz, a Damljanoić šest pobeda, dva remija i tri poraza. Ostali rezultati 11. kola: Pavlović-Ristić 1:0, Milovan Ratković-Savić remi, Šarić-Bogosavljević 0:1, Miloje Ratković-Popović remi. Konačan plasman: Antić i Inđić po 8 poena, Damljanović 7, Savić, Bogosavljević i Šarić po 6,5, Pavlović 5,5, Popović i Ristić po 4,5, Kovačević 4, Milovan i Miloje Ratković po 2,5 poena. Antić (2.469) je osvojio 120.000 dinara uz ekstra honorar, koji su imali svi učesnici sa rejtingom iznad 2.550 bodova na ramg listi FIDE. Nagradni fond iznosio je 419.000 dinara.

17:18 - Govedarica: Zvezdi se ne pretiTrener fudbalera Donjeg Srema Zoran Govedarica rekao je danas da izuzetno ceni ekipu Crvene zvezde, ali da se nada da njegov tim može da iznenadi favorizovanog rivala."Bez obzira što Zvezda pet bodova zaostaje za Partizanom, napravila je dobar posao u smislu da je izbacila veliki broj mladih igrača. Mislim da je uspeh sve što je Zvezda uradila sa mladim timom jer to znači da se radi o kvalitetnim fudbalerima. Ukoliko joj ista ekipa ostane i sledeće godine mislim da ne bi trebala da brine za budućnost", rekao je Govedarica za klupski sajt.Govedarica je istikao da se nada povoljnom rezultatu protiv aktuelnog šampiona Srbije."Zvezdi se ne preti pošto je ona brend, kao i što su Partizan, Vojvodina, Novi Pazar, Čukarički. Mi pokušavamo da budemo odmah iza njih, ali nećemo se unapred predati, odigraćemo pošteno i videćemo da li će je to biti dovoljno".On je potvrdio da će utakmicu zbog parnih kartona propustiti Josimov, ali i da su zbog povreda neizvesni Spalević, Švonja i Moro. Utakmica 25. kola Superlige između Donjeg Srema i Crvene zvezde igra se sutra od 16.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

16:49 - Rusija ograničava broj stranih igrača pred SP 2018.Ruska vlada uskoro će ograničiti broj inostranih igrača u prvoj ligi, kako bi se dala šansa domaćim fudbalerima da izbore mesto u reprezentaciji za Mundijal 2018. godine. Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da će se smanjiti broj stranih igrača u domaćoj ligi. Donji dom ruskog parlamenta stavio je prošle nedelje na dnevni red zakon o ograničenom broju stranaca u ruskom fudbalu. Aktuelnim pravilnikom u Rusiji dozvoljeno je da u klubu igra do sedam inostranih fudbalera, što Mutko smatra "istiskivanjem ruskih talenata".

16:29 - Drulović: Makedonija može i mora da igra boljeSrpski trener Ljubinko Drulović danas je i zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Makedonije. "Potrudiću se da reprezentacija igra dobro i da ima dobre rezultate. Mislim da Makedonija ima kvalitet i da može i mora da igra bolje, da bude ozbiljan protivnik svakoj reprezentaciji protiv koje igra. Svaki trener ima svoju viziju, ja ću se potruditi da nametnem svoju", rekao je Drulović, prenose makedonski mediji. Drulović, koji je na klupi Makedonije nasledio Boška Đurovskog, koji je smenjen zbog loših rezultata, debitovaće 14. juna u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke. Srpski trener je dodao da će se potpuditi da implementira svoj omiljeni sistem igre 4-2-3-1. "Moramo da dajemo maksimum na svakom meču. Mora da postoji timski duh i to moramo da pokažemo već na prvoj utakmici", rekao je Drulović. Makedonija je posle pet odigranih kola pretposlednja na tabeli Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa samo tri osvojena boda.

16:16 - Lajović u drugom kolu turnira u IstanbuluSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se danas u drugo kolo turnira u Istanbulu, pošto je na startu tog turnira savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Lajović je u oba seta napravio dva brejka, odnosno jedan više od protivnika, što mu je bilo dovoljno za plasman u drugu rundu turnira posle sat i 34 minuta igre. Protivnik srpskog tenisera u drugom kolu biće bolji iz duela Ivana Dodiga iz Hrvatske i Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera.

16:09 - Peneta prejaka za Bojanu JovanovskiTeniserka iz Srbije, Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Marakešu, pošto je danas u prvoj rundi izgubila od Italijanke Flavije Penete sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Današnji meč između Jovanovski i Penete obeležili su brejkovi, pošto ih je bilo ukupno 10. U prvih pet gemova prvog seta vođena su četiri brejka, s tim da je Peneta napravila čak tri tako povela sa 4:1. Ona je su prednost bez problema sačuvala do kraja seta i povela sa 1:0 posle 39 minuta igre. I u drugom setu protivnice su jedna drugoj oduzimale servis, pa je borba bila neizvesna sve do devetog gema, kada je Italijanka napravila odlučujući brejk. Peneta će u drugom kolu turnira u Marakešu igrati protiv Nemice Laure Zigmund.

15:56 - Nagradni fond Vimbldona uvećan za sedam odstoNagradni fond Vimbldona porastao je ove godine za sedam odsto, tako da će pobednici u ženskom i muškom singlu dobiti po 1,88 miliona funti. Kako je saopšteno iz organizacije, ukupan nagradni fond na tom grend slemu ove godine biće 26,75 miliona funti. "To će biti najveći nagradni fond ikada u profesionalnom tenisu", ističe se u saopštenju. Ukupan nagradni fond singla porastao je za osam odsto u odnosu na prošlu godinu. Pobednici prošlogodišnjeg turnira Novak Đoković i Petra Kvitova dobili su po 1,76 miliona funti za trijumf na Vimbldonu. Turnir će se ove godine održati od 29. juna do 12. jula.15:23 - Vučković: Island nam ne leži, ali imamo šanseRukometaš Srbije Nenad Vučković rekao je da je selekcija Islanda neugodan protivnik, ali da veruje u dobar rezultat u predstojećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Dobro smo krenuli ove kvalifikacije, prvi smo na tabeli, pa su nam očekivanja velika. Island je neugodan protivnik, koji nam sigurno ne leži, ali je ekipa sa kojom može da se igra. Mislim da će biti dovoljno vremena da se pripremimo za prvu utakmicu i da već u prvom susretu ostvarimo dobar rezultat", rekao je Vučković Reprezentacija Srbije u utakmici trećeg kola Grupe četiri kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u sredu gostuje Islandu u Rejkjaviku. "Njihovo najjače oružje je dobra odbrana, i jako dobar kontranapad, tako da moramo da obratimo pažnju na to. Rešenje za to je naš dobar i efikasan napad, da im ne dozvolimo da iskoriste naše greške, ako ih bude. Mislim da imamo dobre šanse u utakmici sa njima", naveo je Vučković. Isti protivnici sastaće se i u nedelju, 3. maja, u Nišu. Meč između Srbije i Islanda u Rejkjaviku igra se sutra od 21.30. Srbija je prva na tabeli Grupe tri sa četiri boda, dva više od Crne Gore i Islanda, a četiri od Izraela. Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine u Poljskoj.14:52 - Van Persi želi da ostane u JunajteduFudbaler Mančester junajteda Robin van Persi želi da ostane na Old Trafordu, iako zna da neće biti prvi napadač, preneo je Dejli mejl. Izvor blizak napadaču je za taj list kazao: "Robin ne žuri sa odlaskom. On misli da i dalje može da pomogne klubu s Old Traforda". Van Persija su ove sezone mučile povrede, pa je odigrao samo 25 utakmica u svim takmičenjima i postigao 10 golova.

14:15 - Fudbaleri počeli da napuštaju TorpedoAustralijski fudbaler Ivan Franjić napustio je Torpedo iz Moskve, dve godine pre kraja ugovora zbog, a zbog neisplaćenih zarada. Kako je saopštio sindikat australijskih fudbalera, od Torpeda je nekoliko puta traženo da ispoštuje ugovornu obavezu, što nije učnjeno, pa je saradnja raskinuta po važećim propisima Svetske fudbalske federacije (FIFA).

13:35 - Lam: Neophodan nam je RiberiKapiten fudbalera Bajern Minhena Filip Lam rekao je da je njegovoj ekipi neohodno da se povređeni Frank Riberi što pre vrati na teren. "Ovo nije dobra situacija za Franka, to je sigurno. Ali, nije dobra situacija ni za ekipu. Neophodan nam je i mora se vratiti. To je najvažnija stvar", rekao je Lam nemačkim medijima. Riberi zbog povrede članka nije trenirao mesec i po dana, od utakmice sa Šahtjorom 11. marta u Ligi šampiona. "Ekipa radi odlično i i dalje ima mnogo kvaliteta. Međutim, igrači poput Riberija, Arjena Robena i Davida Alabe će nam biti neophodni u odlučujućem delu sezone", kazao je Lam. Bajern je praktično obezbedio šampionsku titulu u Bundesligi, a u polufinalu Lige šampiona sastaće se sa Barselonom.

12:58 - Siti spremio 42 miliona evra za VilšeraEngleski premijerligaš Mančester siti spremio je 42 miliona evra za dovođenje fudbalera Arsenala Džeka Vilšera, preneli su britanski mediji. Kako se navodi, Siti neće odustati od dovođenja reprezentativca Engleske na leto, iako u Arsenalu tvrde da ga neće prodati. Siti želi da se pojača u veznom redu, s obzirom na to da će na leto verovatno ostati bez svog dugogodišnjeg najboljeg igrača Jaje Turea, čiji je odlazak izvestan posle pet sezona provedenih u Mančesteru.12:25 - Dani Alveš ipak ostaje u BarseloniFudbaler Barselone Dani Alveš igraće za Katalonce i sledeće sezone, objavila je španska radio stanica Kadena Kope. Kako je navedeno, Alveš se već dogovorio sa čelnicima kluba, a ugovor o produžetku saradnje, uprkos interesovanju PSŽ-a, biće ozvaničen krajem sezone.12:05 - Al Kelaifi:Blan, Ibrahimović i Kavani ostaju, želimo PogbuVlasnik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi potvrdio je da će trener Loran Blan i zvezde kluba Zlatan Ibrahimović, Edison Kavani i Havijer Pastore ostati u klubu i naredne sezone."Uopšte se ta stvar ne dovodi u pitanje. Ibrahimović ostaje sa nama i naredne sezone, a to se odnosi i na Pastorea i Kavanija", rekao je Al Kelaifi.On je dodao da se planira eventualni angažman Pola Pogbe iz Juventusa, "mada su i drugi klubovi za njega zainteresovani".

11:30 - Belgijski fudbaler Mertens u bolnici posle srčanog udaraFudbaler Lokerena Gregori Mertens (24) doživeo je srčani udar na terenu tokom utakmice rezervnog tima protiv Genka. Nekadašnji mladi reprezentativac Belgije kolabirao je na terenu u prvom poluvremenu meča, a lekari su mu pola sata ukazivali pomoć pre nego što je prenet u bolnicu. Mertens je prošlog leta stigao u Lokeren iz Serkl Briža i odigrao je ove sezone 15 prvenstvenih mečeva.Podršku Mertensu putem Tvitera pružili su njegovi nekadašnji saigrači iz mlade reprezentacije golman Čelsija Tibo Kurtoa, napadač Evertona Romel Lukaku i vezista Volfsburga Kevin De Brujne.

11:02 - Kagava: Osvajamo Kup za KlopaFudbaler Borusije Dortmund Šinđi Kagava kaže da klub duguje trofej odlazećem treneru Jirgenu Klopu.Borusija igra sa Bajernom u polufinalu Kupa u utorak, a to bi mogao da bude četvrti trofej za Klopa u Dortmundu, posle dve titule prvaka i jednog kupa.“Osećamo ogromnu zahvalnost prema Klopu, mnogo mu dugujemo. Uskoro će on otići i neće biti lako, što je samo dodatni razlog da u ovim poslednjim utakmicama damo još više od sebe“, rekao je Kagava.U poslednje dve utakmice Borusija nije primila gol – savladala je Paderborn 3:0 i Ajntraht sa 2:0. “Meč sa Bajernom dolazi u dobrom trenutku za nas, stvorili smo ’momentum’ u ligi i treba da ga iskoristimo u polufinalu Kupa“, dodao je Kagava. Utakmica se igra u utorak od 20.30 na Alijanc Areni.10:32 - Uertas: Vreme mi je da idem u NBAPlejmejker Barselone Marselinjo Uertas kaže da je vreme da sledećeg leta ode u NBA ligu.“Priđoni je momak sa kojima možete da me poredite jer su naše karijere u Evropi slične. I kao i on, mogu da vodim tim, a da ne brinem o tome koliko ću poena dati. Mislim da je sada pravo vreme da odem u NBA“, rekao je 31-godišnji Uertas.“Ako pogledate sastave u NBA ligi, postoje neverovatni startni plejmejkeri, ali nema mnogo momaka koji mogu da uđu sa klupe i da vode tim, daju poene, kao i da budu lideri mlađim igračima. To su stvari koje znam da mogu da donesem“, dodao je Brazilac. Uertas je potom naveo ono što misli da će mu više odgovorati u SAD. “U NBA ligi ima mnogo više prostora, nije kao sada u Evropi gde je jedan igrač neprestano u reketu i prostor se teže pronalazi. Moje vrline jesu pik-en-rol igra, pronalazak otvorenih saigrača i šut iz driblinga sa poludistance“, zaključio je Uertas.

09:52 - Odluka o šahovskom prvaku Srbije u poslednjem koluOdluka o tituli prvaka Srbije u šahu pašće u utorak, u 11. kolu šampionata koji se igra u Vrbasu posle pobede Damljanovića protiv Šarića i Inđića protiv Bogosavljevića.U trci je i Dejan Antić, koji je, takođe crnim figurama, savladao Dušana Popovića. Ostali rezultati 10. kola: Ristić - Miloje Ratković remi, Kovačević - Milovan Ratković 1:0, Savić - Pavlović 1:0. Uoči poslednjeg kola na tabeli vode Damljanović, Inđić i Antić sa po sedam poena, ispred Šarića sa pola poena manje. Savić ima šest, Bogosavljević 5,5, Pavlović i Ristić po 4,5. a Popović i Kovačević po četiri poena. Na začelju su braća Miloje i Milovan Ratković sa po dva osvojena poena. U poslednjem 11. kolu, koje se igra u utorak od 11 časova, sastaju se: Pavlović - Ristić, Milovan Ratković - Savić, Inđić - Kovačević, Šarić - Bogosavljević, Antić - Damljanović, Miloje Ratković - Popović. Titulu prvaka brani najmlađi srpski velemajstor, reprezentativac Aleksandar Inđić.

09:15 - Portland i Milvoki i dalje u igri, Bruklin izjednačioKošarkaši Portlanda ostali su u igri za plasman u četvrtfinale NBA lige, pošto su u noći između ponedeljka i utorka smanjili na 3:1 protiv Memfisa. Portland je zabeležio prvu pobedu posle početna tri poraza, slavivši na svom terenu 99:92 predvođen Demijenom Lilardom, koji je bio najbolji u domaćem timu sa 32 poena. Memfis je bio na korak od plasmana u narednu rundu, pošto je u poslednjoj četvrtini imao i 10 poena prednosti, ali su Lilard, kao i Lamarkus Oldridž, koji je utakmicu završio sa 18 poena i 12 skokova, sprečili ubedljiv trijumf gostiju u seriji. Naredna utakmica dve ekipe igraće se u noći između srede i četvrtka, a domaćin će biti Memfis. Čikago nije uspeo da iskoristi i drugu "meč loptu", pošto je izgubio od Milvokija i drugu utakmicu zaredom, čime je protivnik smanjio na 3:2 u seriji. Milvoki je ostao u igri pobedom u gostima sa 94:88, predvođen odličnom igrom dvojca Majkl Karter-Vilijams i Kris Midlton, koji su postigli 22, odnosno 20 poena. Koja god ekipa da prođe u narednu rundu, imaće težak posao, pošto ih tamo čeka Klivlend, koji je predvođen Lebronom Džejmsom, Kajrijem Irvingom i Kevinom Lavom sa 4:0 deklasirao Boston. Ekipa Bruklina je izjenačila na 2:2 u seriji protiv favorizovane Atlante, tako što je u četvrtoj utakmici pobedila na svom terenu posle produžetka sa 120:115. Najzaslužniji za pobedu Bruklina nad liderom Istočne konferencije sa 35 poena bio je Deron Vilijams, koji je konačno pružio partiju kakva se očekuje od njega. Vašington tako neće dobiti protivnika bar još dve utakmice, a naredna između Bruklina i Atlante igraće se u noći između srede i četvrtka.

08:30 - Bornmut prvi put u istoriji kluba u Premijer ligiFudbaleri Bornmuta prvi put u istoriji kluba plasirali su se u Premijer ligu, pošto su sinoć sa 3:0 (2:0) pobedili Bolton, u pretposlednjem kolu Čempionšipa. Bornmut trenutno ima 87 bodova, tri više od Midlzbroa i za 19 golova bolju gol razliku, tako da je nemoguće da ga klub iz Severnog Jorkšira pretekne. Plasman u elitni rang u subotu obezbedio je Votford koga sa klupe predvodio srpski trener Slaviša Jokanović. Ova dva kluba izborili su direktan plasman u Premijer ligu, a poslednje kolo odlučiće ko će postati prvak Čempionšipa. Bornmut gostuje Čarltonu, dok Votford dočekuje Šefild Venzdej.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track