USTAŠA ŠIMUNIĆ PISAO MILANOVIĆU, JOSIPOVIĆU I PUPOVCU: Šokirao sve izjavama o Jasenovcu i Srbima
Foto: Fonet

Novi skandal bivšeg fudbalera

USTAŠA ŠIMUNIĆ PISAO MILANOVIĆU, JOSIPOVIĆU I PUPOVCU: Šokirao sve izjavama o Jasenovcu i Srbima

Fudbal -
Vaša izjava da je za vas u Drugom svetskom ratu postojala samo jedna hrvatska vojska, i to hrvatski partizani, me još više zgrozila, poručio bivši fudbaler premijeru Hrvatske

Bivši fudbaler Josip Šimunić ponovo je ustalasao javnost otvorenim pismom upućenim premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću, bivšem predsedniku Ivi Josipoviću i lideru Srba Miloradu Pupovcu.

Šimunić, koji je oštro kažnjen zbog povika "Za dom spremni", ponovo je branio stav da je to najlepši hrvatski pozdrav, uz osudu govora Milanovića na nedavnoj komemoraciji u Jasenovcu.

"Vaša izjava da je za vas u Drugom svetskom ratu postojala samo jedna hrvatska vojska, i to hrvatski partizani, me još više zgrozila. Hrvatskom vojskom nazivate one koji sebe nikada nisu niti smatrali Hrvatima, a još manje hrvatskim vojnicima. Ta vojska o kojoj govorite je kroz celo vreme imala prefiks “jugoslavenski” čiju smo ideologiju demokratskim izborima srušili, a njihove naslednike, agresorsku JNA i srbo-četnike u Domovinskom ratu do temelja porazili. Koliko vidim na vašu veliku žalost.Šta reći na vašu izjavu da o žrtavama na Blajburgu ne treba govoriti!?Ako ne znate šta se tačno na Blajburgu dogodilo porazgovarajte s nekim od istoričara.Usput ću reći da je moj praded nestao na Blajburgu. Nikad nije imao sahranu koju svaki čovek zaslužuje. Bio je kriv samo zato što je hrvatski domoljub.O pozdravu “Za dom (spremni)” (koji vama i ostalima tako puno smeta) bi trebalo pitati istoričare koji znaju našu istoriju od prvih naseljavanja Hrvata na ove prostore, pa sve do danas, da oni, a ne vi utvrde od kada potiče."

http://www.youtube.com/watch?v=Q8CLwiVbaW8

Šimunić se potom osvrnuo i na naučni rad bivšeg predsednika Hrvatske Ive Josipovića o Blajburgu.

"U jednom delu tog nazovimo ga (radom) stoji: “Događaji na Blajburgu i Križnom putu su shvatljivi”, te “… upravo je to deo istorije koji bismo, da možemo, verojatno svi mi promenili. No, ne bismo promenili ulogu partizana i šta se događalo u Narodnooslobodilačkom ratu. Na to smo ponosni, na tome smo zahvalni…”U II. Svetskom ratu je korišćen pozdrav “Za dom i poglavnika spremni”. Upravo je to deo istorije koji vama smeta, ali kao ni mnoge stvari, komunističke zmije nikad neće razumeti.Ni ja nebi menjao ulogu Hrvatske Vojske i šta se događalo u Domovinskom obrambenom ratu. Na to sam ponosan i na tome sam zahvalan hrvatskim braniteljima koji su nas oslobodili s pozdravom “Za dom spremni” od zločinačke crvene zvezde petokrake koja je za vas “simbol ljubavi i mira”.

Šimunić se na kraju obratio i predstavniku Srba u Hrvatskoj Miloradu Pupovcu."Takođe, obraćam se i Miloradu Pupovcu koji stalno vidi “fašizaciju”, “ustašovanje”. To mu je glavna zanimacija za koju je i plaćen, jer vidljivo je da njega srpska manjina u Hrvatskoj ne zanima i ne radi na njihovu dobrobit, u suprotnom ne bi svako malo vremena pokušavao zapaliti vatru među njima.Za njega su konstantno branitelji, katolička crkva potpiritelji mržlje i simbol netolerancije.Zašto gospodine Pupovac niste reagovali na veličanje četništva i četničkog zločinca od stane mitropolita ljubljansko-zagrebačkog?I ne samo na to, već i na veličanje četništva po ostalim hrvatskim mestima.Da, Zašto reagovati kada od toga nemate lične koristi. Jer vama i vašim istomišljenicima je usađeno u mentalnom sklopu pljuvanje po svemu što je hrvatsko, a ako još i imate koristi od toga, to radite s velikim zadovoljstvom."

Josip Šimunić je svoje otvoreno pismo potpisao sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

"I na kraju kao Hrvat i hrvatski građanin bi vam poručio samo iz razloga jer toliko straha kao kod vas nisam video još nigde po svetu:Gospodo, nemate se potrebe bojati ustaša jer ako ih još i ima oni su jako stari, osim ako ne zagovarate tezu u želji iskrivljivanja činjenica pa ustašama nazivate Hrvatske branitelje kao što to svakodnevno rade neki mediji u Hrvatskoj, a napose mediji u Srbiji koji su još uvek četnički nastrojeni.Uz najlepši HRVATSKI pozdravZA DOM SPREMNIBOG I HRVATIJosip Šimunić"

(dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track