RAZLAZ: Laković napušta FSS i Karadžića za mesečnu platu od 25.000 evra
Foto: Dado Djilas

Bolji posao

RAZLAZ: Laković napušta FSS i Karadžića za mesečnu platu od 25.000 evra

Fudbal -
Njegov zamenik na mestu generalnog sekretara FSS bi trebalo da bude Nebojša Ivković, sadašnji zamenik genseka Saveza i dugogodišnji delegat UEFA

Dugogodišnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, od juna neće biti na mestu generalnog sekretara srpske kuće fudbala.

Naime, Laković bi 1. juna trebalo da dobije stalni posao u UEFA. On će na novom radnom mestu po saznanjima najstarijeg novinskog lista u Srbiji zarađivati 25.000 evra i sa porodicom će se preseliti u Švajcarsku.

Njegov zamenik na mestu generalnog sekretara FSS bi trebalo da bude Nebojša Ivković, sadašnji zamenik genseka Saveza i dugogodišnji delegat UEFA.

Laković je na mesto generalnog sekretara postavljen 7. jula 2007. godine. Jednoglasnom odlukom članova novog saziva Skupštine FSS, 12. jula 2012. mandat mu je produžen do 2016. godine.

Posle odlaska Lakovića, koji je jedan od najvažnijih ljudi u Savezu, očekivano je da će opozicija unutar srpske kuće fudbala pokušati to da iskoristi, ne bi li izborla prevremene izbore, koji se u javnosti sve češće pominju.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić više puta je ponavljao da nema nameru da ode sa tog mesto do isteka mandata, koji mu traje do polovine 2016. godine. Kurir sport / Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track