POŠTENJAČINA: Zvezdaš vratio sat sudiji Mažiću
Foto: Dado Đilas

Veliko bravo

POŠTENJAČINA: Zvezdaš vratio sat sudiji Mažiću

Fudbal -
Vozač autobusa crveno-belih Bojan Ratković pronašao skupoceni časovnik koji je najbolji srpski sudija ostavio u svlačionici

Vozač autobusa Crvene zvezde Bojan Ratković posle derbija pronašao je sat glavnog sudije Milorada Mažića i vratio ga vlasniku. Skupoceni časovnik najcenjeniji fudbalski sudija u Srbiji ostavio je u svlačionici kluba, ali se pošteni nalazač pobrinuo da on iste večeri dođe do svog vlasnika.Kurir je skromnog i poštenog Ratkovića pronašao na radnom mestu, kod autobusa na stadionu „Rajko Mitić“. Njegov postupak pokazuje da u Srbiji ne treba gubiti veru u ljude. Vozač Boki deli sudbinu svih zaposlenih u Zvezdi, koji mesecima preživljavaju na zakonskom minimalcu jer je klub u teškoj finansijskoj situaciji.Kako ste pronašli sat Milorada Mažića?- Posle svake utakmice običaj je da neko od nas obiđe svlačionice i vidi da li je neko nešto zaboravio. Nakon što sam pregledao gostujuću, ušao sam u sudijsku svlačionicu. Uzeo sam peškire da ih odnesem na pranje i ispod jednog se pojavio sat - priča za Kurir Ratković.Šta ste onda uradili?- Setio sam se da je jedan od sudija još na našem parkingu. Otrčao sam do njega i pitao ga čiji je sat. On ga je uzeo, pogledao ga i rekao da nije njegov, već Mažićev. Rekao je da će mu ga odneti.Da li vas je posle toga nazvao Mažić i zahvalio vam?- Nije me nazvao! Lepo bi bilo, ali bože moj. Ne zameram mu uopšte. Važno je da je sat opet kod vlasnika - skromno je poručio Zvezdin heroj Bojan Ratković.

Ugađa fudbalerimaDI-DŽEJ U BUSUSvi u klubu, počev od uprave do fudbalera, imaju samo reči hvale za Bojana Ratkovića. On za Kurir otkriva da uživa na svom radnom mestu:- Milina je i zadovoljstvo voziti fudbalere Crvene zvezde. To su sve dobri momci, normalni, niko ne izigrava zvezdu. Vole da im puštam muziku, pa sam za skoro svakog narezao po jedan disk po njihovom ukusu.

Golman i sekretarĆERKE VOLE ZVEZDUBojan Ratković je i porodično vezan za Crvenu zvezdu.- Moja starija ćerka Ana radi kao sekretar u ženskom fudbalskom klubu, dok je mlađa Bojana golman. Mogla bi da napravi dobru karijeru jer ima talenta - otkrio nam je Ratković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track