(FOTO) CRVENO-BELI U GRAČANICI: Srbi sa Kosova dočekali Zvezdu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Praznik na jugu Srbije

(FOTO) CRVENO-BELI U GRAČANICI: Srbi sa Kosova dočekali Zvezdu

Fudbal -
Fudbaleri Zvezde posetili manastir i odigrali utakmicu sa koje će prihod ići u humanitarne svrhe
1 / 2 Foto: Crvenazvezdafk.com

Ekspedicija Crvene zvezde boravila je od sinoć u Gračanici. Posle posete manastiru, crveno-beli su odigrali i prijateljski meč sa Gračanicom i pobedili je 4:0.

Trener Nenad Lalatović na put je poveo kombinovani sastav. Dvostruki strelac već u prvom poluvremenu bio je Nemanja Ivanović, a da se na odmor ode rezultatom 3:0 za goste pobrinuo se Nenad Gavrić. Konačan rezultat postavio je Lazar Trifunčić.

Utakmica je odigrana na sportskom kompleksu koji nosi ime Zvezdine legende Dragana Džajića.

Publika u Gračanici nije zaboravila stradalog Dimitrija Popovića, mladog fudbalera iz ovog mesta koji je ubijen 2005. godine. Navijači su skandirali i stradalom navijaču Crvene Zvezde Marku Ivkoviću koji je izboden nožem u Instanbulu tokom košarkaškog meča Crvena Zvezda – Galatasaraj.

Atmosfera na stadionu je bila izuzetna, skandiralo se i pevale su se navijačke pesme.

Publika u Gračanici nije zaboravila stradalog Dimitrija Popovića, mladog fudbalera iz ovog mesta koji je ubijen 2005. godne. Navijači su skandirali i stradalom navijaču Crvene Zvezde Marku Ivkoviću koji je izboden nožem u Istanbulu.Procenjuje se da na stadionu u Gračanici bilo više od 3.500 ljudi. Pored medicinskih ekipa, prisutni su bili i pripadnici Kosovske policije.

Utakmica je imala humanitarni karakter, igrana je u okviru akcije "Igrajmo za bebe na Kosovu". Celokupan prihod će otići Porodilištu KBC-Priština-Gračanica koje radi u otežanim uslovima i gde zbog nedostatka sanitetskog materijala ima malo porođaja.

(radio KiM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track