VOJVODINA NEZADOVOLJNA SUĐENJEM: Dosta smo ponižavani, obratićemo se i policiji
Foto: Superliga.rs

Besni na Karađorđu

VOJVODINA NEZADOVOLJNA SUĐENJEM: Dosta smo ponižavani, obratićemo se i policiji

Fudbal -
Novosadski superligaš poslao dopis Zajednici u kome ističe da njegovi igrači imaju drugačiji tretman od protivničkih i najavljuju radikalne mere

Fudbalski klub Vojvodina poslao je dopis Zajednici klubova Super lige Srbije, kao dopunu mišljenja o suđenju. Novosađani u tom dopisu oštro osuđuju greške arbitara na njihovu štetu i takvo vođenje utakmice nazivaju "suđenjem po zadatku". Takođe, sa "Karađorđa" najavljuju da će se, u potrazi za pravdom, obratiti i višim instancama kao što su MUP i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Dopis nije upućen Zajednici zbog utakmice sa Partizanom, koju je Vojvodina kao domaćin izgubila 0:4, a tokom koje je zabeležena sumnjiva situacija kada su Novosađani tražili penal i nisu ga dobili. Reč je o suđenju Darka Bogdanovića na meču sa Voždovcem, koji su "lale" izgubile 0:1.

Zanimljivo je da predstavnici Vojvodine posle te utakmice u zvanični zapisnik nisu uneli nijednu primedbu na račun suđenja.

"Posle sublimiranja utisaka i činjenica i razvoja događaja na utakmici 25.kola Jelen Super lige Srbije u Beogradu između FK VOŽDOVAC i FK VOJVODINA koristimo priliku da dopunimo Zapisnik sa utakmice sledećim mišljenjem o suđenju", kaže se na početku dopisa u kome se dodaje:

"Fudbalski klub Vojvodina se u više navrata obraćao u pismenoj formi, komisiji za suđenje FS Srbije u jesenjem, kao i u prolećnom delu prvenstva 2014/15, sa vrlo konkretnim primedbama na suđenje, koje je direktno uticalo na rezultate, a sve na štetu našeg kluba. Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke".

Novosađani zahtevaju da se pronađu i kazne ljudi u sudijskoj organizaciji koji kvare njen ugled.

"U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu, treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala. Nakon još jedne utakmice na kojoj fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku, mišljenja smo da pored dobre volje komisija za suđenje, očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK VOJVODINA vidi sportsku i vitešku borbu na terenu".

I na kraju dopisa Vojvodine stoji:

"Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja komisiji za suđenje FS Srbije biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP RS i SLUŽBE ZA BORBU PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA''.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track