Luka Jović za Kurir: U Zvezdi do sledećeg leta!
Foto: Saša Pavlić

Intervju

Luka Jović za Kurir: U Zvezdi do sledećeg leta!

Fudbal -
Jedva čekam novu sezonu i trofeje. Voleo bih da posle toga klub zaradi na mojoj prodaji, kaže za Kurir perspektivni fudbaler crveno-belih

Mladi napadač Crvene zvezde Luka Jović (17) izjavio je za Kurir da će i sledeće sezone sigurno nositi dres voljenog kluba!Priče da će već ovog leta biti prodat Portu, Benfiki ili Atletiku za pet miliona evra ne utiču negativno na momka koji još nije postao punoletan.Kako Kurir saznaje, Crvena zvezda je još prošle zime prodala 50 odsto prava za Luku Jovića investicionom fondu Pinija Zahavija za 1,2 miliona evra. Od toga je isplaćen Bronovicki jer je klub bio pred suspenzijom od strane UEFA i FIFA.Ostaješ li ili napuštaš Crvenu zvezdu ovog leta?- Jedva čekam novu sezonu! Ove smo verovatno ostali bez titule, ali od leta ćemo biti iskusniji za godinu dana. Mislim da sam jasno odgovorio na pitanje da li ostajem u crveno-belom dresu - samouvereno je poručio Luka Jović.Kako priče o interesovanju Porta, Benfike i Atletika utiču na tebe?- Ne smetaju mi! Meni je to samo motiv više da nastavim s napornim radom. Da se trudim na treninzima i da dajem golove na utakmicama. Tako se motivišem da napravim dobar transfer i stvarno odem u veliki klub u dogledno vreme.Znaš li nešto oko priče vezane za procente oko tvog ugovora s Crvenom zvezdom?- Ja sam igrač Crvene zvezde! Samo je to važno. Isto tako znam da u klub nije stigla nijedna zvanična ponuda za mene.Da li bi voleo da klub zaradi na tvojoj prodaji?- Naravno da bih voleo. Svako od nas ko je ponikao u Zvezdinoj omladinskoj školi želi da pomogne klubu. Zato ćemo sačekati sledeću godinu. Ne žurim bilo gde, meni je odlično u Crvenoj zvezdi.Da li ti prijaju poređenja s Darkom Pančevim ili Radamelom Falkaom?- Ne obraćam pažnju na to. Ja sam Luka Jović! Čvrsto sam na zemlji. I Pančev i Falkao su veliki igrači.

ČukaričkiUVEK DOBRI PROTIV NASŠta očekuješ od duela sa Čukaričkim u nedelju?- Oni su uz nas, kao i Partizan, koji je najbolja ekipa u ligi. Uvek igraju dobro protiv Crvene zvezde. Njihova igra se vrti oko iskusnog Matića, a odličan je i Stoiljković.

SkromanDESET JE PREVIŠEDao si šest golova u ligi, možeš li doći do brojke deset?- Očekujem da do kraja Superlige povećam golgeterski saldo. Da li ću dati deset golova? Potrudiću se, ali biće teško.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track