DOSTA MU JE FRANCUSKE: Sprema se senzacionalni transfer Zlatana Ibrahimovića
Foto: Reuters

Šuška se, šuška

DOSTA MU JE FRANCUSKE: Sprema se senzacionalni transfer Zlatana Ibrahimovića

Fudbal -
Problem je ugovor sa PSŽ-om, koji ističe za godinu dana i Šveđaninu garantuje zaradu od 14 miliona evra

Poznati Italijanski novinar i stručnjak za transfere Đanluka Di Marcio objavio je vest o mogućnosti senzacionalnog povratka švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića na Apeninsko poluostrvo. Neretko dobro obaviješteni Di Marcio navodi da bi Ibrahimović mogao napustiti PSŽ i vratiti se u klub iz kojeg je i došao na Park prinčeva - u Milan! Guru za transfere, kako ga zovu u Italiji, tvrdi da je potpredsednik Milana Adriano Galijani u sredu razgovarao sa Zlatanovim agentom Minom Raiolom.

Nije tajna da bi Galijani silno želeo ponovno videti 33-godišnjeg napadača u crveno-crnom dresu, ali glavna prepreka transferu je, kao i obično, novac. Osim što Ibrahimović još godinu dana ima važeći ugovor s PSŽ-om, šta znači da bi Milan morao platiti obeštećenje, Šveđanin bi morao pristati i na znatno manju platu od one koju prima u francuskoj prestonici.

"Švedski napadač ima još godinu dana ugovora s PSž-om što mu jamči zaradu od 14 miliona evra. U Milanu bi, u najboljem slučaju, zarađivao 6,5-7 miliona eura po sezoni uz određene bonuse koji bi bili ugrađeni u trogodišnji ugovor", piše Di Marcio.

Kao alternativu Ibrahimoviću u Milanu vide 21-godišnjeg napadača Palerma Paula Dijabalu, na koga su oko bacili i klubovi koji mogu više da plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track