(VIDEO) SVETI NIKOLA VODI KA TITULI: Partizan golom Ninkovića u 90. minutu savladao Spartak
Foto: Tanjug

Minimalac u Humskoj

(VIDEO) SVETI NIKOLA VODI KA TITULI: Partizan golom Ninkovića u 90. minutu savladao Spartak

Fudbal -
Crno-beli se mučili protiv gostiju iz Subotice, kojima su slomili otpor tek u poslednjim trenucima utakmice i makar do sutra pobegli Zvezdi na osam bodova

Fudbaleri Partizana savladali su u Humskoj Spartak u 27. kolu srpske Superlige golom Nikole Ninkovića u 90. minutu.

Crno-beli sada imaju 66 bodova, osam više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja sutra gostuje Čukaričkom. U preostala tri kola Partizan gostuje u Kruševcu, dočekuje Novi Pazar i odlazi u Čačak. Čak i da crveno-beli ostvare maksimalni učinak do kraja, timu Zorana Milinkovića su dovoljna četiri boda da i matematički obezbede osvajanje titule.

Subotičani su ostali na pretposlednjem mestu na tabeli sa 25 bodova, jednim manje od Donjeg Srema, odnosno tri od Napretka.

Nikola Ninković je junak svih kojima je crno-bela boja na srcu. Mladi vezista je u igru ušao u 73. minutu, a u 90. doneo pobedu možda vrednu titule.

Partizan je odigrao očajno prvo poluvreme tokom koga su gosti bili bliži vođstvu. U nastavku, ulaskom Saše Ilića, crno-beli su dodali gas. Kako je vreme odmicalo, domaći fudbaleri su sve jače stezali obruč oko gola Spartaka, ali i postajali sve nervozniji. Junak je mogao da bude drugi rezervista Nemanja Kojić, ali je promašio sve tri šanse u kojima se našao. Gosti, za razliku od prvog poluvremena, u drugom nisu pokazali nameru da ugroze gol rivala. Želeli su samo da sačuvaju svoju mrežu.

Međutim, u 90. minutu Nikola Ninković je ubacio loptu u mrežu i doneo eksploziju oduševljenja i na terenu i na tribinama.

Trener Partizana Zoran Milinković bio je vidno iscrpljen, ali i srećan posle utakmice. Na konstataciju novinara TV Arene sport da se dugo čekalo na gol, Milinković je rekao:

"Našalio bih se i rekao da smo ga dali na vreme".

Šef struke crno-belih je nastavio:

"Na kraju je nagrađen naš trud. Bukvalno smo gazili Spartak u drugih 45 minuta. Ovako se osvaja titula".

Ponovo je Partizan bio mnogo bolji kada je na terenu bio Saša Ilić, koji je u igru ušao u 56. minutu.

"Mnogo nam znači. Sale je kapiten, lider, veliko ime Partizana", zaključio je Zoran Milinković.

Trener Spartaka Stevan Mojsilović je rekao:

"Radost igrača i stručnog štaba Partizana dovoljno govori da smo dobro odigrali. Mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, a Partizan mnogo bolji u drugom. Gol smo primili iz standardne situacije, kada smo imali obezbeđenje prve stative. Ali valjda to i pokazuje razliku u kvalitetu".

SASTAVI

PARTIZAN: Živko Živković, Bandalovski, Volkov, Balažic, Branko Ilić, Drinčić, Babović (od 73. Ninković), Brašanac, Živković Andrija, Šaponjić (od 60. Kojić), Grbić (od 56. Saša Ilić).

SPARTAK: Mirković, Jočić, Kovačević, Torbica, Milošević, Antonić, Maksimović, Ilić (od 64. Jondić), Farkaš, Mrkela (od 73. Lukić), Ivanović.

TOK MEČA:

kraj - 1:0

92. minut - ponovo Kojić promašuje šansu.

http://www.youtube.com/watch?v=FyQMiWtGVkc

90. minut - 1:0 za Partizan! Gol je dao Ninković posle kornera sa desne strane i reakcije Brašanca na prvoj stativi. Eksplozija oduševljenja i na terenu i na tribinama.

88. minut - Ponovo je Kojić bio u šansi. Imao je dva pokušaja kada se našao pred Mirkovićem, ali nije uspeo da ga nadmudri.

80. minut - Tražili su crno-beli penal, jer smatraju da je lopta u ruku pogodila igrača Spartaka, ali je sudija Mažić pokazao da se igra nastavi.

78. minut - opsada Spartakovog gola. Puca je i Brašanac sa distance - preko gola.

77. minut - Šansa za Kojića. Izbegao je ofsajd zamku, ali je otišao previše iskosa sa desne strane dok je obilazio golmana Mirkovića, pa nije pogodio mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=1P2GFRV7s0U

75. minut - Poništen gol Partizana zbog ofsajd pozicije Andrije Živkovića.

http://www.youtube.com/watch?v=jrE0wN9bgGk

74. minut - Crno-beli su sve nervozniji kako vreme odmiče.

73. minut - izmene na obe strane - kod Partizana Ninković je zamenio Babovića, a kod Spartaka Lukić je ušao umesto Mrkele.

68. minut - još četvrtina meča je ostala da se odigra. Partizan sve jače pritiska Subotičane, ali i dalje nije uradio ništa konkretno.

64. minut - prinudna izmena kod gostiju, povređenog Ilića zamenio je Jondić.

60. minut - I druga izmena kod crno-belih, ovaj put napadač za napadača, Kojić je zamenio Šaponjića.

56. minut - prva izmena - Trener Partizana Milinković uveo je Sašu Ilića umesto Petra Grbića.

56. minut - Kao da Partizan dodaje gas. Andrija Živković je ušao u gostujući šesnaesterca s leve strane i šutirao, ali malo preko gola.

55. minut - Pucao je Drinčić sa skoro 25 metara, lopta je imala neobičnu putanju, ali je golman Mirković, uz dosta muka, ipak uspeo da je izbaci u korner.

54. minut - Raduju se navijači Partizana. Ali ne zbog gola fudbalera, već zato što je zvanični spiker objavio da su crno-beli vaterpolisti savladali Radnički u Kragujevcu u prvom meču finala plej-ofa 10:9.

53. minut - Ivanović se okliznuo u kaznenom prostoru Partizana, ali uspeo da se pridigne i izigra domaće defanzivce, našao se sam pred golmanom Živkovićem, ali je Volkov uklizao i izbacio loptu u korner.

http://www.youtube.com/watch?v=Mk59x0bZqxA

kraj prvog poluvremena: spora i dosadna utakmica, nije viđena nijedna šansa za gol.

Na tribinama je oko 3.000 gledalaca.

19. minut - Drinčić je ubacio oštru loptu pred gol Spartaka, ona je prošla pored nekoliko igrača, čuli su se i uzdasi, ali je niko nije zakačio.

15. minut - Grobari sve vreme pevaju, a oglasilo se i 50-ak navijača Spartaka sa severne tribine, očigledno zadovoljni kako njihovi ljubimci igraju.

12. minut - dobra prilika za goste. Posle kontranapada, Ivanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali malo iznad prečke.

8. minut - Maksimović iz Spartaka se našao u dobroj poziciji, ali je loše šutirao.

4. minut - Šutirao je Grbić sa ivice kaznenog prostora, a golman Mirković loptu prosledio u korner.

1. minut - Utakmica je počela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track