(VIDEO) LEKCIJA ŠAMPIONU: Fudbaleri Čukaričkog na Banovom brdu skinuli Zvezdi krunu
Foto: Tanjug

Brđani dokazali snagu

(VIDEO) LEKCIJA ŠAMPIONU: Fudbaleri Čukaričkog na Banovom brdu skinuli Zvezdi krunu

Fudbal -
Golovima Stojiljkovića u poslednjim trenucima prvog poluvremena i kapitena Matića u 62. minutu, Čukarički dobio derbi 27. kola srpske Superlige - 2:0

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 27. kola srpske Superlige rezultatom 2:0 (1:0).

Golove za "brđane" postigli su Nikola Stojiljković u drugom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu i kapiten Igor Matić u 62. minutu, a oba puta je asistencije zabeležio Filip Stojković.

Crveno-beli sada zaostaju za liderom Superlige i "večitim rivalom" Partizanom osam bodova, a od kraja šampionske trke ostala su tri kruga. Dakle, teoretski Zvezda i dalje ima teoretske šanse da sačuva titulu, ali samo teoretske. Crno-belima je dovoljan još samo bod da bi vratili trofej u Humsku.

S druge strane, Čukarički nastavlja da blista. Ima 54 bodova, samo četiri manje od Zvezde, a čak devet više od četvrtoplasirane Vojvodine.

Ekipi Vladana Milojevića je ovo 14. uzastopna utakmica bez poraza, a deveta pobeda u tom periodu! Osim što "brđani" mogu da "napadnu" i drugo mesto na tabeli u finišu Superlige, imaju priliku da 20. maja u finalu Kupa Srbije protiv Partizana osvoje prvi trofej u istoriji kluba.

A prema prikazanom u dosadašnjem delu prvenstva, naročito u duelima sa najjačim rivalima, imaju čemu da se nadaju.

Čukarički je bolje počeo derbi 27. kola, imao dve dobre prilike preko Stojiljkovića, ali se Zvezda trgla i drugom delu prvog poluvremena zaigrala znatno bolje i stvorila nekoliko šansi. Međutim, Stojiljković je u 47. minutu prvog poluvremena iskoristio indolentnost gostujuće odbrane i doveo Čukarički u vođstvo.

Taj gol kao da je dao dodatnu snagu domaćem timu, a "oborio" gostujući, pa je u drugom poluvremenu Čukarički bio značajno bolji rival i zasluženo pobedio. Drugi gol postigao je Matić, koga je crveno-bela odbrana ostavila samog. Čuka je u završnici meča mogla i do ubedljivije pobede, ali su na Banovom brdu zadovoljni i sa 2:0.

Inače, Crvena zvezda u duelima sa dva najjača rivala ove sezone, sa Partizanom i Čukaričkim, u četiri meča nije postigla ni gol. Crveno-beli su u poslednja četiri duela sa "brđanima" samo jednom pobedili, dva puta izgubili (oba puta 0:2), a jesenas na stadionu "Rajko Mitić" nije bilo golova.

"Prvo poluvreme smo odigrali jako dobro, dominirali, imali dve stoprocentne šanse. Međutim, pravili smo danas dosta individualnih grešaka. Jednostavno, kada ne iskoristiš šanse, a sam sebi presudiš, onda ne zaslužuješ da pobediš. Čukarički je bio bolji", bio je prvi kometar posle meča trener Crvene zvezde Nenada Lalatovića za TV Arenu sport.

Trener pobedničkog tima Vladan Milojević, naravno, imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Dobra utakmica protiv jakog protivnika. Želeli smo da odmerimo snage sa jakim rivalom, nismo sumnjali u naše kvalitete i polako sazrevamo kao ekipa. Oni nisu koristili svoje šanse, mi jesmo. Pohvalio bih disciplinu, obezbedili smo matematički treće mesto što nam je bio cilj, a ne razmišljamo još o finalu Kupa", rekao je Milojević.

ČUKARIČKI: Stevanović – Stojković, Rendulić, Ostojić, Brežančić – Regan (od 58. Todorović), D. Srnić – S. Srnić, Matić (od 84. Mandić), Bojić (od 80. Mirosavljević) – Stojiljković.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Ristić, Grujić (od 66. Avramovski) – Lazović (od 78. Gavrić), Katai, Jović (90+3. Stojanović), Orlandić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

TOK MEČA:

kraj utakmice: Čukarički - Crvena zvezda 2:0.

91. minut - Luki Joviću, mladom napadaču Zvezde, lekarska ekipa morala je da ukaže pomoć zbog povrede.

84. minut - poslednja izmena kod domaćina. Kapiten Matić dobio je veliki aplauz na izlasku, a ušao je Mandić.

80. minut - Kod Čuke ušao je Mirosavljević umesto Bojića.

78. minut - Druga izmena u Zvezdi, Gavrić je ušao umesto Lazovića.

77. minut - Žuti karton za Anđelkovića.

75. minut - još jedna velika prilika za Čukarički. Posle još jedne greške gostiju i povratne lopte, pucao je Matić, ali je pogodio Jovanovića.

66. minut - Prva izmena u Zvezdi. Izašao je Grujić, ušao Avramovski.

65. minut - Zamalo da Anđelković postigne autogol. Loša komunikacija između beka i golmana Crvene zvezde na centaršut sa leve strane, ali srećom po njih lopta nije završila u mreži.

62. minut - 2:0 za Čukarički! Strelac Igor Matić. Ponovo je centrirao Stojković, kao i kod prvog gola, na drugoj stativi ostao je usamljen kapiten domaćina koji je glavom poslao loptu u mrežu.

http://www.youtube.com/watch?v=uZe7EwtfvIQ

58. minut - Izmena u Čukaričkom, Todorović je zamenio Regana.

56. minut - drugi žuti karton na utakmici, a prvi za domaće igrače, dobio ga je Rajko Brežančić.

54. minut - Odlična intervencija domaćeg golmana Stevanovića posle voleja Kataija.

49. minut - Velika šansa za Čukarički, ali je Slavoljub Srnić pogodio Zvezdinog štopera Jovanovića. Tome je prethodila greška Pavićevića, koji je izgubio loptu.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Crveno-bele su navijači dočekali skandiranjem: "Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu"...

Ma tribinama stadiona Čukaričkog su brojne "viđene face" iz sveta sporta. Pored brojnih fudbalskih menadžera, meč uživo gledaju i košarkaški stručnjak Jovica Antonić, pomoćnik selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, Darko Tešković, nekadašnji as Partizana, a sada trener mlađih kategorija u tom klubu...

kraj prvog poluvremena

45+2. minut - 1:0 za Čukarički. Strelac Stojiljković! Stojković je jednu dubinsku loptu upućenu od Dragoljuba Srnićana stigao na samoj gol-aut liniji i poslao "povratnu", na petercu se našao Stojiljković i samo ubacio loptu u mrežu pored statične odbrane Zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=oipXK-c3O6s

43. minut - Opet šansa za Kataija. Zvezdin ofanzivac imao je situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Stevanovićem, koji je bio uspešniji u tom duelu, a onda je Lazović pokušao lob udarcem da pogodi mrežu, ali nije bio precizan.

41. minut - Zvezdin vezista Ristić je šutirao iz slobodnog udarca sa 17, 18 metara iskosa sa desne strane, gađao je suprotne rašlje domaćeg gola i bio za malo neprecizan.

24. minut - prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Katai zbog prekršaja sa leđa nad Dragoljubom Srnićem.

18. minut - prilika i za Zvezdu. Katai je prošao po levoj strani i centrirao, a golman Stevanović umalo nije loptu ubacio iza gol-linije. Ipak je uspeo da reaguje na vreme.

10. minut - glavni sudija Dejan Filipović na kratko je prekinuo utakmicu kako bi ukazao delegatu Slobodanu Pajoviću na neprimereno skandiranje navijača Zvezde. Tada je zvanični spiker zamolio gostujuće fanove da prestanu sa skandiranjem uvredljivih poruka.

5. minut - ponovo prilika za domaćina i ponovo Stojiljković. Ovaj put njegov pokušaj glavom zaustavio je Rajković.

3. minut - šansa za Čukarički. Stojiljković je, primivši loptu od Matića, obišao golmana Rajkovića, ali je otišao previše iskosa, njegov šut je izblokiran, lopta se zatim odbila od njega, pa njegov tim nije dobio ni korner.

1. minut - utakmica je počela.

Pre početka meča fudbaleri su se pojavili u majicama sa natpisom: "I muškarci brinu" i na taj način podržali borbu protiv raka dojki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track