HULIGANIZAM MERAKLIJA: Navijači Radničkog demolirali autobus na povratku iz Beograda
Foto: Niš Ekspres

Čemu sve to

HULIGANIZAM MERAKLIJA: Navijači Radničkog demolirali autobus na povratku iz Beograda

Fudbal -
Polomljena sedišta i rukohvati, žice koje vise iz krova, pokidane zavese i oštećeno osvetljenje

U povratku iz Beograda, nakon utakmice fudbalske Superlige OFK Beograd - Radnički 0:0, navijači niškog kluba uništili su sedišta, mebl-štof, osvetljenje i ventilaciju na autobusu Niš ekspresa, koji ih je vozio na gostovanje kluba za koji navijaju.Polomljena sedišta i rukohvati, žice koje vise iz krova, pokidane zavese i oštećeno osvetljenje ostali su u autobusu niškog prevoznika koji je iz Beograda dovezao navijače.

Autobus je najvatrenije simpatizere Radničkog odvezao na utakmicu sa OFK Beogradom, a u povratku je vozač Dragan Ljubenović, kako sam kaže, preživeo pravi šok.

"Imam 19 godina staža, ali ovo nikada nisam doživeo. Dok su oni divljali jedino sam se plašio da mi neko ne skoči “za vrat” jer bi tako izgubio kontrolu nad volanom. Plašio sam se i da ne dođe do požara, jer su upaljačima pokušavali da zapale pojedine delove", kaže Ljubenović.

Niš ekspres je Radničkom poslao dopis u kojem ih obaveštava da je autobus koji je, kako stoji u dopisu, uprava kluba iznajmila za potrebe navijača, pretrpeo značajna oštećenja.

"Naš autobus je te večeri sve navijače-putnike dovezao bezbedno u Niš, a potom otišao u garažu da “vida rane” ", kažu u niškom prevozniku.

Uprava Fudbalskog kluba Radnički je zasada bez komentara.

"Klub nema komentar dok se ne utvrdi kolika je šteta. Nama je Niš ekspres” samo prosledio dopis u kom se navodi da je šteta načinjena i fotografije", rekla je Monika Petrov, portparol Radničkog .

Sa druge strane, navijači kažu da priča nije baš tako crno-bela kao što je predstavljeno iz Niš ekspresa.

"Iako se nisam vraćao sa njima, znam šta se desilo. Momci su upali u problem sa vozačem. U suštini, mnogo stvari je bilo polomljeno u autobusu i pre toga, a sad su to “nakačili” navijačima. Nije sve na našoj strani", kaže jedan od navijača.

On dodaje da su navijači "uvek tu da pomognu klubu" i da će razmotriti opciju prikupljanja novca kako bi sami platili štetu.

Detaljnije objašnjenje o tome šta se desilo u autobusu Meraklije nisu mogle da daju.

Kurir sport / Južne vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track