(VIDEO) PONOSAN NA OCA: Evo šta sin Nikša pita Sašu Ilića
Foto: Partizan.rs

Shvatiće kad poraste

(VIDEO) PONOSAN NA OCA: Evo šta sin Nikša pita Sašu Ilića

Fudbal -
Svaka titula, pogotovu sa Partizanom mi mnogo znači. Navijam za ovaj klub od rođenja, njega uz porodicu najviše volim i zato ne mogu da napravim razliku da li mi je draža prva ili ova deseta, kaže as tima iz Humske

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić sprema se za feštu povodom 26. tutule prvaka države, svestan da ga ne očekuje samo aplauz, već i skandiranje sa svih strana stadiona „Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan...“, povodom potvrde odluke da će na leto produžiti ugovor na još godinu dana.

„Imam izvanredan odnos sa navijačima i mogu samo da im zahvalim i da im poručim da ću u narednom periodu, koliko god budem na terenu, davati maksimum. Oni će biti tu da presude da li je to dovoljno ili ne. Još mi je draže, što imam decu, koja dolaze na utakmice, sina (Nikšu, prim. aut.) koji razume situacije i stalno me pita: ’Tata, što tebi ovo pevaju’?“ Ponosan sam na sve to i još jednom hvala navijačima na podršci. Nastavićemo da i dalje osvajamo trofeje“, poručio je Saša Ilić.

Iskusni vezista je šampionski pehar osvajao 1997. (odigrao tek jednu utakmicu u toj sezoni i to na debiju za prvi tim čačanskog Borca), a zatim kao kapiten 1999, 2002, 2003, 2005, 2010, 2011. (traku nosio Mladen Krstajić), 2012. i naposletku 2013. i 2015. godine.„Svaka titula, pogotovu sa Partizanom mi mnogo znači. Navijam za ovaj klub od rođenja, njega uz porodicu najviše volim i zato ne mogu da napravim razliku da li mi je draža prva ili ova deseta. Drago mi je što smo, bez obzira na mnogobrojne probleme i peripetije, uspeli na kraju da se izvučemo i da vratimo titulu tamo gde joj i mesto“.Ilić se, međutim, ne zadovoljava samo prvenstvom, hoće i duplu krunu, ali za peti Partizanov podvig takve vrste u istoriji potrebno je da naredne srede, na stadionu Crvene zvezde, padne Čukarički.„Svima je drago što smo prvaci, naročito zbog činjenice da u ekipi ima dosta momaka kojima je ovo prva titula, a kažu da se prva najduže pamti. Svi željno očekuju da podignu pehar, dok ja s druge strane imam sa Partizanom dosta trofeja, ovo mi je deseta titula, tu su i tri kupa, a nadam se da ću osvojiti još neki trofej“.

S obzirom da će i naredne sezone biti tu jasno je da će Ilićeva uloga u crno-belom timu prevazići okvire pukog „teranja lopte“ po terenu, jer su njegovi saveti mlađim generacijama jednako dragoceni kao i njegove „lopte sa očima“.„Bitna stvar je da osećam Partizan i da ga volim, a igrači to ovde osećaju. Znaju da su Partizanu moraju da se nose s pritiskom, da ne mogu da žive od utakmice do utakmice, nego moraju da igraju u kontinuitetu dobro, da bi ljudi to prepoznali. Navijači su to prepoznali i zato Partizan u budućnosti ne mora da brine, jer ima rezultata koji će da zamene ne samo mene, nego i ostale fudbalere koji su pri kraju karijere“, dopunio je Saša Ilić.

http://www.youtube.com/watch?v=htdaWcQNjgM

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track