BRUKA: Svet ih poštuje, a Srbija pljuje sudije!
Foto: Beta AP

Gazimo po najboljima

BRUKA: Svet ih poštuje, a Srbija pljuje sudije!

Fudbal -
Sudije Ilija Belošević i Milorad Mažić nalaze se među najboljima na svetu u svojoj profesiji, a u našoj zemlji njima brišu patos

Deljenje pravde u završnicama evropskih takmičenja u fudbalu i košarci povereno je srpskim sudijama. Već osmi put na fajnal-foru Evrolige sudi Ilija Belošević, dok Milorad Mažić vodi najteže mečeve završnice Lige šampiona i Lige Evrope.Dakle, Evropi i svetu valjaju, čak su među najboljim u svom zanatu, a ovde, u Srbiji, vređa ih ko stigne. Najskoriji je primer jednog fudbalera, daleko poznatijeg po vezama sa starletama, koji je sebi dao za pravo da u javnosti napada Mažića, bez ikakvog osnova. Pamti se još kamen koji je prošle godine završio u sudijskoj svlačionici posle večitog derbija u Humskoj. To se dešava jer nemamo poverenja u najbolje sudije koje imamo i kreira se atmosfera da su oni pristrasni. Ono što arbitar iz Vrbasa prolazi u poslednjih nekoliko godina daleko je manje od svega što je preko leđa prevalio Ilija Belošević u poslednjoj deceniji.Kako neko izgubi u večitom derbiju, po običaju oplete po sudijama, od kojih je po pravilu glavni bio Belošević. Udarili su na njega sa svih strana, jedne godine je bio Partizanov čovek, sledeće Zvezdin. I tako se brisao patos čovekom koji je posle pakla na srpskim terenima odlazio na evropska i svetska prvenstva i delio pravdu na finalnim mečevima. A onda su ga ovde čekala saopštenja, pretnje, uvrede... Tako ga je Duško Vujošević nazvao „idiotom“. S druge strane, Nebojša Čović je o Beloševiću govorio: „Čovek koji se deklariše kao zvezdaš uništio je Zvezdu sudeći u trećoj četvrtini.“ Omalovažavanju nikad kraja.Umesto zaključka, Mažić je besprekorno sudio na revanš meču polufinala LE Dnjepar - Napoli, dok je Belošević sinoć delio pravdu na utakmici CSKA - Olimpijakos. Pametnom dosta.

Respekt... Belošević i Toni Parker
Respekt... Belošević i Toni Parker

UVREDE NA RAČUN SUDIJAO BELOŠEVIĆUDuško Vujošević: Belošević je idiot! Dobro je poznat kao apostol istine.Nebojša Čović: Ne želim da pokrećem sudski postupak za utvrđivanje Beloševićevog imovinskog stanja, kao što to traži predsednik Panatinaikosa. Grk verovatno zna kako se posluje s Beloševićem i šta sve kao proizvod tog poslovanja ima na njegovim računima u banci.O MAŽIĆUVladimir Volkov: Ako je prepotentnom i narcisoidnom sudiji Mažiću ispod časti da sudi u našem prvenstvu, onda neka ide da sudi u Ligi šampiona.FK Crvena zvezda: Posle dešavanja u Subotici zahtevamo da Milorad Mažić nikad više ne sudi na našim utakmicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track