(FOTO) NIJE NEMOGUĆE: Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde zajedno u akciji

Večiti derbi na Zemunskom keju

(FOTO) NIJE NEMOGUĆE: Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde zajedno u akciji

Fudbal -
Crno-beli i crveno-beli priključili se akciji čišćenja Beograda

Danas je sprovedena akcija čišćenja priobalja Zemunskog keja, a među velikim brojem volontera bili su i fudbaleri Partizana i Crvene zvezde. U akciji su učestvovali i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i radnici javnih komunalnih preduzeća, a sve u sklopu velike prolećne akcije čišćenja glavnog grada.

"Fudbaleri Partizana" se uvek i sa zadovoljstvom odazivaju ovakvim i sličnim akcijama. Mislim da smo danas, pre svega našim navijačima poslali pravu poruku da svi zajedno povedemo više računa o gradu u kome živimo", istakao je prvotimac crno-belih Darko Brašanac.

Igrač Crvene zvezde Vukan Savićević je, takođe, izrazio zadovljstvo jer su danas zajedno bili u prilici da pokažu zajedničku opredeljenost o zaštiti životne sredine, posebno kada je reč o delu pored reke.

"Na više od 100 lokacija u 14 beogradskih opština, pre svega na preporuku građana i njihovu inicijativu, do danas su očišćene divlje deponije sa kojih je odneto 24.000 kubnih metara smeća. Uređenje priobalja biće prioritet u narednom periodu, s obzirom na to da nas na ovom prostoru tokom leta očekuju brojne muzičke manifestacije i veliki broj domaćih i stranih gostiju", istakao je Nikola Nikodijević.

On je posebno zahvalio velikom broju javnih ličnosti koje su učestvovanjem podržale akciju prolećnog uređenja grada i podsetio da će ona biti tradicionalna svake godine. Takođe je pozvao na veću svest među građanima kako ubuduće ne bi imali male deponije smeća, maltene u centru grada.

(beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track