NIJE SVE U LOVI: Real potrošio skoro milijardu za dva velika trofeja!
Foto: AP

Ima se može se

NIJE SVE U LOVI: Real potrošio skoro milijardu za dva velika trofeja!

Fudbal -
Kraljevski klub je u poslednjih sedam sezona potrošio 820 miliona evra na transfere

MADRID - Fudbalski klub Real Madrad je nakon eliminacije u Kupu kralja i polufinalu Lige šampiona, u nedelju definitivno izgubio i trku za titulom prvaka Španije.

U poslednjih sedam sezona, čelnici Reala su na pojačanja potrošili oko 820 miliona evra, a kraljevski klub je za to vreme uspeo da osvoji samo dva velika trofeja, što je čini se ipak premalo.

Naime, posledlju titulu prvaka osvojili su 2012. godine, a dve godine kasnije konačno su uspeli da osvoje jubilarnu 10. titulu prvaka Evrope. Real je uspeo da osvoji i dva manje bitna Kupa krlja, Superkupa, ali mora se priznati da ovi trofeji imaju prilično manji značaj. U sezoni 2008/2009 Real je potrošio 82 miliona evra na pojačanja. Huntelar je plaćen 27 milona, Lasana Diara 20, Rafael van der Vart 15 i Garaj 10 miliona. Samo na ova četiri igrača Real je izgubio čak 35 miliona. Podsetimo, Huntelar je ostao u klubu samo jednu polusezonu i prodat je Milanu za "samo" 15 miliona.

U sezoni 2009/2010 Madriđani su potrošili najviše novca na pojačanju u istoriji kluba, čak 257 miliona evra!Iz Mančester junajteda stigao je Kristijano Ronaldo za 94 miliona evra, a iz Milana Kaka za 65 miliona. U istom prelaznom roku stigli su i Ćabi Alonso i Karim Benzema za "tričavih" 70 miliona.

Naredne sezone u klub je stigao Žoze Murinjo i sa njim nova pojačanja: Di Marija, Ozil, Kedira, Pedro Leon, Karvaljo i Kanales, ali Real je uspeo da osvoji samo Kup kralja. Onda je usledio novi šoping. Stigli su Koentrao, Sahin, Varan i konačno je prekinuta dominacija Barse u domaćem prvenstvu.

Murinjo je otišao, a stigao Anćeloti i sa njim nova pojačanja. Potrošeno je 166 miliona na Bejla, Iska, Iljaramendija... Konačno su stigli i trofeji, čak četiri uključujući i dugo čekanu desetu titulu prvaka Evrope.Međutim, Madriđani se nisu zaustavili, pred start ove sezone stigli su Hames Rodrigez za 80, Kros za 30, Silva za 13 i Navas za 10 miliona evra a sezona je završena bez trofeja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track