BLOG UŽIVO: Jankovićeva u četvrtfinalu turnira u Strazburu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jankovićeva u četvrtfinalu turnira u Strazburu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:51 - Jankovićeva u četvrtfinalu turnira u Strazburu Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u četvrtfinale turnira u Strazburu, pošto je u drugom kolu pobedila Kineskinju Saisai Čeng sa 2:0, u setovima 6:3, 6:3. U njihovom drugom međusobnom duelu Jankovićeva je do trijufma došla posle sat i 30 minuta igre. Meč između Jankovićeve, 25. teniserke na WTA listi i Čeng, 66. igračice sveta, obeležio je veliki broj brejkova, čak 11, od čega je srpska teniserka napravila sedam, četiri u prvom i tri u drugom setu. Jankovićeva će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikankom Sloan Stefens, koja je u drugom kolu turnira u Strazburu bila bolja od sunarodnice Koko Vandevege.

18:59 - Do sada 11 sportista Srbije ispunilo normu za Igre u Riju Normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koje će se održati iduće godine, do sada je ispunilo 11 sportista Srbije.Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) je saopštio da normu do sada ispunilo šestoro strelaca, tri plivača i dvoje atletičara.Srbija ima šest osvojenih kvota u streljaštvu: Andrea Arsović (puška), Jasna Šekarić (pištolj), Dimitrije Grgić (pištolj), Ivana Maksimović (puška), Milutin Stefanović (puška) i Damir Mikec (pištolj).Među plivačima, normu su ispunili Velimir Stjepanović u disciplini 400 metara slobodno, Čaba Silađi 100 metara prsno, dok je Arkadij Vjačanin isplivao "A" olimpijske norme u disciplinama 100 i 200 metara leđno.Imajući u vidu da je Vjačanin prethodno nastupao za Rusiju, on je, po pravilima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), u procesu sticanja prava učešća na Olimpijskim igrama u Riju za Srbiju i tek po formalnom sticanju tog prava će biti uvršćen u program OKS. Atletičari koji su ispunili normu su bacač kugle Asmir Kolašinac i Ivana Španović u skoku u dalj. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

18:10 - Berluskoni najavio odlazak InzagijaVlasnik Milana Silvio Berluskoni nagovestio je da bi trener Filipo Inzagi mogao da dobije otkaz posle razočaravajuće sezone, preneli su danas italijanski mediji."Inzagi ima dobre odnose sa ekipom, ali smo se sa njim često razmimoilazili u mišljenjima. Upravo je to ono što ćemo mu reći kada za to dođe vreme", rekao je Berluskoni.Berluskoni je ranije stavio do znanja da već planira zamenu za Inzagija, ali po svemu sudeći, nema šanse da se na klupu vrati Karlo Anćeloti.

15:45 - Mandićeva nosi zastavu Srbije na otvaranju Evropskih igaraOlimpijska šampionka u Tekvondou Milica Mandić nosiće zastavu Srbije na svečanom otvaranju prvih Evropskih igara u Azerbejdžanu, odlučio je Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).Srpski tim će u Bakuu ukupno brojati 132 člana u 20 sportova.Šef misije Olimpijskog tima Srbije za Rio 2016 Damir Štajner informisao je IO da srpski tim trenutno broji 11 članova - šest u streljaštvu (Andrea Arsović, Jasna Šekarić, Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović, Milutin Stefanović i Damir Mikec), tri plivača (Velimir Stjepanović, Čaba Silađi i Arkadij Vjačanin) i dvoje atletičara (Asmir Kolašinac i Ivana Španović).OKS je informisao javnost i da je data saglasnost vaterpolo golmanu Slobodanu Soru, da ubuduće nastupa za Brazil.

14:58 - Navas: Nisam srećan, ali ostajemGolman Real Madrida Kejlor Navas priznao je da ove sezone "nije uživao" na Santjago Bernabeu, ali da ne namerava da napusti klub.Golman Kostarike je u Real došao prošlog leta iz Levantea za 10 miliona evra, a od početka sezone je odigrao samo 11 utakmica - šest u Primeri, tri u Kupu kralja i dve u Ligi šampiona."To što se nisam žalio ne znači da sam uživao. Nisam. Međutim, nikad nisam izgubio entuzijazam, uvek sam davao sve od sebe da bi bio najbolji kada dobijem šansu", kazao je Navas za špansku Marku. Navas je istakao da nije očekivao da će tako malo braniti, a naredne sezone će imati novi problem ako se ostvare navodi medija da na Santjago Bernabeu stiže sadašnji čuvar mreže Mančester junajteda David de Hea. "Moj san je da budem prvi izbor u Realu. Ne obraćam pažnju na glasine da dolazi novi golman... Nadam se da ću sledeće godine više igrati", naveo je on.

14:17 - Berluskoni nagovestio odlazak InzagijaVlasnik Milana Silvio Berluskoni nagovestio je da bi trener Filipo Inzagi mogao da dobije otkaz posle razočaravajuće sezone, preneli su danas italijanski mediji."Inzagi ima dobre odnose sa ekipom, ali smo se sa njim često razmimoilazili u mišljenjima. Upravo je to ono što ćemo mu reći kada za to dođe vreme", rekao je Berluskoni.Berluskoni je ranije stavio do znanja da već planira zamenu za Inzagija, ali po svemu sudeći, nema šanse da se na klupu vrati Karlo Anćeloti.Italijanski stručnjak koji je sa Milanom osvojio Ligu šampiona 2003. i 2007. godine mogao bi da napusti Real, pošto je španski kraljevski klub ostao bez trofeja ove sezone.Kako prenosi AFP, mnogo je realnije da bivši trener Juventusa Antonio Konte preuzme kormilo Milana.Berluskoni, koji pokušava da pronađe rešenje kojima bi se finansijski obezbedila budućnost kluba, istakao je da je Inzagi ignorisao njegov zahtev da angažuje igrače iz klupske akademije.13:36 - Tipsareviću samo dva gema u ŽeneviSrpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Ženevi, pošto je posle svega 53 minuta igre izgubio od Uzbekistanca Denisa Istomina sa 6:0, 6:2.Istomin će u nastavku turnira igrati protiv Brazilca Tomaša Belučija, koji je bio bolji od Kipranina Markosa Bagdatisa 2:1 u setovima.

13:01 - Crvena zvezda: Besplatno na MladostFK Crvena zvezda saopštio je da će ulazak na utakmicu poslednjeg, 30. kola Super lige Srbije između crveno-belih i Mladosti iz Lučana biti besplatan. Meč između Zvezde i Mladosti igra se u nedelju od 17.00. U prvoj utakmici ta dva rivala, koja je igrana u Lučanima, Crvena zvezda i Mladost su remizirali 1:1."U nedelju će Crvena zvezda imati priliku da se revanšira svom protivniku, a kako je u pitanju poslednje kolo, odlučeno je da ulaz na ovu utakmicu bude slobodan. Duel Zvezde i Mladosti nosi i posebnu težinu, jer će to biti oproštajni meč Darka Lazovića, fudbalera koji će zabeležiti 142. zvanični nastup u crveno-belom dresu", navodi se u saopštenju Zvezde. Fudbaleri Crvene zvezde će sezonu završiti na drugom mestu na tabeli Super lige Srbije. "Iako su sezonu završili na drugom mestu, fudbaleri Zvezde su u značajno podmlađenom sastavu dali sve od sebe u borbi za novi naslov prvaka. Ove godine im to nije pošlo za rukom, ali nema sumnje da je ova sezona poslužila mladim fudbalerima za sticanje zlata vrednog iskustva i da će u narednu ući daleko spremniji za izazove koji ih čekaju. Poslednja ovosezonska utakmica biće i prilika navijačima da pozdrave ove mlade momke i požele im sreću u borbama koje predstoje", dodaje se na sajtu crveno-belih.

12:16 - Sterling želi da napusti LiverpulFudbaler Liverpula Rahim Sterling sastaće se do kraja nedelje sa čelnicima kluba i saopštiće im da želi da napusti Enfild, preneo je BBC. On je prošlog meseca odbio da potpiše novi ugovor sa "crvenima" vredan 100.000 funti nedeljno, a tada je u intervjuu za BBC rekao da "novac nije problem". Sterling će se u petak, kako piše BBC, sastati sa izvršnim direktorom Ianom Ajrom i trenerom Brendonom Rodžersom i tada će im saopštiti da želi da napusti Enfild. Iz kluba su odbili da prokomentarišu te navode, ali poznato je da Liverpul želi da u svojim redovima žadrži Sterlinga. Aktuelni ugovor Sterlingu ističe 2017. godine, a među klubovima koji se pominju kao zainteresovani za dovođenje 20-godišnjeg fudbalera pominju se Mančester siti, Arsenal i Real Madrid.

11:32 - Milner odbio novi ugovor u Sitiju, prelazi u ArsenalFudbaler Mančester Sitija Džejms Milner od leta će kao slobodan igrač preći u Arsenal nakon isteka ugovora, tvrdi današnji Dejli Star.Siti je Milneru ponudio novi četvorogodišnji ugovor vredan 165.000 funti, ali je reprezentativac Engleske odbio da postane treći najplaćeniji igrač timu, posle Serhija Aguera i Jaje Turea. Engleski mediji navode da će Milner zarađivati u londonskom klubu 125.000 funti nedeljno, a a nije bio zainteresovan ni za transfer u Liverpul i Romu.On je od 2010. godine član "Građana", za koje je odigrao 196 utakmica i postigao 16 golova.Sa Sitijem je osvojio dve titule Premijer lige, FA kup, Komjuntiti šild i Liga kup.

10:48 - Getlin nepoželjan na mitingu u PekinguAmerički sprinter Džastin Getlin odustao je od predstojećeg mitinga u Pekingu, tvrdeći da su mu organizatori rekli da nije poželjan na tom takmičenju.Getlin je u subotu doputovao u kinesku prestonicu, gde je u sredu trebalo da učestvuje na Svetskom izazovu, ali jnapustio Peking tvrdeći da su mu organzatori rekli da ga ne žele na tom takmičenju.Američki sprinter, koji je u karijeri dva puta bio suspendovan zbog dopinga, prošlog petka u Dohi istrčao je najbolji rezultat sezone na 100 metara - 9,74 sekunde.10:02 - Masovno hapšenje u Italiji zbog nameštanja utakmicaItalijanska policija uhapsila je 50 osoba, a privela 70 osumnjičenih da su učestvovali u nameštanju mečeva u trećoj, četvrtoj i petoj fudbalskoj ligi.Među uhapšenima su igrači i direktori iz oko 30 klubova, a optuženi su da su učestvovali u "zaveri za učešće u sportskoj prevari".Operacija hapšenja pod kodnim imenom "Prljavi fudbal" izvedena je u saradnji sa tužiocima iz južnog italijanskog grada Katancara.

09:22 - Boka Juniors se žalila na odluku o izbacivanju iz Kupa LibertadoresRukovodstvo Boke Juniors uputilo je žalbu južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji (CONMEBOL) na odluku o izbacivanju iz prestižnog Kupa Libertadores.Slavni argentinski klub drastično je kažnjen zbog nereda njegovih navijača na revanš utakmici osmine finala prošle nedelje na domaćem terenu protiv najvećeg rivala, River Plate.Pristalice Boke izazvale su nezapamćen incident, jer su pred početak drugog poluvremena suzavcem poprskali protivničke igrače dok su bili u tunelu.Nekoliko fudbalera River Plate požalilo se na iritaciju u očima i slab vid, pa je sudija odlučio da prekine utakmicu pri rezultatu 0:0.Ubrzo nakon toga iznad terena stadiona "Bombonjera" pojavio se dron sa belim platnom u obliku duha na kojem je stajalo slovo B, kao aluzija na vreme dok je River Plata igrala u nacionalnoj Drugoj ligi.Pored izbacivanja iz takmičenja, Boka će morati da plati 200.000 dolara i četiri utakmice na domaćem terenu odigra bez prisustva publike.Predstavnici Boke Juniors naveli su u žalbi da odluka CONMEBOL "nije fer", jer igrači nisu imali veze sa ponašanjem navijača.River Plata je prvi meč kao domaćin dobila rezultaom 1:0, a u četvrtfinalu Kupa Libertadores igraće protiv brazilskog Kruzeira.

08:45 - Mirotić u prvoj petorci rukijaKošarkaška NBA liga izabrala je prvi i drugi najbolji tim rukija, debitanata u takmičenju protekle sezone.Najbolju postavu čine ruki sezone Endru Vigins (Minesota), Nikola Mirotić (Čikago), Nerlens Noel (Filadelfija), Elfrid Pejton (Orlando) i Džordan Klarkson (L.A. Lejkers).U drugoj postavi su Markus Smart (Boston), Zek Lavin (Minesota), Bojan Bogdanović (Bruklin), Jusuf Nurkić (Denver) i Lengston Gelovej (Njujork).Mirotić je blistao u dresu Bulsa ove sezone, a prosečno je postizao 10,2 poena uz 4,9 skokova i 0,7 blokada. Nurkić se posle čistke u Denveru nametnuo kao jedan od najtalentovanijih centara lige, a beležio je prosečno 6,9 poena uz 6,2 skokova i 1,1 blokadu po meču. Bogdanović se istakao u bledom timu Netsa, a prosečno je imao 9 poena uz 2,7 skokova i 0.9 asistencija. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track