KAD LEGENDA SLAVI: Dule Savić napunio 60 godina!
Foto: Instagram

Slavni centarfor Crvene zvezde

KAD LEGENDA SLAVI: Dule Savić napunio 60 godina!

Fudbal -
Porodica i prijatelji su mu priredili pravo "filmsko" iznenađenje, jer je Savić mislio da će rođendan obeležiti samo u krugu svojih najmilijih

Dušan Dule Savić, legendarni centarfor Crvene zvezde, napunio je 60 godina!

Jubilarni rođendan on je proslavio večeras u krugu porodice i brojnih prijatelja u jednom beogradskom restoranu.

Oni su mu priredili pravo "filmsko" iznenađenje, jer je Savić mislio da će rođendan obeležiti samo u krugu svojih najmilijih.

"Dule se do restorana dovezao oldajmerom fordom iz 1928. godine. Bio je ubeđen da ide na mirnu porodičnu večeru, ali je onda usledio šok. U restoranu ga je sačekalo više od 60 njegovih najboljih prijatelja koji su se specijalno okupili u njegovu čast. Dule nije mogao da veruje, bio je oduševljen!", rekla je za Portal Kurira jedna od Savićevih prijateljica koja je bila na slavlju.

Uz Duleta, rođendan je proslavio i njegov brat blizanac Dragan Savić.

Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon, Duletov kum, pripremio je i tortu iznenađenja sa na kojoj su bili "slatki" likovi Duleta i Dragana.

Uz obilje, jela pića i odlične muzike, slavlje je potrajalo do duboko u noć.

Dušan Savić je rođen 1. juna 1955. godine u Ubu.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova (ukupno 410 mečeva i 266 pogodaka računajući sve utakmice).

Treći je strelac u istoriji kluba po broju golova u zvaničnim susretima (149), drugi po broju golova u prvenstvu (119) i treći po broju pogodaka u evrokupovima (20).

Osvojio je dve šampionske titule 1977. i 1980. godine i jedan Kup 1982. godine. Dva puta je bio najbolji strelac lige i to u sezonama 1974/75 (20 golova) i 1978/79 (24 gola).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track