Bošnjaci pretukli srpske fudbalere
Foto: Kurir

Vaskrs u Mostaru

Bošnjaci pretukli srpske fudbalere

Fudbal -
Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza upali na proslavu Vaskrsa, vređali a potom i brutalno pretukli fudbalere Veleža Milana Kneževića i Slobodana Lakičevića

BANJALUKA - Fudbaleri mostarskog Veleža Milan Knežević i Slobodan Lakičević pretučeni su u jednom mostarskom kafiću "Piramida" dok su proslavljali Vaskrs.

Pretukli su ih bivši trener Veleža, inače šef Turističke zajednice Mostara, Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza, potvrdilo je više svedoka.

Lakičević je brutalno pretučen, dok je Knežević pogođen staklenom flašom u glavu i "zaradio" je nekoliko šavova.

Svedoci navode da su Duraković i Hamza prvo fudbalere izvređali na nacionalnoj osnovi nazivajući ih četnicima, a zatim ih i napali. Tada je izbila tuča u kojoj je Lakičević pretučen, a Knežević pogođen staklenom flašom u glavu.

Knežević je ispričao da je tokom vređanja u jednom trenutku Ali Hamza s leđa prvi udario Lakičevića. Kazao je da je tada izbila tuča i da je on udaren flašom po glavi.

- Mensud i njegov sin su upali na našu zabavu iako nisu smeli da uđu. Oni su nam poznanici pa smo ih pustili da uđu. Posle određenog vremena Mensud je počeo da me vređa. Vikao je: "Četnik! Ratko Mladić!" Tada na to nisam reagovao - ispričao je Knežević,prenosi Glas Srpske.

Dodao je da je Ali Hamza udario Lakičevića i da je tada počela tuča. On tvrdi da je Duraković kasnije razbacivao stolice u izlog u kafiću.

Vlasnik kafića "Piramida" Edin Zekić rekao je da nije video incident, ali je čuo šta se dogodilo. Kazao je da je to veče bio odsutan.

- Igrači Veleža su me zamolili da ostanu duže na privatnoj zabavi. Spustili su roletne, a ja sam ostavio konobara da radi. Čuo sam da su oko jedan čas posle ponoći u kafić upali pripiti Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza i napravili problem - kazao je Zekić.

Istakao je da je čuo da je bilo provokacija i psovki na nacionalnoj osnovi. Kazao je da su napadnuti fudbaleri dobri mladići i da oni nisu krivi.

- Konobar je pokušao da smiri svađu pa je prišao Durakoviću. Dok se s njim raspravljao, njegov sin je počeo da udara po fudbalerima - rekao je Zekić.

U mostarskoj policiji nisu želeli da iznose detalje, samo su istakli da su napadačima na fudbalere izdali prekršajne naloge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track