POMIRENJE: Nema kazne za fajtere
Foto: Dado Đilas

Selektor Ćurčić pomilovao Kolarova i Mitrovića

POMIRENJE: Nema kazne za fajtere

Fudbal -
Dvojica ratobornih defanzivaca dobro prošli jer im ulazak u klinč na treningu reprezentacije Srbije neće doneti sankcije

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić stavio je tačku na fizičko razračunavanje Stefana Mitrovića i Aleksandra Kolarova. Zaključak je da su obračuni na treninzima neželjeni, ali i da akteri ovog sukoba neće biti sankcionisani.- Svu krivicu preuzimam na sebe. Želeo sam treninge ove nedelje sa mnogo duela, takmičenja i agresije. Imamo jedan bod u kvalifikacijama, ne možemo lagano da treniramo. Nije to bilo nešto što se dogodilo ni prvi ni poslednji put, važno je da nije preraslo u veći konflikt. Sutradan smo imali još bolji trening - rekao je selektor Radovan Ćurčić.

Ko je škrtica u ekipi?Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov ne poriče da se dogodio konflikt sa Mitrovićem, kojeg posle svega i dalje smatra drugom, ali ističe da „mali ljudi“ namerno plasiraju informacije iz tima baš na dan kada se igrala utakmica sa Azerbejdžanom.- Ko prati fudbal, zna da se te stvari dešavaju između igrača na treninzima. To se dešavalo u mom sadašnjem klubu, takođe u bivšem, to se dešava svuda, jer kad uđeš jače u duel, može uvek da ti neko kaže „lakše malo“. Postoje, međutim, ljudi koji namerno puštaju ove priče na dan kad se igra meč, a nije im cilj da informišu javnost već nešto drugo. Ti „mali ljudi“ su ispod mog nivoa i neću da se bavim njima - istakao je Aleksandar Kolarov.Nisu prošle uceneI Aleksandar Kolarov i Stefan Mitrović ostaće deo reprezentacije Srbije uprkos navodnoj uceni zamenika kapitena selektoru Srbije: „Ili on ili ja, neko neće biti u reprezentaciji“. Obojica su nastavili pripreme za kvalifikacioni meč sa Danskom, koji je na programu 13. juna.

IstinaKOLAROV: NISMO TU DA SE DRUŽIMOPrethodne generacije su se često iz petnih žila trudile da objasne navijačima kako u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera među igračima, isticalo se njihovo drugarstvo, da bi se posle neuspeha potencirala klanovska podeljenost u timu. Realnost je takva da igrači, kao i u bilo kom drugom poslu, imaju pored sebe dvojicu ili trojicu bliskih kolega, a da sa ostatkom ekipe održavaju profesionalan odnos, koji ponekad preraste i u netrpeljivost.- Sa Stefanom nikad problem nisam imao, mi smo drugovi, imamo odličan odnos, to garantujem. Nemam problem ni sa kim ovde, mada nisam ni došao ovde da se družim, nego da svi damo svoj maksimum i budemo profesionalci - kaže Kolarov.

Sad su im odnosi još boljiBANE: NEKAD JE DOBRO DA SE SVI PRODRMAMOI kapiten „orlova“ Branislav Ivanović osvrnuo se na pomenuti incident, iako nije prisustvovao tom treningu.- Ja sam iz Azije, sa Čelsijeve turneje, doputovao tek u četvrtak, tako da incident nisam video. Iz iskustva znam i tvrdim da je ponekad dobro da se dogode ovakve stvari, da se malo svi razdrmaju. Kolarov i Mitrović su sjajni momci i odmah su rešili nesuglasice. Sad su u boljim odnosima nego ikad ranije - kazao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track