(VIDEO) VEČITI DERBI PO VRUĆINI: Crvena zvezda i Partizan posle dugo vremena sastaće se tokom leta
Foto: Saša Pavlić

Noviteti u Superligi

(VIDEO) VEČITI DERBI PO VRUĆINI: Crvena zvezda i Partizan posle dugo vremena sastaće se tokom leta

Fudbal -
Nova prvenstvena sezona počinje ranije nego obično - 18. jula, a od sledeće godine mogli bismo ponovo da imamo Superkup

Tek što je završena sezona u Superligi, već je obavljen žreb za sledeću. Ono što najviše zanima armije navijača Partizana i Crvene zvezde je termin 149. "večitog derbija". Ove jeseni najtrofejniji srpski klubovi odmeriće snage već početkom septembra, u devetom prvenstvenom kolu. Tog 12. septembra derbi će se igrati na stadionu "Rajko Mitić".

Odavno se nije desilo da se Zvezda i Partizan sastaju dok kalendarski još traje leto, a s obzirom na dugoročnu vremensku prognozu, predstojeći njihov duel mogao bi da se igra po velikoj vrućini.

Podsetimo, u prošloj sezoni crno-beli su kao domaćini pobedili 1:0, a u Ljutice Bogdana nije bilo golova.

Partizanu je, kao aktuelnom šampionu, na žrebu dodeljen redni broj jedan, što znači da je u uvodna dva kola domaćin, a u Humsku će na startu sezone doći povratnik u Superligu, Metalac, zatim i Jagodina.

Crvena zvezda će u prva dva kola gostovati, i to OFK Beogradu, pa Metalcu.

Nova superligaška sezona počeće ranije nego inače, 18. jula, jer će se igrati duže - 37 kola.

Podsetimo, od ove sezone Superliga će se igrati po trokružnom bod sistemu, s tim što će treći krug u stvari predstavljati plej-of i plej-aut. Prvi, dvokružni deo od 30 kola završiće se 2. aprila posle čega sledi doigravanje za titulu i Evropu, odnosno za opstanak (sedam kola).

Evo parova prvog kola: Partizan – Metalac, OFK Beograd – Crvena zvezda, Vojvodina – Čukarički, Jagodina – Mladost, Spartak – Radnik, Rad – Voždovac, Novi Pazar – Javor i Borac – Radnički.

Inače, konačno je predloženo da i Srbija ponovo dobije Superkup, koji se igra u gotovo svim državama sveta. Taj predlog tek treba da bude usvojen, pa sko se to desi, šampion i osvajač Kupa sastaće se sledećeg leta.

http://www.youtube.com/watch?v=T_ibI4mbBaw
http://www.youtube.com/watch?v=-MJFCQDlVJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track