Radnički će opet harati!
Foto: Profimedia

Rastavac ih poveo stazom uspeha

Radnički će opet harati!

Fudbal -
Napravili smo odličnu atmosferu. To koristimo kao saznanje koje smo pretvorili u oružje za postizanje uspeha, kaže trener Nišlija

Posle dugog tavorenja na dnu tabele, niški Radnički je u prolećnom delu prvenstva postigao veliki uspeh zahvaljujući novom treneru Milanu Rastavcu, koji je podgrejao nade Nišlija da ovaj tim može ponovo da se nađe u društvu najboljih.Rastavac objašnjava da je po dolasku u Niš prvo sebi zadao da igračima povrati samopouzdanje koje je narušeno, kako kaže, „relativno lošom“ polusezonom.Verujem u bolje dane- Došao sam ovde s verom u dve stvari, u svoju sposobnost da iznesem preuzeti zadatak i u kapacitet Radničkog da ostvari svoje ambicije. Naravno da sam bio svestan da nije moguće da odmah postanete najbolji, ali sam srećan što smo uspeli da budemo u društvu najboljih. Po broju osvojenih bodova u prolećnom delu, odmah smo iza Zvezde, Partizana i Čukaričkog - priča za Kurir prvi čovek niškog prvoligaša.Ključ meteorskog uspeha kluba, koji su mnogi otpisali, jesu nova pravila koje je Rastavac postavio.Odlična atmosfera- Napravili smo odličnu atmosferu u timu i klubu. Druga stvar je beskompromisan takmičarski duh, koji počiva na svesti da ponekad mogu svi igrači, a stalno mogu samo neki. To koristimo kao motiv, kao model i kao saznanje koje smo pretvorili u oružje za postizanje uspeha - ističe Rastavac.Ambicije kluba deli na kratkoročne i dugoročne, povratak na stazu slavnih kojom je niški tim gazio osamdesetih godina prošlog veka.Potrebni su sponzori- Radničkom treba svako da pruži sve što može u svakom trenutku, treneri, ljudi u klubu, navijači, novinari, gradske strukture i sponzori. Kad svi oni budu krenuli u istom smeru, Radničkom će biti dobro - zaključuje Rastavac.

CiljeviNIJE EVROPA TAKO DALEKODa li Radnički može da ponovi uspeh iz 1982, kad je stigao do polufinala Kupa UEFA?- Da smo igrali celu sezonu kao u prolećnom delu, zaigrali bismo u Evropi. Evropa je sjajan motiv, ali ona ne sme sama sebi da bude cilj - kaže Rastavac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track