(VIDEO) PORTUGALCI NADOMAK FRANCUSKE: Pogledajte šou Kristijana Ronalda u Jermeniji
Foto: Reuters

Het-trik najboljeg fudbalera sveta

(VIDEO) PORTUGALCI NADOMAK FRANCUSKE: Pogledajte šou Kristijana Ronalda u Jermeniji

Fudbal -
Portugalci pobedili u Jermeniju 3:2, a sve golove za goste dao napadač Real Madrida

Reprezentacija Portugala kao gost je pobedila Jermeniju u petom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj - 3:2 (1:1). Sva tri gola za Portugalce postigao je Kristijano Ronaldo.

Domaćin je poveo lepim golom Picelija u 14. minutu, napadač Real Madrida je izjednačio iz penala u 29. minutu, a onda je u nastavku za samo tri minuta, u 55. i 58, rešio pitanje pobednika. Naročito atraktivan je bio Ronaldov poslednji pogodak.

Gosti su ostali sa igračem manje u 62. minutu kada je Tijago dobio drugi žuti karton, a domaćin je uspeo samo da ublaži poraz preko Mkojana u 72.

Portugal se učvrstio na prvom mestu u grupi, sa 12 bodova, dok je Jermenija ostala na dnu sa samo jednim bodom, osvojenim protiv Srbije.

U ostalim utakmicama kvalifikacijama igranim danas od 18 sati Poljska je ubedljivo savladala Gruziju 4:0. Tri gola postigao je Robert Levandovski, a jedan Milik, koji je zabeležio dve asistencije. Treba reći da je napadač Bajerna sve golove dao počev od 89. minutu. Poljska sada ima 14 bodova, tri više od Škotske, četiri od Nemačke, koja kasnije danas gostuje na Gibraltaru, odnosno pet više od Republike Irske. Upravo su Republika Irska i Škotska remizirale u Dablinu - 1:1.

Mađarska je pogotkom Štibera u 82. minutu pobedila na gostovanju u Finskoj i sa 11 bodova zauzima treće mesto u Grupi F. Finci su ostali na četvrtom mestu sa četiri boda. Prva dva mesta zauzimaju Rumunija sa 13 i Severna Irska sa 12 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track