PIKSI STIGAO U BEOGRAD: Posle tri godine Dragan Stojković opet kod kuće
Foto: Saša Pavlić

As se vratio da primi priznanje

PIKSI STIGAO U BEOGRAD: Posle tri godine Dragan Stojković opet kod kuće

Fudbal -
Proslavljeni fudbaler će 22. juna na svečanoj ceremoniji u Klubu poslanika u Tolstojevoj ulici primiti orden japanske vlade

Dragan Stojković se posle tri godine vratio u Srbiju! U noći između petka i subote, avionom iz Pariza, sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla“, odakle se uputio u svoj dom na Dedinju.Naime, u čast legendarnog srpskog fudbalera, 22. juna biće organizovana ceremonija u Klubu poslanika u Tolstojevoj 2, gde će mu ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki uručiti Orden izlazećeg sunca sa zlatnim zracima.Carsko odlikovanjeTo je carsko odlikovanje koje se dobija za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom.Dragan Stojković Piksi dan pre povratka u Beograd potvrdio je Kuriru da dolazi u Beograd, iako je u prvi mah pokušao da sakrije to.- Da, eto me uskoro u Beogradu. Ponosan sam što sam prvi Srbin koji će dobiti ovo priznanje, koje prevazilazi sportske okvire. Orden je za mene, ali priznanje je za celu Srbiju. Verujem da će doprineti učvršćivanju ionako dobrih prijateljskih odnosa sa Japanom - rekao je za Kurir Dragan Stojković Piksi.Ostavio trag u JapanuPiksi je u Japanu ostavio trag dok je bio igrač, a kasnije i trener Nagoje Grampus. Jedna tribina stadiona ovog kluba dobila je naziv po njemu, a čak i jedan trg nosi njegovo ime. Japanski čuveni proizvođač automobila je u čast Dragana Stojkovića jedan svoj model nazvao „piksis“. Eto koliko je Stojković cenjen u Zemlji izlazećeg sunca.Inače, tokom boravka u Srbiji Piksi će, naravno, posetiti i rodnu Pasi Poljanu kod Niša, gde nije bio pune tri godine. A hoće li Stojković posetiti i Marakanu, gde su mu prošli put Delije priredile neprijatnost, ostaje da se vidi.

Obožavaju gaMILJENIK ŽENA U JAPANUMalo ljudi u Srbiji zna da Dragana Stojkovića obožava ženska populacija u Japanu. Kada su mediji u Nagoji radili jednu anketu među Japankama o Piksiju, velika većina njih rekla je da bi volele da imaju sina poput Dragana Stojkovića, čak su i sinovima davali ime po njemu.- Japan je zemlja koju smatram svojom drugom domovinom - rekao je nedavno Dragan Stojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track