(VIDEO) ORLIĆI SIJAJU: Ovo je za Srbiju! Zato što nikada ne odustajemo
Foto: Fss.rs

Naši omladinci spremni za poslednji korak

(VIDEO) ORLIĆI SIJAJU: Ovo je za Srbiju! Zato što nikada ne odustajemo

Fudbal -
Pročitajte šta su posle trijumfa nad Malijem izjavili Šaponjić, Živković, Gajić, Zdjelar i Babić

Srbija je na korak od svetskog trona! Naša omladinska reprezentacija plasirala se u finale Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedom nad Malijem u polufinalu posle produžetaka - 2:1. Za titulu najboljeg na planeti boriće se sa Brazilcima, u subotu u 7.00 po srednjeevropskom vremenu.

Zato nema mesta euforiji. Svesni su toga "orlići", ali niko ne može da im zabrani da se makar kratko raduju uspehu, koji su već postigli.

Ponovo je, kao i u duelu osmine finala sa Mađarskom, Ivan Šaponjić bio strelac istorijskog gola za Srbiju u produžecima.

"Presrećan sam, nemam reči da iskažem emocije u ovom trenutku. Verovao sam kad sam ulazio u igru da mogu ponovo da postignem gol, to se i ostvarilo u produžecima, bila je to uigrana kombinacija sa treninga, bio sam na pravom mestu u pravo vreme. Možda sam mogao još neki put da se upišem u strelce, ali važno je da smo pobedili... Ovo je istorijski trijumf, još uvek ne verujemo da ćemo baš mi igrati u finalu protiv Brazila za tri dana", istakao je napadač Partizana Ivan Šaponjić.

Andrija Živković je "načeo" Mali već u uvodnim minutima utakmice. Gol je postigao hladnokrvnom reakcijom. Njegov učinak u polufinalu se ne završava na tome, jer je upravo on izveo korner koji je prethodio odlučujućem pogotku Šaponjića.

"Nadam se da se cela Srbija raduje, kao što se i mi radujemo ovde na Novom Zelandu. Ovo su neopisivi trenuci, jedinstven osećaj i nezamisliva sreća. Protivnik je bio veoma dobar, potpuno drugačija utakmica od one koju smo igrali u grupi, a ponovo smo morali da igramo 120 minuta. Ali ne brinite, ostalo je u nama snage i za Brazil... Došli smo do samog kraja, do velikog finala... Ima li nešto lepše?!", zapitao se krilni fudbaler Partizana Andrija Živković.

Sjajni desni bek Milan Gajić vratio se u tim posle suspenzije zbog crvenog kartona, zbog kog je "preskočio" duel četvrtfinala sa Amerikancima.

"Današnju pobedu posvećujem svim Pančevcima, Srbima iz Borova sela, mom kumu Luki Simonoviću, kao i devojci Danicu. Sve ih mnogo volim. Učinili smo ovo za naš narod, za naše ljude čiju podršku osećamo čak i kad smo ovako daleko. Brazil jeste najbolji tim na svetu, ali samo do subote... Posle ćemo videti", u dahu je izgovorio fudbaler OFK Beograda Milan Gajić.

Njegov saigrač iz kluba i reprezentacije Saša Zdjelar, kao i obično, vodio je veliku bitku na sredini terena sa snažnim fudbalerima Malija.

"Kad sam počinjao da treniram fudbal, sanjao sam i maštao da jednog dana igram finale Prvenstva sveta sa Brazilom. Kao što vidite, snovi se ponekad ostvaruju ako se za njih uporno boriš. Zaista smo sjajna generacija, sjajan tim... Ponovo smo uspeli da se izvučemo iz teških situacija, ali to je zato što nikada ne odustajemo, što se uvek borimo do kraja, čak i kad to izgleda nemoguće. Finale je finale, tamo je sve moguće, neka nas Srbija prati i dalje", rekao je Saša Zdjelar.

Britka sablja srpske odbrane Srđan Babić se nadovezao:

"Mali je bio veoma težak protivni, brzi su, tehnički besprekorni, imali smo dosta problema, ali smo na kraju sve prevazišli i zasluženo pobedili. Izgleda da naše utakmice ne mogu da prođu bez produžetaka, navikli smo navijače na njih, ali srećom uvek se na kraju svi zajedno radujemo. Ovo je veliki trenutak za sve nas, za naše karijere, za naše porodice, za naš narod. Idemo do kraja", jasan je bio štoper Vojvodine.

http://www.youtube.com/watch?v=2hNIF5NEoQI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track