NAVIJAČI GA PRECRTALI: Zbog tetovaže Republike Srpske, Ognjen Vrnješ nepoželjan u reprezentaciji BIH
Foto: Reuters

Fanatikosi ogorčeni

NAVIJAČI GA PRECRTALI: Zbog tetovaže Republike Srpske, Ognjen Vrnješ nepoželjan u reprezentaciji BIH

Fudbal -
Fanatikosi su saopštili da bivši fudbaler Zvezde za njih više nije reprezentativac Bosne i Hercegovine

Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, popularni Fanatikosi, izdali su saopštenje za javnost u kom jasno navode da fudbaler Ognjen Vranješ, zbog sporne tetovaže, za njih više nije reprezentativac BIH.

Podsetimo, bivši fudbaler Zvezde nedavno je pokazao tetovažu koja je izazvala burne reakcije u Bosni. Naime, Vranješ je na bicepsu lever ruke istetovirao granice Republike Srpske. Posle velikog broja negativnih komentara, reprezentativac Bosne je prepravio tetovažu, pa na njegovoj ruci umesto Republike Srpske sada stoji sat.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Međutim, Fanatikosi su ogorčeni na fudbalera Gazjantepa.

"Tetovaža nije slučajni i trenutni potez jednog čoveka nego se ona radi smišljeno i planirano kao što je to uradio i Ognjen Vranješ. Dakle, on je smišljeno i planirano istetovirao granice Republike Srpske na svojoj ruci i tim potezom i činom otvoreno poslao poruku, podršku i zauzeo stav o separatističkim ambicijama pojedinih političara Republike Srpske i njenom otcjepljenju od BIH. Samim tim jasno se izjasnio protiv suvereniteta i teritorijanog integriteta države Bosne i Hercegovine.Istina, on je vrlo brzo prekrio tu tetovažu, verovatno pod pritiskom kolega iz reprezentacije, ili je shvatio da će mu to ugroziti karijeru i mesto u reprezentaciji.Za nas BHFanatikose a sigurni smo i za mnoge druge istinske patriote, Ognjen Vranješ je izgubio status reprezentativca i tako ćemo se ponašati prema njemu, bez obzira što će verovatno i dalje dobijati pozive na okupljanja reprezentacije", navodi se u saopštenju ove navijačke grupe.

Ognjen Vranješ je trenutno član turskog ligaša Gazijantepa, gde je standardni prvotimac. Karijeru je počeo u Borcu iz Banjaluge, a u sezoni 2009-10 odigrao je četiri utakmice za Crvenu zvezdu. Igrao je još za Napredak iz Kruševca, Šerif iz Tiraspolja, Krasnodar, Alaniju iz Vladikavkaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track