NEPOŽELJAN: Karadžiću zabranjeno da dođe na terasu!

Beograd i Stari dvor spremni da ugoste heroje

NEPOŽELJAN: Karadžiću zabranjeno da dođe na terasu!

Fudbal -
Na balkonu Skupštine grada u ponedeljak (20.00) pojaviće se samo igrači i stručni štab koji stižu s NovogZelanda, bez političara i funkcionera Fudbalskog saveza

Prvi put u istoriji balkon Skupštine grada Beograda u ponedeljak od 20 časova ugostiće jednu fudbalsku selekciju, ali tom prilikom neće biti mesta za predsednika FSS Tomislava Karadžića, već samo za igrače i stručni štab omladinske reprezentacije.Prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, na legendarnoj terasi Starog dvora neće se naći ni političari jer sva slava i sva pažnja javnosti moraju da budu usmereni na junake sa Novog Zelanda.- Za sada je jedino poznato da će ekipa u Srbiju stići u ponedeljak i da će doček biti organizovan u 20 časova na balkonu gradske skupštine. Sve ostalo je još nepoznato. Naravno da će biti spektakl i da ćemo organizovati muzički program, ali želja nam je da se dogovorimo s tim momcima koga bi oni voleli da čuju na svom slavlju - kaže Nikodijević i nastavlja:- Odlučeno je da se na terasi ne pojavljuje niko od čelnika FSS, niti bilo ko od političara jer ovi momci zaslužuju da samo oni budu pozdravljeni. Oni će se, sasvim razumljivo, nalaziti u zgradi Skupštine, ali na balkon će izaći samo igrači i stručni štab. Ovo je njihov uspeh i oni treba da dobiju ovacije.Predsednik Skupštine Beograda naglašava da će u ponedeljak biti upriličen pravi spektakl i da veruje da će na doček doći mnogo dece.- Iako još nismo ugovorili detalje, može se očekivati da će prenos dočeka biti na RTS i Studiju B, ali apelujem na sve navijače, bez obzira na to u kom gradu žive, da dođu na plato ispred Skupštine. Pozvaćemo i sve škole fudbala da dođu sa svojim polaznicima, koji u reprezentativcima verovatno vide svoje idole. Trebalo bi da bude i vatrometa - kaže Nikodijević.

Biće gužvaOČEKUJE SE REKORDSrpska prestonica je do sada mnogo puta dočekivala svoje sportske heroje na platou gradske skupštine, ali ovoga puta se očekuje najveći broj posetilaca.- Iako to možda paradoksalno zvuči jer su u pitaju omladinci, verujem da će biti više ljudi nego kad su dolazili košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši, Novak Đoković i ostali sportisti. Fudbal je najpopularniji sport na svetu i ko zna koliko će vremena proći dok još neka fudbalska ekipa ne bude zaslužila doček - kaže Nikodijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track