ORLIĆI PONOS SRBIJE: Ludnica na Tviteru! Stižu čestitke iz celog sveta!
Foto: Tanjug AP

Bravo

ORLIĆI PONOS SRBIJE: Ludnica na Tviteru! Stižu čestitke iz celog sveta!

Fudbal -
Srbija je prvak sveta u fudbalu! Orlići su postali ponos Srbije postigavši istorijski uspeh

Srbija je prvak sveta u fudbalu! Orlići su postali ponos Srbije postigavši istorijski uspeh. Čestitke našoj reprezentaciji stižu iz celog sveta.

Na Tviteru je opšta ludnica. Prenosimo vam samo neke od komentara.

Najviši državni zvaničnici čestitali su omladinskim reprezentativcima Srbije u fudbalu osvojenu svetsku titulu, nakon pobede nad Brazilom.Čestitke su uputili predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsedica parlamenta Maja Gojković, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Predsednik Nikolić ukazao je na to da su "orlići" uspeli da svojim radom i trudom i igrom postignu ono što se činilo nemogućim.

"Na najbolji način ste dokazali staru izreku da samo sloga Srbina spasava. Vaš uspeh nadahnjuje celu zemlju a vaša volja inspiriše. Služite za ponos starijim generacijama, a kao primer za one koje će tek doći. Hvala vam ORLOVI!", navedeno je u česttki Nikolića.Premijer Vučić istakao je da je osvajanje trofeja na svetskom prvenstvu rezultat izuzetne igre i timskog duha, što je odlika velikih šampiona."Hvala vam za sportski spektakl koji ste nam priredili i ulili nadu da srpski fudbal ima svetlu budućnost. Uveren sam da ćete svojim talentom, napornim radom i svesrdnim angažovanjem osvajati trofeje u godinama koje su pred vama i nizati uspehe i u seniorskoj konkurenciji", kazao je Vučić.Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je "orličima" da je Srbija ponosna na njih."Svojom igrom, ali i ponašanjem, na šampionatu na Novom Zelandu najbolje ste predstavili Srbiju, vratili veru u fudbal i pokazali ste kako se bori za nacionalni tim", navedeu Dačićevoj čestitki.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da su mladi fudbaleri danas obradovali čitavu Srbiju i reprezentativcima poručio da ih u Beogradu očekuje veliki doček.

"Na ovom Svetskom prvenstvu postigli su ono što se dugo priželjkivalo u našoj zemlji i sigurno je bilo mnogo onih koji nisu verovali u ovoliki uspeh. Velike čestitke igračima, selektoru i stručnom štabu na izvanrednoj borbenosti, požrtvovanoj igri i neverovatnom uspehu, upućujem u svoje ime i u ime svih Beograđana. Bićete dočekani u Beogradu kako dolikuje svetskim šampionima" navedeno je u čestitki gradonačelnika.Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas čestitku omladinskoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije povodom velikog uspeha i osvajanja titule prvaka sveta na šampionatu na Novom Zelandu. "U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije našim 'orlićima', zlatnoj mladosti kojom Srbija danas blista, sve čestitke za najveći uspeh srpskog fudbala", poručio je ministar Gašić.Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku omladinskoj reprezentaciji Srbije povodom osvajanja titule prvaka sveta. "Izuzetno mi je zadovoljstvo da u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime svim igračima, selektoru i stručnom štabu uputim najiskrenije čestitke povodom osvajanja titule prvaka sveta. Sjajna igra, timski rad, predanost i velika požrtvovanost 'orlića' krunisana je osvajanjem svetskog trona. Uveren sam da ćete nastaviti da postižete zapažene rezultate i da ćemo se zajedno radovati vašim pobedama", navedeno je u čestitki predsednika Republike Srpske.Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je omladinskoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na SP u Novom Zelandu i pozvao građane da fudbalere u ponedeljak u Srbiji dočekaju u što većem broju i tako im odaju priznanje koje su zaslužili. "U ime Vlade Srbije i u svoje lično ime mladim fudbalerima čestitam na svetskom, i mogu reći istorijskom uspehu za srpsku reprezentaciju i srpski fudbal. Čekalo se na ovaj rezultat više decenija, i samo igrači znaju koliko je odricanja i truda i napora potrebno da se stigne do ovakvih rezultata", rekao je ministar Udovičić.

"Mislim da atmosfera na ulicama gradova širom Srbije dovoljno govori koliko Srbija poštuje rezultate koji ostvaruju naši sportisti i koliko se divimo našim sportistima", rekao je Udovičić i na ovom sportskom rezultatu čestitao i stručnom štabu reprezentacije i Fudbalskom savezu.Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku fudbalerima omladinske reprezentacije Srbije povodom osvajanja šampionske titule na SP na Novom Zelandu. "U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom impresivne igre u kojoj ste se izborili za prvo mesto i osvojili titulu prvaka sveta. Hvala vam za veliku radost koju ste nam priredili i želimo da i u budućnosti ostvarujte samo najbolje rezultate", navodi se u čestitki predsednice Cvijanović.Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković istakao je da je omladinska reprezentacija Srbije osvajanjem prvog mesta na SP na Novom Zelandu pokazala kako se bori za dres sa državnim grom i ocenio da bi se na njih trebali ugledati svi naši fudbaleri. "Svaka vam čast, oduševili ste čitavu naciju i državu Srbiju. Želim vam, kada postanete A reprezentativci, a to ste zaslužili, da se takođe vratite sa planetarnim trofejima", stoji u čestitki Markovića mladim fiudbalerima i rukovodstvu reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track