BLOG UŽIVO: Čeh prelazi u Arsenal za 15 miliona evra
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Čeh prelazi u Arsenal za 15 miliona evra

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:30 - Dodić: Da budemo pravi kada je najvažnijeTrener mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić rekao je večeras da mu je teško pao ubedljiv poraz od Češke (4:0), ali da uprkos tome njegova ekipa mora da se izdigne, jer je očekuje mnogo važan susret protiv Danske. "Meč protiv Danske veoma je važan za nas. Situacija nas primorava da izvučemo najviše iz sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Puni smo poštovanja za selekciju Danske, ali optimista sam, verujem u moje igrače. Pokazali su da mogu da budu pravi kad je najteže i verujem da će tako biti i ovog puta", rekao je Dodić. On je najavio određene promene u timu u odnosu na utakmice protiv Nemačke i Češke."Sigurno će biti promena u timu, jedna je iznuđena u slučaju Brašanca, koji ima parne žute kartone. Imamo ideju i sa još nekim izmenama, da bismo uneli svežinu u tim i da se vratimo na nivo iz meča protiv Nemačke. Jasno je, u defanzivi moramo mnogo bolje da funkcoinišemo, ali ne smemo da zanemarimo ni ofanzivu jer pobeda nam je neophodna za nastavak takmicenja", objasnio je selektor. Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će treceplasirane selekcije, u slučaju plasmana reprezentacije Engleske u polufinale, odigrati meč za peto mesto i plasman na Olimpijske igre u Riju.Utakmica između Srbije i Danske igra se sutra od 20.45 na stadionu Letna.

19:33 - Mulumbu pojačao Norič

19:10 - Mandžukić prešao u JuventusNapadač fudbalske reprezentacije Hrvatske Mario Mandžukić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Juventusom, saopštio je italijanski klub. Vrednost transfera iznosi 19 miliona evra plus dva miliona evra na ime premija. Sada već bivši fudbaler Atletiko Madrida u klubu će zameniti Karlosa Teveza, koji se naverovatnije vraća u argentinsku Boku Juniors. Mandžukić je minule sezone na 42 utakmice postigao 20 golova u svim takmičenjima za Atletiko. On je tokom karijeri igrao za Zagreb, Dinamo, Volfsburg i Bajern. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 60 utakmica i postigao 19 golova.18:40 - Čeh u Arsenalu za 15 miliona evraGolman Fudbalskog kluba Čelsi Petr Čeh navodno je dogovorio prelazak u londonski Arsenal. Kako se navodi, Arsenal će za transfer Čeha platiti 15 miliona evra. Čeh (33) je prethodne sezone, u kojoj je Čelsi osvojio Premijer ligu, odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, pošto je izgubio mesto u startnih 11 od Belgijanca Tiboa Kurtoe. Arsenal je prethodne sezone u Premijer ligi zauzeo treće mesto sa 75 bodova, 12 manje od Čelsija. Kako je ocenio defanzivac "plavaca" Džona Ter, Čeh će "tobdžijama" u novoj sezoni "sačuvati" 12 do 15 bodova, tako da će tako Arsenal biti jedan od glavnih konkurenata za šampionsku titulu. ;18:20 - Ljorente: Želim da ostanem u JuventusuŠpanski fudbaler Fernando Ljorente izjavio je danas da ima veliku želju da i naredne sezone nosi dres Juventusa. "Imam veliku želju da ostanem i sledeće sezone, razgovaraću sa ljudima u klubu i videćemo kakva je njihova odluka" rekao je Ljorente. Prema pisanju italijanskih medija, 30-godišnji napadač je bio na izlaznim vratima Juventusa, pogotovo jer "Stara dama" planira da angažuje Marija Mandžukića i Simeona Zazu. Ljorente je 2013. stigao u Juventus, pošto je posle osam godina napustio Atletik Bilbao. Za reprezentaciju Španije zabeležio 24 nastupa i sedam puta se upisao u listu strelaca.

18:01 - Parma od naredne sezone u četvrtoj ligiFudbalski klub Parma ni posle poslednjeg kruga aukcije nije našao kupca i od naredne sezone će se takmičiti u četvrtoj, amaterskoj ligi Italije. Kako je saopšteno, na aukciji se do krajnjeg roka nije pojavio nijedan kupac, te će tako Parma od naredne sezone nastupati u amaterskoj ligi. Nade Parme da će da izbegne ispadanje u četvrti rang italijanskog fudbala srušile su se danas kada je pred sam kraj aukcije nekadašnji bejzbol igrač Majk Pijaca povukao ponudu. Parma je početkom marta objavila bankrot sa dugovima većim od 200 miliona evra. Parma je prethodne sezone u Seriji A (drugoj ligi) zauzela poslednje, 20. mesto sa samo 19 bodova.17:45 - Burdiso još dve godine u ĐenoviArgentinski fudbaler Nikolas Burdiso produžio je ugovor sa Đenovom do 2017. godine, saopštio je danas italijanski klub. Iskusni defanzivac u Đenovu je došao prošle godine iz Rome. Ove sezone odigrao je 30 utakmica i pomogao ekipi da završi na šestom mestu Serije A. Burdiso je tokom karijere nosio dres Boke Juniors i Intera, sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Italije. Za reprezentaciju Argentine igrao je od 2003. do 2011. godine i za to vreme na 49 utakmica postigao dva gola.

17:25 - Grujić: Nadam se većoj minutaži u ZvezdiOmladinski reprezentativac Srbije Marko Grujić rekao je danas da se nada da će postati i standardan prvotimac Crvene zvezde nakon trijumfa na SP na Novom Zelandu. "Nadam se maksimalnoj minutaži i da ću postati standardan prvotimac", rekao je Grujić. On je kazao da je situacija u Zvezdi i reprezentaciji potpuno drugačija. "Drugačije je, u Zvezdi svaka utakmica mora da se pobedi, nemamo prava na grešku. S druge strane, sada smo igrali jake utakmice sa zvučnim imenima i mislim da to iskustvo može mnogo da nam znači", kazao je Grujić. On je sa saigračima iz nacionalnog tima danas doputovao u Beograd, a kako je rekao, još ne zna kada će se priključiti Zvezdi.

17:00 - Vaterpolisti sutra protiv SAD na startu Svetske ligeMuška vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se sutra protiv selekcije SAD na startu završnog turnira Svetske lige u Bergamu. Najbolji srpski vaterpolisti očekuju sasvim drugačiji meč, uprkos porazu u sva četiri susreta tokom priprema na turneji u SAD. "Ipak su to bile pripreme gde su kao domaćini imali sve. Primetan je uticaj na igru iskusnih Azeveda, Mozesa i Smita na koje selektor Udovičić ozbiljno računa. Bezobrazniji su, drskiji u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Samo sigurno je da im u Bergamu neće biti dozvoljeno sve ono što su imali na pripremama", rekao je Duško Pijetlović. Srbija će igrati u grupi B zajedno sa selekcijama SAD, Italije i Australije. U grupi A takmičiće se Hrvatska, Mađarska, Brazil i Kina. Utakmica između Srbije i SAD igra se sutra od 16 sati.

16:30 - Danski biciklista Sorensen priznao da se dopingovaoBivši danski šampion u drumskoj vožnji i učesnik Tur de Fransa Niki Sorensen priznao je da se dopingovao u ranoj fazi karijere, prenela je agencija Rojters. "U potpunosti prizanjem da sam se dopingovao. Nisam srećan zbog toga i voleo bih kada bih mogao da vratim vreme i da ispravim greške", rekao je Sorensen koji trenutno radi kao sportski direktor "Tinkof sakso" tima. Sorensen je u karijeri osvojo jednu etapu na Tur de Fransu i jednu na španskoj Vuelti.

16:10 - Parma pred likvidacijomDosadašnji italijanski fudbalski prvoligaš Parma nalazi se pred likvidacijom, odnosno selidbom u četvrtu ligu, posto niko nije izrazio željju da kupi klub. Rok za kupivinu kluba bio je ponedeljak 14 sati, a do tada su jedine dve zainteresovane kompanije odustale od kupovine kluba. Sudija će u 15 sati pozvati komitet kreditora i prinudnu upravu kluba kako bi im saopštio da je u Parmi proglašena likvidacija. To znači da će klub od sledeće sezone morati da startuje u četvrtoj ligi, u Seriji D. Parma je u istoriji dva puta osvajala Kup UEFA i jednom Evropski Kup pobednika kupova - 1993. godine.Parma je u martu proglasila bankrot zbog dugova od više od 200 miliona evra.

15:50 - Kvitova odustala od IstbornaAktuelna šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova započeće kroz nedelju dana odbranu titule bez i jednog odigranog meča na travi, pošto je odustala od učešća na turniru u Istbornu. "Nisam se osećala dobro kada sam stigla u Istborn u četvrtak, imam upalu grla, tako da moram da ostanem u krevetu, da pijem čajeve i da se odmaram što više. Ostaću u Istbornu do odlaska u London", rekla je Kvitova. Čehinja koja je dva puta osvajala Vimbldon - 2011. i 2014, bila je prvi nosilac na tunriru u Istbornu.Kvitova nije igrala otkako je na Rolan Garosu izgubila u četvrtom kolu od Švajcarkije Timee Bačinski.

15:35 - Stankoviću uručena nagrada za životno deloPočasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Borislav Bora Stanković dobitnik je nagrade za životno delo, saopšteno je danas na sajtu KSS. Dugodišnjem generalnom sekretaru Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) nagradu su u petak u Mijeu uručili predsednik te organizacije Horacio Muratore i sadašnji generalni sekretar Patrik Bauman. "Stanković je dao nemerljiv doprinos košarci, kao igrač, trener i dugogodišnji funkcioner. Malo ko je imao uspeha u svim aspektima košarkaške igre, kao Bora Stanković", navodi se u obrazloženju nagrade.

15:10 - Đalović: Došao u najfudbalskiji grad u SrbijiFudbalski klub Novi Pazar predstavio je danas na Gradskom stadionu levog beka Marka Đalovića, koji je prvo pojačanje ovog kluba u letnjem prelaznom roku. Đalović (29) je poslednje četiri sezone branio boje kazahstanskog Žetisua. Karijeru je počeo u Sremu iz Sremske Mitrovice, u Srbiji je igrao još i za Bežaniju i Vojvodinu, a nosio je i dresove Mlade Boleslav u Češkoj i ruskog drugoligaša Baltike iz Kalinjingrada. "Vratio sam se u srpski fudbal posle šest godina i to u jedan od najfudbalskijih gradova u zemlji, Novi Pazar. Brzo smo se dogovorili, zadovoljan sam uslovima i ambicijama koje ima klub i nadam se da ćemo biti bolji nego prošle godine", izjavio je Đalović

14:53 - Milojević: Mogli smo i lakšeg protivnika da dobijemoTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da je njegov tim mogao da dobije lakšeg protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od ekipe Domažala iz Slovenije. "Slovenačka ekipa protiv koje ćemo igrati je jaka i obzirom na grupu mogli smo da izvučemo i lakšeg protivnika. Trudićemo se da se spremimo na najbolji mogući način", rekao je Milojevića za klupski sajt.

14:34 - Bjelica prelazi u DarušafakuCrnogorski košarkaš Milko Bjelica sledeće sezone nosiće dres turske Darušafake, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.Bjelica je u prethodnih godinu i po dana nastupao za Anadolu Efes, a prethodno je igrao za Laboral Kuču, Lijetuvos Ritas, Keln, Braunšvajg i Crvenu zvezdu.Bjelica je visok 207 cm, igra na poziciji krilnog centra, a prošle sezone u Evroligi prosečno je beležio 7,8 poena i 2,5 skoka za 16,2 minuta na parketu.

14:02 - Deki uzeo Mihi igrača: Kondogbia potpisao za InterReprezentativac Francuske Kondogbia potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom Intera.Inter je u ovom transferu pretekao Milan koji je bio jako zainteresovan za ovog fudbalera.Nagađa se da je Inter izdvojio za ovog veznjaka 40 miliona evra, pa je Monako prihvatio ponudu.

13:11 - Brazil prihvatio suspenziju Nejmara od četiri mečaFudbalska konfederacija Brazila (CBF) neće se žaliti na zabranu nastupa na četiri meča Nejmaru, koji zbog toga neće igrati do kraja Kopa Amerika. CBF je saopštio da će brazilska zvezda danas napustiti bazu reprezentacije u Santjagu. Južnoafrička fudbalska federacija (CONMEBOL) suspendovala je Nejmara na četiri meča, zbog toga šsto je on u sredu, neposredno po zavrsetku poraza protiv Kolumbije - prvog otkako selekciju "karioka" vodi Dunga, pokušao glavom da udari protivničkog igrača. Brazil se u nedelju pobedom nad Venecuelom od 2:1 plasirao u četvrtfinale Kopa Amerike, gde će mu protivnik u subotu biti Paragvaj.

12:20 - Maradona najavio kandidaturu za predsednika FIFALegenda argentinskog fudbala Dijego Maradona kandidovaće se za mesto predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), prenela je agencija Rojters. Maradona je odluku o kandidaturu saopštio urugvajskom novinaru i piscu Ugu Moralesu. "Rekao mi je da će ući u trku za prvog čoveka FIFA i ovlastio me da o tome obavestim javnost", napisao je Morales na španskom jeziku na svom Tviter profilu. Predsednik Venecuele Nikolas Maduro sugerisao je prošlog meseca da bi Maradona bio odlično rešenje za novog predsednika FIFA. Pedesetcetvorogodišnji Maradona je dugogodišnji kritičar dosadašnjeg čelnika FIFA Sepa Blatera, koji je posle korupcionasksog skandala u vrhu te oranizacije početkom juna najavio da će podneti ostavku. Ukoliko ostane pri odluci da se kandiduje za predsednika FIFA, Maradona će, kao i Brazilac Ziko - koji je takođe najavio kandidaturu, morati da dobije podršku najmanje pet fudbalskih federacija. Drugi kandidat za čelnika FIFA je predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti.

11:36 - Džikić napustio KrkuSrpski košarkaški trener, Aleksandar Džikić, više nije trener slovenačke Krke.Krka je na njegovo mesto dovela Ivana Velića. Srpski trener će na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi reprezentaciju Makedonije, a još uvek nije poznato da li će naredne sezone ponovo sedeti na klupi nekog kluba.Džikić, koji je u karijeri radio kao trener i u Beovuku, Olimpiji, Lijetuvos Ritasu i kao pomoćnik u Partizanu i Minesoti, Krku je drugi put preuzeo pre dve godine.

10:44 - Makedonija bez Antića na EPKošarkaš Antlant Houks, Pero Antić, neće igrati za reprezentaciju Makedonije na Evropskom prvenstvu.Iako se našao na spisku putnika za EP, Antić je ipak odlučio da ne nastupa za reprezentaciju.Makedonija će svoje mečeve u grupi C igrati u Zagrebu, a protivnici će joj biti reprezentacije Grčke, Holandije, Hrvatske, Gruzije i Slovenije.

10:10 - Ana Ivanović i Jelena Janković na istim pozicijamaSrpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su iste pozicije na danas objavljenoj WTA listi i nalaze se na sedmom, odnosno 29. mestu. Ana Ivanović je i dalje sedma sa 3.895 bodova, dok je Jelena Janković 29. teniserka sveta sa 1.685 bodova. Srpska teniserka Bojana Jovanovski napredovala je za jednu poziciju, pa je sada na 51. poziciji sa 995 bodova, dok je Aleksandra Krunić zabeležila pomak za tri mesta i nalazi se na 84. mestu na WTA listi sa 733 boda. Među prvih deset igračica sveta nije bilo promena, pa je tako Amerinka Serena Vilijams prva sa 11.291 bodom, a slede je Čehinja Petra Kvitova, Simona Halep iz Rumunije i Ruskinja Marija Šarapova.

09:40 - Djoković i dalje neprikosnovenPrvi teniser sveta Novak Djoković i dalje je neprikosnoven na prvom mestu ATP liste sa 13.845 bodova, ispred drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji ima 9.665 bodova. Treći je kao i prošle nedelje Britanac Endi Marej sa 7.450 bodova. Drugi teniser Srbije Viktor Troicki napredovao je za jedno mesto i sada je 24. sa 1.494 boda. Dušan Lajović je zadržao 84. mesto sa 615 bodova, dok se Filip Krajinović spustio za jedan stepenik na listi i zauzima 121. poziciju sa 457 bodova.

09:21 - Rajković: Titulu donelo jedinstvoGolman omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je da je jedinstvo donelo istorijsku titulu svetskih šampiona u Novom Zelandu. "Osećaj je fenomenalan. Niko još nije svestan šta smo napravili, presrećni smo! Zahvalan sam momcima na jedinstvu, bez toga ne bi bilo ništa od svega ovoga", rekao je Rajković po povratku u Beograd. Rajković, koji je proglašen za najboljeg golmana Mundijalita, dodao je da je presrećan jer će omladinci biti prvi fudbaleri koji će izaći na balkon Starog dvora, na dočeku koji počinje večeras u 20 sati. "Nadam se da će doći veliki broj ljudi, jedva cekam taj trenutak", poručio je Rajković.

09:10 - Kopa Amerika: Trijumf Brazila, Kolumbija protiv Argentine u četvrtfinaluFudbaleri Brazila savladali su Venecuelu rezultatom 2:1 i obezbedili plasman u četvrtfinale Kopa Amerika, gde će im rival biti Paragvaj. Brazil je poveo sjajnim golom Tijaga Silve u devetom minutu meča. Firmino je povisio na 2:0 u 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Nikolas Fedor.U četvrtfinale plasman su izborili Peru i Kolumbija. Peru će igrati protiv Bolivije, a Kolumbija će morati da savlada Argentinu ako želi da izbori plasman u polufinale.

09:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track