(VIDEO) BRAZIL NE MOŽE BEZ NEJMARA: Paragvaj u polufinalu posle penala!
Foto: Reuters

Kopa Amerika

(VIDEO) BRAZIL NE MOŽE BEZ NEJMARA: Paragvaj u polufinalu posle penala!

Fudbal -
Posle 120 minuta duela na stadionu u Konsepsionu rezultat je bio 1:1

Fudbaleri Paragvaja napravili su jedno od najvećih iznenađenja na Kupu Amerike, pošto su posle penala iz daljeg takmičenja izbacili Brazil, koji je na ovom meču igrao bez Nejmara.

Posle 120 minuta duela na stadionu u Konsepsionu rezultat je bio 1:1, a Paragvajci su na penale slavili sa 4:3 i doneli mnogo muke navijačima petostrukog prvaka sveta, ali i selektoru Karlosu Dungi.

Iako je delovalo da će Brazilci lako naći put do završnice jer su poveli već u 15. minutu posle dobre akcije i realizacije Robinja, od tada do kraja poluvremena nisu imali nijednu novu konkretnu akciju. Heroj nacije u Paragvaju postao je napadač Derlis Gonzales koji je u 72. minutu iz jedanaesterca doneo izjednačenje posle igranja rukom Tijaga Silve, a zatim je pogodio i odlučujući udarac u penal seriji.Kod brazilske ekipe penale su katastrofalno izveli Everton Ribeiro i novo pojačanje Bajerna Daglas Kosta i tako gurnuli Karioke ka porazu.

Nervozan je bio i Roke Santa Kruz koji je umesto u gol, loptu poslao iznad prečke, ali je već u sledećoj seriji Gonzales doneo veliko slavlje navijačima Paragvaja.

Protivnik selekcije Paragvaja u polufinalu Kopa Amerike biće Argentina, a u drugom meču sastaće se domaćin Čile i Peru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track