Gvardiola: Mi smo u finalu
Foto: REUTERS

Liga šampiona

Gvardiola: Mi smo u finalu

Fudbal -
Ako hoćemo da ostanemo upamćeni kao jedan od najboljih timova u istoriji, moramo da prođemo dalje, poručio trener Barse

BARSELONA - Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je da je ubeđen u plasman u finale Lige šampiona, uprkos porazu od Čelsija (1:0) u prvoj polufinalnoj utakmici.

"Rezultat je takav kakav je. Dešava se da ekipa izgubi meč tako što rival iz jedine prilike postigne gol. Verujem da će i u revanšu biti slična situacija. Čelsi će pokušati da postigne gol iz kontranapada, a zatvoriće sve prilaze svom golu. Čeka nas veliki izazov, ako hoćemo da ostanemo upamćeni kao jedan od najboljih timova u istoriji, moramo da prođemo dalje", kazao je Gvardiola španskim medijima.

Barselona će ove sezone pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila titulu prvaka Evrope od 1990. godine i tadašnje čuvene generacije Milana.

"Prethodnih godina preskočili smo mnoge velike prepreke", naveo je Gvardiola i podsetio da je ekipa ove sezone ostala i bez levog beka Erika Abidala, koji je morao na transplantaciju jetre.

Barselone je na Stamford bridžu ka golu Čelsija šutnula čak 24 puta, dok su "plavci" imali četiri udarca.

"Rezultat nije pošten, ali to je fudbal. Pobedu ne donosi veći posed lopte, jer da je tako mi bismo uvek slavili. Cilj ove igre je ubaciti loptu u mrežu. Nadam se da ćemo sledećeg utorka iskoristiti šanse, važno je da budemo strpljivi", naveo je trofejni stručnjak.

Više od 69 odsto posetilaca sajta lista El Mundo Deportivo iz Barselone smatra da će španski tim igrati u finalu uprkos porazu u prvom meču.

"Moraćemo da budemo još agresivniji u napadu. Nemamo izbora nego da napadnemo od početka", poručio je vezni igrač Barselone Andres Inijesta.

Ekipu Barselone, pre revanša sa Čelsijem, u subotu očekuje i derbi sa madridskim Realom, koji bi mogao da odluči prvenstvenu trku u Španiji.

Barselona trenutno zaostaje četiri boda za vodećim Realom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track