(VIDEO) BRAVO MAJSTORI: Čukarički i Vojvodina prošli tamo gde Zvezda nije
Foto: Beta

USPEH BRĐANA I LALA U EVROPI

(VIDEO) BRAVO MAJSTORI: Čukarički i Vojvodina prošli tamo gde Zvezda nije

Fudbal -
Čuka odigrala 0:0 sa Domžalama, a Voša sjajnom igrom pobedila MTK 3:1, pa će sledeće nedelje dočekati azerbejdžansku Gabalu i letonski Spartaks u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope posle današnjih revanša prvog kola odigranih u Beogradu i Novom Sadu.

"Brđani" su odigrali bez golova sa Domžalama, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje posle pobede u Sloveniji u prvom meču - 1:0. "Lale" su posle preokreta pobedile MTK 3:1, a pre nedelju dana u Budimpešti isti rivali nisu zatresli mreže.

Čukarički će se u drugom kolu sastati sa Gabalom iz Azerbejdžana, a Vojvodina sa Spartaks Jurmalom iz Letonije. Oba srpska predstavnika će prve utakmice igrati kao domaćini 16. jula. Revanši su nedelju dana kasnije.

Gabala je do druge runde došla preko Dinama iz Tbilisija, pošto je posle poraza u Gruziji 1:2 pobedila kod kuće 2:0. Spartaks je pitanje pobednka sa ekipom Budućnosti rešio već u Podgorici pobedom od 3:1, pa je u revanšu samo obavio formalnost - 0:0.

Osvajač Kupa Srbije je do poslednjeg sudijskog zvižduka strepeo za plasman u narednu rundu iako je sve vreme imao kontrolu nad dešavanjima na terenu. Ipak, izabranici Vladana Milojevića nisu uspevali da zatresu mrežu Domžala, iako su čak dva puta pogađali okvir gola, pa umalo zbog toga nisu kažnjeni u 77. minutu kada su gosti imali jedinu šansu. Na kraju, Čukarički je zasluženo prošao dalje.

Vojvodina je već u uvodnim minutima primila gol, što joj je donelo pritisak od starta meča. Međutim, kada je Aleksandar Stanisavljević pelepim golom izjednačio u 14. minutu, krenula je novosadska furija. Pre odlaska na odmor golom Miljana Mrdakovića domaćin je pred 10.000 gledalaca na "Karađorđu" napravio preokret, a po povratku iz svlačionica Mirko Ivanić je i treći put zatresao mrežu ekipe MTK. Mogao je tim Zlatomira Zagorčića i ubedljivije da trijumfuje, ali navijači su i ovako bili prezadovoljni predstavom svojih ljubimaca.

Crvena zvezda je ranije danas eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

SASTAVI

Trener Čukaričkog Vladan Milojević nije napravio nijednu izmenu u odnosu na meč u Sloveniji.

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Pjasentin, Ostojić, Brežančić, Srnić, Janković, Bojić (od 90. Mirosavljević), Matić (od 69. Mandić), Srnić, Pavlović (od 81. Stojiljković).

DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Majer (od 67. Vuk), Horvat, Husmani (od 81. Šišić), Morel, Požeg (od 60. Grvala), Podlogar.

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić napravio je tri izmene u odnosu na duel u Budimpešti. Umesto Dinge, Puškarića i Paločevića, sada su u sastavu Pankov, Stamenić i Maksimović.

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Đurić, Pankov, Nastić, Sekulić, Stamenić (od 77. Babić), Ivanić, Stanisavljević, Maksimović (od 55. Puškarić), Mrdaković (od 90+1. Paločević).

MTK: Hegeduš, Grgić, Bese, Vukmir, Vardnai, Tijam, Streštik (od 63. Šatmari), Kanta, Vas, Varga (od 53. Majk), Torgele.

TOK MEČEVA:

Kraj - Čukarički - Domžale 0:0, Vojvodina - MTK 3:1.

90+5. minut - Korun (Domžale) dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton zbog udaranja Pjasentina.

77. minut - Šansa za Domžale, prva na utakmici. Odmah pošto su domaćini pogodili prečku, Podlogar je izašao sam pred Stevanovića, ali je golman Čukaričkog odbranio.

77. minut - Čukarički je pogodio prečku! "Brđani" imaju apsolutnu kontrolu na terenu, ali nikako da postignu gol. Sada je okvir gola pogodio Bojić.

73. minut - Stanisavljević (Vojvodina) je ponovo šutirao direktno na gol iz "skraćenog kornera", a ovaj put je pogodio stativu.

71. minut - Snažan udarac Stojkovića (Čukarički), a golman Vidmar je jedva uspeo loptu da pošalje u korner.

67. minut - Snažan šut Stanisavljevića izmamio je uzdahe navijača Vojvodine, jer je lopta prohujala pored stative.

64. minut - Velika prilika za Čukarički. Stojković je sjajno centrirao, Matić se "poklonio" iz neposredne blizine, ali je golman Vidmar zaustavio njegov šut glavom.

21:42 - Među brojnim navijačima Vojvodine na "Karađorđu" je i odbojkaška legenda Novosađana Vasa Mijić.

Foto: Printscreen/Facebook
Foto: Printscreen/Facebook

51. minut - Vojvodina - MTK 3:1! Sjajna akcija Novosađana za ubedljivo vođstvo. Sekulić je prošao po levom krilu, odigrao dupli pas, a zatim centirao, Mrdaković je promašio loptu, što se ispostavilo kao dobro, jer je na nju naišao Ivanić i postao u mrežu.

46. minut - Počela su druga poluvremena, nema izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - Čukarički - Domžale 0:0, Vojvodina - MTK 2:1. Srpski timovi posle 45 minuta imaju rezultate koji ih vode u drugo kolo.

45. minut - Gužva na Banovom brdu. Svi igrači su učestvovali u raspravi i košakanju, a epilog je žuti kartoni za Slavoljuba Srnića i Morela.

43. minut - Još jedan solidan pokušaj Mrdakovića, ali lopta nije išla u okvir gola.

Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

40. minut - Vojvodina - MTK 2:1! Strelac Mrdaković! Iskusni golgeter sa nekoliko metara glavom je ubacio loptu u mrežu posle lepe akcije Novosađana i centaršuta Stanisavljevića.

http://www.youtube.com/watch?v=D6Et4A01Ra8

21:07 - Navijači Čukaričkog sve vreme pevaju i bodre svoje ljubimce, a skandirali su ime preminulog Gorana Gogića, koji je tokom jedne sezone nosio dres "brđana".

34. minut - Pavlović je imao veliku priliku da dovede Čukarički u vođstvo, ali je iz neposredne blizine šutirao pored gola.

25. minut - Stativa! Brežančić je izveo prvi korner na meču i pogodio "drugu stativu"!

http://www.youtube.com/watch?v=X25vLWwaD3Q

23. minut - Čukarički sve jače pritiska goste iz Slovenije. Posle centaršuta Stojkovića sa leve strane, domaći igrači tražili su od bugarskog sudije Popova da pokaže na belu tačku, verujući da je kapiten gostiju Skubica igrao rukom.

19. minut - Na Banovom brdu nema prilika, mreže miruju, što odgovara Čukaričkom.

14. minut - Vojvodina - MTK 1:1 - Strelac Aleksandar Stanisavljević. Izveo je "skraćeni korner" sa desne strane, svi, pa i golman Hegeduš, očekivali su centaršut, a fudbaler Vojvodine je ciljao i naciljao mrežu. Posle gola primljenog kod kuće, Voša mora da pobedi kako bi prošla dalje.

http://www.youtube.com/watch?v=tBVioSmCZM8

3. minut - Vojvodina - MTK 0:1 - Strelac Streštik. Duga lopta je išla ka srcu kaznenog prostora Vojvodine, čiji su defanzivci zaboravili Streštika, kome nije bilo teško da tako usamljen udarcem glavom savlada golmana Žakulu.

http://www.youtube.com/watch?v=WHHVR0PaFMA

20:29 - Na stadionu "Karađorđe", na čije tribine je ulaz bio besplatan, ima oko 10.000 ljudi.

20:28 - Na Banovom brdu ima nešto više od 2.000 gledalaca. I gosti imaju podršku manjeg broja navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track