(FOTO, VIDEO) RUGAJU SE SRBIMA: Ovako su Albanci u Tirani slavili skandalozna 3 boda
Foto: Fonet

Bilo je i provokacija

(FOTO, VIDEO) RUGAJU SE SRBIMA: Ovako su Albanci u Tirani slavili skandalozna 3 boda

Fudbal -
Na ulicama Tirane i drugih albanskih gradova, kao i u Prištini, bakljadama, vatrometima i pesmama slavljena je pobeda nad "orlovima" dobijena za "zelenim stolom"
1 / 2 Foto: Fonet

Širom Albanije u petak se slavila odluka Arbitražnog sportskog suda u Lozani, koji je dodelio pobedu reprezentaciji te zemlje u prekinutom meču sa Srbijom u Beogradu. Time je Albanija došla na domak istorijskog uspeha, plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će se održati sledeće godine u Francuskoj.

Albanci imaju deset bodova iz četiri meča, koliko i Danska iz pet utakmica, dok je Portugal skupio 12, takođe iz pet duela.

U Tirani je u večernjim satima više hiljada Albanaca izašlo na ulice da pozdravi vesti iz Lozane. Pevali su, pravili bakljade, ni vatrometi nisu izostali... Svi navijači bili su u garderobi sa državnim obeležjima i sa zastavama, a voditelj programa na jednom trgu u glavnom gradu pojavio se u majici sa mapom takozvane "Velike Albanije".

Na isti način slavilo se i u Prištini.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Albanije u Beogradu prekinuta je u finišu prvog poluvremena posle gužve nastale kada je iznad terena proleteo dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije".

http://www.youtube.com/watch?v=uEETFyCH1LI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track