MILINKOVIĆ PRED START KVALIFIKACIJA ZA LŠ: Daj Bože da sutra rešimo sve oko prolaska
Foto: Partizan.rs

Crno-beli dočekuju gruzijskog prvaka

MILINKOVIĆ PRED START KVALIFIKACIJA ZA LŠ: Daj Bože da sutra rešimo sve oko prolaska

Fudbal -
Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i gruzijskog Dila Gori igra se sutra od 20.45 sati na stadionu u Humskoj

BEOGRAD - Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da bi bilo jako dobro da crno-beli već u prvom meču protiv gruzijske ekipe Dila Gori reše pitanje plasmana u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da je najvažnije da se prođe. "Imali smo puno aktivnosti u poslednjih mesec dana, iza nas su pripreme, prelazni rok i jedva čekamo da sezona krene. Važno je da prođemo dalje i da što pre dostignemo takmičarsku formu, verujem da će posle sve da bude lakše. Daj Bože da sutra rešimo sve, s obzirom na to da je početak sezone moguće su dileme, ali mislim da smo spremni da odgovorimo izazovima", izjavio je Milinković. On je dodao da nema kadrovskih problema i da svi, osim Fabrisija koji nije dobio sertifikat, konkurišu za mesto u timu. "Sa respektom dočekujemo prvaka Gruzije, radi se o ekipi koja zna da igra fudbal i ima iste ambicije kao i mi. Oslanjaju se na rušku školu, sa puno trčanja, fizički su snažni", naveo je Milinković, uz konstataciju da je stručni štab imao dosta problema da dođe do informacija i skautira rivala. Trener crno-belih pozvao je navijače da u što većem broju dođu na stadion. "Nećemo im ostati dužni, svi dobro znaju koliko nam znače i da jedni bez drugih ne možemo. Doveli smo pojačanja koja mogu da unaprede igru, a prava slika o mogućnostima tima videće se sutra", zaključio je Milinković. Zamenik kapitena Stefan Baboivić istakao je da bi bio zadovoljan pobedom od dva gola razlike, ali i upozorio da srpski šampion nije u poziciji da bilo kome preti. "Zadovoljni smo onim što smo uradili, doveli smo prava pojačanja, mislim da smo jači nego prošle sezone, pogotovo u napadu i očekujem da to pokažemo na terenu. Ipak, ne smemo nikom da pretimo, moramo da poštujemo rivala jer više nismo velesila u fudbalu", rekao je Babović. On je poručio da želi mesto u Ligu šampiona, ali da bi bio zadovoljan i grupnom fazom Lige Evrope, jer bi to značilo klubu na finansijskom planu. "Partizanu su uvek potrebna pojačanja, kao i svim velikim klubovima, a posebno je to bilo jasno posle izgubljenog finala Kupa protiv Čukaričkog. Klub je doveo ekstra pojačanja, s obzirom na finansijsku situaciju i na njima je da opravdaju tu ulogu", naveo je Babović. Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i gruzijskog Dila Gori igra se sutra od 20.45 sati na stadionu u Humskoj.

Partizan uručio zahvalnice zlatnim orlićimaPredsednik FK Partizan Zoran Popović uručio je zahvalnice Andriji Živkoviću, Ivanu Šaponjiću i Miladinu Stevanoviću, koji su sa omladinskom reprezentacijom Srbije postali prvaci sveta na Novom Zelandu.Pored Popovića omladincima su čestitali članovi Upravnog odbora Vojislav Nedić i Milorad Vučelić."Još je vruća glava, nije mala stvar osvojiti Svetsko prvenstvo, kada sam počinjao to mi je bio san, kao i da zaigram za prvi tim Partizana. Nije bilo lako, stvarno se divim sebi i saigračima i stručnom štabu", izjavio je Živković.Mladi napadač Šaponjić dodao je da još nije svestan uspeha i istakao da je spreman za duel sa ekipom Dila Gori."Osećam se spremno i očekujem pobedu sutra, ipak smo mi Partizan".Desni bek Miladin Stevanović rekao je da uspeh na Novom Zelandu predstavlja podstrek za nove."Sada su najvažnije klupske obaveze i svima nam je u interesu uspeh Partizana", izjavio je Stevanović.Trojica omladinaca na poklon su dobili nove VIP ulaznice zahvaljujući kojima će članovi njihovih porodica imati obezbeđen i parking kada budu dolazili na utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track