BIZARNO DO BOLA: Pročitajte novu presudu protiv navijača

Neverovatno

BIZARNO DO BOLA: Pročitajte novu presudu protiv navijača

Fudbal -
Pristalica engleskog petoligaša Grimsbi Tauna proglašena je krivim zbog napada na redara

Navijač engleskog petoligaša Grimsbi Tauna proglašen je krivim zbog krajnje bizarnog napada na redara, tokom utakmice protiv Barneta.

Pristalice Grimsbija su odlučile pokazati solidarnost sa navijačem kojem je bio zabranjen ulazak na stadion jer se nije hteo odvojiti od lopte za plažu koju je poneo sa sobom. Njegove su kolege stoga na meč protiv Barneta odlučile doneti što veći broj igračaka na naduvavanje, a 51-godišnji Kenet Mič je poneo morskog psa.

Navijači su se nakon pobede zabavljali i skakali, a Mič je u naletu euforije morskim psom udario redara koji je sve prijavio policiji i na kraju podneo tužbu. Redar je tokom svedočenja opisao kako je navijač mahao igračkom kao sekirom i povredio ga.

Navijač je nakon svega osuđen uslovno na 12 meseci, a mora platiti i 800 funti kazne. Ulazak na stadione mu, međutim, nije zabranjen.

“Mislim da je ovo bilo razbacivanje novcem poreskih obveznika. Iznenađen sam i šokiran presudom, ali odluka suda se mora poštovati. Da se ovo nije dogodilo na stadionu, ne bismo bili ovde”, izjavio je Mič.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track