(FOTO) Lelek Goranove majke: Zašto, najlepši cvete moj?!
Foto: Saša Pavlić

Marakana u suzama

(FOTO) Lelek Goranove majke: Zašto, najlepši cvete moj?!

Fudbal -
Klub održao komemoraciju svom bivšem fudbaleru koji je tragično preminuo 3. jula posle treninga u kineskom Đingdaou. Plakali Džajić, Terzić, Mijailović i svi fudbaleri
1 / 6 Foto: Saša Pavlić

BEOGRAD - Crvena zvezda oprostila se od svog Gorana Gogića.

Fudbaleru kojem je srce prestalo da kuca 3. jula posle treninga u kineskom klubu Đingdao počast su na stadionu "Rajko Mitić" odali porodica, čelnici kluba, saigrači i prijatelji.

U punom Medija centru svi su plakali. Ridanje Goranove majke Milanke nad slikom svog sina potreslo je sve prisutne:

- Sine! Gde si moj sine? Jaoj, sine! Jaoj, meni! Da li je moguće?! Joj, sine, što nas ostavi?! Kako ćemo bez tebe?! Što me tako gledaš, sine?! Ovo je tvoja kuća, tvoj dom! Svi su ti došli, braća i sestre. Najlepši cvete moj! Zašto? Ne mogu preživeti! Kuku meni! Neću da živim! Neću! Delijo moj! Jedinče moje!

Dugo je majka plakala nad slikom svog sina, dugo i posle završetka komemoracije...

Niko nije mogao da ostane ravnodušan posle oplakivanja majke Milanke. Zagrlio ju je Goranov otac Špiro. Dragan Džajić i Petar Škundrić bili su tužni, Vladica Popović zamišljen, Zvezdan Terzić se brisao maramicom, Svetozaru Mijailoviću su krenule suze, a Predrag Rajković, kapiten Zvezde i najbolji Gogićev prijatelj, uhvatio se za glavu i plakao.

- Voljeni moj Gogo, trebalo bi da se oprostim od tebe, a meni se ne oprošta, da kažem nešto, a meni se ne govori, treba da gledam u tvoju sliku, a ja bih da te zagrlim, ja bih sa tobom još jednu titulu da osvojim. Obogatio si mi život i karijeru. Vaspitavacu svoju decu da liče makar malo na tebe - plakao je mladi Rajković.

Predsednik Svetozar Mijailović jedva je izgovorio poslednji pozdrav bivšem fudbaleru:

- Niko od zvezdaša nije mogao da zamisli da ćemo se od tebe dragi naš Gorane opraštati na ovakav način. Bio si veliki zvezdaš, voleo si klub, a voleli su i tebe navijači i saigrači... Bio si omiljen, blage naravi i vedrog duha. Prerano si nas napustio. Ostala je tuga i bol, pre svega tvojoj porodici. Neka ti je večna slava!

Svi prvotimci Crvene zvezde oprostili su se od svog druga, a prisutni su bili i predstavnici sekcije veterana Stanislav Karasi, Jovan Aćimović, Dušan Maravić. Plakao je i bivši golman crveno-belih Saša Stamenković.

Goran Gogić biće sahranjen u rodnoj Kuli, ali se termin ne zna jer telo još nije stiglo u Srbiju. Nezvanično, kineski klub nije platio osiguranje za fudbalera pre njegove smrti, a pošto je umro u prostorijama kluba, tačnije u klupskom autobusu, tu je nastao administrativni problem. Gogićeva supruga Milena je još u Kini, kao i njegov kum i saigrač Đorđe Rakić sa ženom Kim.

Goran Gogić živeće na Marakani večno! Neka mu je večna slava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track