LETNJA PIJACA: Real s Nišave doveo Zvezdin tim iz 2009.

Radnički se dobro pojačao ovog meseca

LETNJA PIJACA: Real s Nišave doveo Zvezdin tim iz 2009.

Fudbal -
Posle Marka Blažića i Miloša Trifunovića, na Čair stigli i Vladimir Bogdanović i Nikola Ignjatijević. Nedostaje samo Pižon, koji je bio trener ovim igračima na Marakani pre šest sezona

Crvena zvezda i Partizan dobili su ozbiljnu konkurenciju u Jelen Superligi. Bar tako bi trebalo da bude sudeći po pojačanjima koja su angažovali klubovi širom Srbije. A jedna od ekipa koja bi lako mogla da uzme bodove večitima iz Beograda sigurno je Radnički iz Niša.Real s Nišave sastavio je najjači tim u skorijoj istoriji kluba. Na Čair su stigla čak četvorica igrača Crvene zvezde iz sezone 2009/10. Posle Marka Blažića i Miloša Trifunovića, paraf na ugovor s „meraklijama“ stavili su još i Vladimir Bogdanović i Nikola Ignjatijević. Svi oni vratili su se u Srbiju posle epizoda u inostranstvu. Blažić i Trifunović prethodne sezone igrali su za kazahstanski Atirau. Bogdanović je posle odlaska iz Zvezde igrao još za kineski Lijaoning, bugarsku Lokomotivu iz Sofije, grčki Panetolikos, azerbejdžanski Azal i moldavski Veris. Ignjatijevića je put s Marakane odveo u rumunsku Politehniku, a potom je dve godine igrao za ukrajinsku Zoriju. Inače, Bogdanović je i ranije igrao za Radnički kao pozajmljeni igrač Zvezde, tako da mu je ovo povratak u Niš.A da stadion Čair ne bude obojen baš u crveno i belo, potrudio se nekadašnji Partizanov vezista Dejan Babić, koji je takođe ovog leta stavio potpis na ugovor s Nišlijama. Spisak pojačanja zaključio je bivši prvotimac kragujevačkog Radničkog Lazar Rosić.Inače, Radnički već danas igra utakmicu prvog kola nove sezone Jelen Superlige. Nišlije će biti gosti čačanskom Borcu, koji se takođe pojačao ovog leta, pa se očekuje dobar fudbal. Početak meča zakazan je za 20 časova.Radnički u drugom kolu dočekuje OFK Beograd, a za Nišlije posebno će biti zanimljivo treće kolo u okviru kojeg „meraklije“ gostuju Crvenoj zvezdi. Tog 1. avgusta na Marakani će ponovo igrati Marko Blažić, Miloš Trifunović, Vladimir Bogdanović i Nikola Ignjatijević, ovoga puta ne u Zvezdinim dresovima već u opremi Radničkog.- U profesionalnom fudbalu nema emocija. Mi smo igrači Radničkog i daćemo sve od sebe zarad dobrog rezultata - složili su se nekadašnji igrači Zvezde, a sada pojačanja niškog superligaša.

Start sezoneRASTAVAC OPTIMISTARadnički danas gostuje Borcu, a trener Milan Rastavac je optimista.- Dobro smo se pripremali. Sada smo i jači nego na startu priprema. Nadam se najboljem - između ostalog rekao je trener Radničkog, koji je, inače, pokazao respekt prema današnjem rivalu.- Nema lakih protivnika, ali daćemo sve od sebe - jasan je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track