VAN PERSI OTVORIO DUŠU: Van Gal mi nije dao šansu u Jumajtedu
Foto: Reuters

Nije izdržao

VAN PERSI OTVORIO DUŠU: Van Gal mi nije dao šansu u Jumajtedu

Fudbal -
Sve to je deo fudbala, deo života. Morate najbolje da iskoristite datu situaciju, a ja sam to uradio otišavši, rekao je Holanđanin

Bivši fudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi rekao je da mu menadžer tog kluba Luj van Gal nije dao pravu šansu da dokaže da vredi da ostane na “Old Trafordu”.

Van Persi je istakao da je razgovarao sa menadžerom u maju kada su svi u klubu proveli dan na golf terenu i da je tada shvatio da je njegova budućnost u Mančesteru neizvesna.

“Ali, i dalje sam mislio da ćemo se vratiti sa odmora i krenuti od nule. I ranije je menjao mišljenje o meni. Kada je preuzeo Holandiju, rekao mi je: ‘Ti si treći napadač’, i pomirio sam se, borio sam se i postao sam prvi napadač i njegov kapiten. Ali, kada sam se sada vratio, to više nije bila poštena bitka. Borba za mesto u timu nije više bila opcija, već sam poslat na drugi teren. A ja sam zero igrač, nisam glup. Nisam se naljutio ili bio emotivan. Sve to je deo fudbala, deo života. Morate najbolje da iskoristite datu situaciju, a ja sam to uradio otišavši iz Junajteda”, naglasio je Van Persi.

Holanđanin je istakao i da mu je poprilično bilo jasno kakav će biti razvoj situacije kada je ostao na klupi u porazu Junajteda od Čelsija u aprilu.

“To je bio jedan od prvih signala da ne idemo u pravom smeru. Pitao sam da igram za drugi tim, da se izborim za minute, ali sam potom ponovo vraćen na klupu. Odnos između mene i Luja se promenio i svi su to videli, ali smo ostali profesionalni. U tom trenutku nisam pomišljao na odlazak. Supruga i deca su mi bili srećni, ja sam bio srećan u Mančesteru”, istakao je Van Persi, koji je pre nekoliko dana pojačao Fenerbahče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track