Prosinečki: Ove godine osvajamo Kup, sledeće titulu
Foto: KURIR

Obećanje

Prosinečki: Ove godine osvajamo Kup, sledeće titulu

Fudbal -
Svi smo nervozni što već pet godina nemamo titulu i učinićemo sve da je osvojimo", rekao je trener crveno-belih na konferenciji za novinare, uoči prvenstvenog meča sa Slobodom iz Užica

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je zadovoljan kako se ekipa snašla u drugom delu sezone, ali da od ovog tima prave stvari očekuje tek sledeće sezone.

"Mi smo na dobrom putu, momci koji su dovedeni u zimskoj pauzi pokazali su pravi karakter i jasno je da Zvezda ima budućnost. Želimo da ove sezone osvojimo Kup, a onda u sledećoj da napadnemo ono što je najvažnije. Svi smo nervozni što već pet godina nemamo titulu i učinićemo sve da je osvojimo", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare, uoči prvenstvenog meča sa Slobodom iz Užica.

On se složio sa ocenom novinara da crvemo-beli ove sezone imaju problem sa probijanjem bunkera rivala.

"I Čelsi se pre neko veče branio ceo meč, pa je na kraju pobedio Barselonu. Slično se i nama desilo u Novom Pazaru. Mi stalno imamo posed lopte, ali nekad nemamo srće da iskoristimo prilike. Teško je kada svi protivnički igrači igraju čvrsto i stalno iza lopte. Ipak, polako rešavamo i taj problem sa autobusom protivnika", istakao je Prosinečki.

Zvezdin trener je dodao da mu je drago što je Sloboda najavila da će doći na "Marakanu" da se nadigrava.

"Znam da Sloboda ovog proleća igra promenjivo, ali uspeli su da iznenade Partizan. Ipak, samo se mi pitamo, jer ako budemo pravi, a ne vidim razloga da bude drugačije, neće biti problema".

Po tradiciji on je izdiktirao startnih 11:

"Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Evandro, Milivojević, Kasalica, Lazović, Borha. To je tim za Slobodu", bio je jasan Prosinečki.

Mladi Zvezdin prvotimac Luka MIlivojević naglasio je da Užičani imaju kvalitet, ali rekao da ne beži od uloge favorita.

"Neće biti lako, Sloboda je dobra ekipa, ali mi smo favoriti, Nedostajali su nam navijači u Novom Pazaru, sutra ih očekujemo u velikom broju, oni su naš vetar u leđa za pobede", poručio je Milivojević.

Utakmica 25. kola Superlige između Crvene zvezde i Slobode igra se sutra od 18 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track