ĐORĐE RAKIĆ O ŠOKANTNOJ SMRTI GOGIĆA: Samo se osmehnuo i pao!
Foto: Fonet

ISPOVEST NEUTEŠNOG PRIJATELJA

ĐORĐE RAKIĆ O ŠOKANTNOJ SMRTI GOGIĆA: Samo se osmehnuo i pao!

Fudbal -
Masirao sam mu srce na putu do bolnice, nijednog momenta nije davao znake života - rekao je kum i saigrač preminulog Gorana Gogića

Saigrač, prijatelj i kum preminulog srpskog fudbalera Gorana Gogića, Đorđe Rakić, smogao je snage i dan nakon sahrane otkrio šta se dogodilo tog nesrećnog 3. jula.

"Bio je lagani trening pred utakmicu. Sve je bilo redovno. Goga je inače bio u formi, proglašen je za najboljeg na meču prethodnog kola. Dok smo ulazili u autobus, pričali smo i nasmejao se. Okrenuo sam se da uzmem telefon i kad sam nekoliko sekundi kasnije pogledao ka njemu, bio je povijen ka podu.Nisam bio u trenutku svestan šta se dešava. Milio sam da traži nešto, bio je u položaju kao da će da dohvati torbu. Dozivao sam ga, a kad sam ga dodirnuo osetio sam besvesno telo", rekao je Rakić.

Bivši napadač Zvezde je otkrio da je u tom momentu nastala velika panika u autobusu.

"Igrači su vrištali i istrčavali iz autobusa. Nesvesno sam počeo da mu masiram srce, iako nisam znao da je infarkt. Video sam da nema puls. Doktor je brzo došao, započeli smo reanimaciju. Nijednog trenutku na putu do bolince nije davao znake života".

Bolnica nije bila daleko od stadiona. U roku od 15 minuta Gogić je bio na aparatima.

"U kopačkama smo ga izneli i stavili na aparate, urađeno je sve u najbržem mogućem roku. Po izrazu lica doktora, bilo mi je odmah jasno da će teško da preživi. Već posle 20 minuta, rekao je da nema šansi. Bili smo non-stop uz njega, pokušavali smo tri sata. I ništa. Izgubili smo Gogu", rekao je neutešni Rakić.

Gogić i Rakić su bili nerazdvojni, a pre oko dva i po meseca postali su i kumovi kad se Goran venčao sa Milenom."Imao sam čast i sreću da me čovek vrhunskih kvaliteta izabere za kuma. Venčali su se u Pekingu, napravili skromnu svečanost. Planirali su svadbu u Srbiji za novembar, radovali smo se i pričali o pripremnim detaljima koje bi trebalo obaviti. Na žalost, neće je biti".

Goran i Đorđe su u leto 2013. obukli dres Crvene zvezde, a u januaru ove godine zajedno su se preselili u kineski Kvingdao.Podsetimo, Goran Gogić je u subotu 18. jula sahranjen na starom groblju u Kuli.

(Sportski žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track