MAMIĆEV ŠOU U ZATVORU:  Kupio sve što se našlo u zatvorskoj kantini!
Foto: Beta

Maminjo u svom stilu

MAMIĆEV ŠOU U ZATVORU: Kupio sve što se našlo u zatvorskoj kantini!

Fudbal -
Braća Mamić su deset dana bila u zatvoru Remetinec u Zagrebu, a pre izlaska ostalim pritvorenicima, koji su puni pozitivnih utisaka, pokupovali su sve što se našlo u zatvorskoj kantini

ZAGREB - Predsednik fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić i njegov brat Zoran Mamić nedavno su pušteni iz istražnog zatvora da se brane sa slobode, jer su položili kauciju od 1.500.000 evra.

Braća Mamić su deset dana bila u zatvoru Remetinec u Zagrebu, a pre izlaska ostalim pritvorenicima, koji su puni pozitivnih utisaka, pokupovali su sve što se našlo u zatvorskoj kantini.

Prvi čovek Dinama, prema rečima pritvorenika, nikoga nije odbio. Jednom je obećao posao, drugom advokate, trećem je rekao da će mu platiti kiriju, četvrtom da će zaposliti rođaku, davao je savete i svačije probleme saslušao...Iako su navikli na veliki luksuz, braća Mamić su se bez problema prilagodila uslovima u zatvoru. Navodno, nisu se žalili, ali su iskoristili sve mogućnosti koje im zakon dopušta kako bi sebi poboljšali uslove boravka u pritvoru.

Nisu štedeli ni na poklonima. Jednog jutra je tako pred Remetinec stigao auto s gomilom paketa. Dresovi, majice, kape, šalovi fudbalskog kluba Dinamo preplavile su zatvor. Darovima nisu odoleli ni čuvari. Braća Mamić podelila su stotine drangulija pritvorenicima.

Prema zatvorskom redu, pritvorenici iz dvorišta ne smeju da komuniciraju s pritvorenicima u ćelijama. Čuvar je stoga opomenuo Zdravka da se pridržava pravila, na što je ovaj u znak protesta digao obe ruke u vazduh i zapevao čuveni hit Mitra Mirića "Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine". Pesmu su odmah prihvatili i ostali pritvorenici pa se orilo u Rimetencu.

Na dan kad je odlučeno da braća Mamić izlaze iz pritvora, Zoran i Zdravko uputili su se u zatvorsku kantinu i kupili su bukvalno sve što je bilo na policama: keks, čokolade, cigarete, voće, bombone, sokove i higijenske potrepštine. Namirili su svoje cimere iz ćelija za sledeća dva meseca.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track