CRNO-BELI VEĆ ZABORAVILI GORI: Steaui se ne preti, ali imamo šansu
Foto: Partizan.rs

Sad sledi ono pravo

CRNO-BELI VEĆ ZABORAVILI GORI: Steaui se ne preti, ali imamo šansu

Fudbal -
Fudbaleri Partizana tek što su eliminisali prvaka Gruzije, a već su okrenuti dvomeču verovatno sa šampionom Rumunije

Fudbaleri Partizana poručili su da su opravdali ulogu favorita protiv Dile Gori u duelima drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i dodali da će naredni rival, najverovatnije Steaua, predstavljati mnogo težu prepreku.

Partizan je u dve utakmice eliminisao gruzijski tim ukupnim rezultzatom 3:0, a jedan od najzaslužnijih za prolaz bio je vezista Darko Brašanac. “

"Možda je bilo malih problema u uvodu utakmice, imao je Božinov šansu da već u šestom minutu postigne gol i olakša posao. Ipak, posle vođstva u potpunosti smo kontrolisali dešavanja na terenu. Ključ mojih boljih partija je u promeni pozicije pošto sada igram nešto ofanzivnije, kao i to što imam veliko poverenje trenera Milinkovića. Imam više slobode u igri i trudim se da uzvratim"“, rekao je Brašanac srpskim novinarima posle pobede u revanš meču.

Steaua je prvi duel protiv slovačkog Trenčina u gostima dobila sa 2:0 i očekuje se da u sutrašnjem revanšu obezbedi duele sa Partizanom. „

"Steaua je i dalje veliko ime, a prošle godine je bila blizu plasmana u Ligu šampiona, jer je ispala od Ludogoreca u ludoj penal seriji. Mislim da razlike između ekipa sa ovog podneblja nisu velike i da imamo šansu. Gledaćemo da se što bolje spremimo"“, zaključio je Brašanac.

Kapiten Saša Ilić izjavio je da je Partizan rutinski savladao gruzijskog šampiona, ali i upozorio da je dvomeč sa rumunskom Steauom daleko zahtevniji zadatak. „

"Čitao sam da je Steaua navodno u finansijskim i organizacionim problemima, ali ipak je to veliki klub. Ne bih rekao da je u krizi, jer su doveli kvalitetna pojačanja, a pored toga redovno igraju grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Partizan nije u situaciji da bilo kome preti i ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Međutim, možemo da se borimo"“, rekao je Ilić.

Njegov saigrač Stefan Babović izjavio je da su opasne unapred dobijene utakmice, kao što je bio slučaj protiv Dile. “

"Posebno je to izraženo protiv ovako agresivnih protivnika. Pokušali su da zakuvaju situaciju, ali smo ih na vreme smirili golom, posle čega je bilo sve u našim rukama”", naveo je Babović i dodao da je Steaua daleko jači protivnik od Gruzina.

Partizan narednu rundu kvalifikacija za elitno takmičenje počinje u utorak na gostujućem terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track