PRVI ČOVEK ZAJEDNICE SUPERLIGAŠA: Podneću ostavku ako ne pomirim Zvezdu i Partizan
Foto: Www.fkvojvodina

Sezona počela katastrofalno

PRVI ČOVEK ZAJEDNICE SUPERLIGAŠA: Podneću ostavku ako ne pomirim Zvezdu i Partizan

Fudbal -
Pokušaću još jednom da se sednem sa njima i daću sve od sebe da se smire strasti - rekao je Šćepanović

RIGA - Predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović rekao je da međusobna prepucavanja čelnika Crvene zvezde i Partizana štete srpskom fudbalu i da će učiniti sve da se smire strasti.

"Pokušaću još jednom da se sednem sa njima i daću sve od sebe da se smire strasti. Ako u tome ne budem uspeo, ozbiljno razmišljam da podnesem ostavku i ne učestvujem više u ovome", rekao je Šćepanović grupi srpskih izveštača u Letoniji.

Početak Super lige obeležio je veliki sukob i međusobna vređanja čelnika "večitih" rivala, a sve to nakon pobede Crvene zvezde posle preokreta nad OFK Beogradom. Šćepanović, koji je i predsednik Vojvodine, početkom svog mandata na čelu Zajednice je već pokušao da pomiri dve strane, a kako je rekao, tada su čelnici Zvezde i Partizana bili veoma razumni i svesni stanja.

"Pokušaću da urazumim ljude. U tom momentu su bili veoma razumni, shvatili su u kojoj meri su odgovorni za kreiranje javnog mnjenja", kazao je on.

Prema njegovim rečima, sezona u srpskom prvenstvu počela je katastrofalno.

"Sezona je počela katastrofalno. Desilo se sve ono što smo se dogovarali da više ne bude manir, a to je da sve naše nedoumice i sumnje prvo razložimo i sa manje strasti rešavamo među sobom. Treba sačuvati Super ligu, jer kakva god da je, ona je dala svetske šampione. Zbog toga smo obavezni. Uprljali smo istoriju našeg fudbala", rekao je Šćepanović.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je podnesak sa informacijama vezanim za utakmicu OFK Beograd - Crvena zvezda. Šćepanović je kazao da ne želi da priča o istragama, ali da time "ne stavlja glavu u pesak".

"Svi koji treba da rade svoj posao, neka ga rade, na strogo propisan način. Da se drže okvira koje im nalaže služba i zakon i da ne prejudiciramo stvari. Očekujem da će se i ovo razrešiti na način na koji treba", kazao je prvi čovek Zajednice superligaša.

Kako je rekao, potrebno je da mediji ne tolerišu "besomučno prepucavanje" jer rat saopštenjima samo uznemiruje građane i donosi negativnu energiju koja se prenosi na stadione i ne može da se kontroliše.

"Možda previše optimistički gledam da možemo svi zajedno da krenemo na bolje. Ali, izgubiti sponzora zbog ovakvih stvari, smanjiti interesovanje publike, dotok novca, kojeg je i ovako veoma malo u srpskom fudbalu... Ako treba da budem odgovoran za tako nešto, ne vidim sebe u tome", rekao je Šćepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track