KAZNA ZA KUKASTI KRST: UEFA odlučila, ali ne saopštava da li je Hrvatska izbačena sa EVRA
Foto: Reuters

Šta kriju

KAZNA ZA KUKASTI KRST: UEFA odlučila, ali ne saopštava da li je Hrvatska izbačena sa EVRA

Fudbal -
Čeka se da odluku obznani Fudbalski savez Hrvatske

Disciplinska komisija UEFA na čelu sa Austrijancem Tomasom Partlom prema nezvaničnim informacijama već je donela odluku o kazni Fudbalskom savezu Hrvatske i hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji zbog iscrtavanja kukastog krsta na stadionu Poljud.

Komisija se sastala jutros, a očekuje se da će odluka biti objavljena u poslepodnevnim satima. UEFA će prvo obavestiti člana IO Davora Šukera i njegov HNS, nakon čega bi savez trebao javno obznaniti odluku.

Uoči susreta s Italijom još uvek nepoznati počinioci ugravirali su zloglasni simbol u poljudsku travu. Partl i njegovih devet sudija još se nisu našli u situaciji da kažnjavaju savez zbog rasističkih izgreda tokom utakmice bez publike. Tribine Poljuda suspendovane su zbog prekida koji su hrvatski navijači izazvali na San Siru u prvom duelu sa Italijom u grupi za EURO 2016.

Novi, teški incident doveo je Hrvatsku na prag izbacivanja takmičenja. Davor Šuker je kazao izbacivanje iz Evrope opcija, a za očekivati je da će UEFA pre takve mere, ipak posegnuti za oduzimanjem bodova i teškom novčanom sankcijom.

Kurir sport / Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track