BURA SE NE STIŠAVA: Proverava se i meč Partizan - Metalac!
Foto: Partizan.rs

Podnet zahtev tužilaštvu

BURA SE NE STIŠAVA: Proverava se i meč Partizan - Metalac!

Fudbal -
Nevladina organizacija Transparentnost podnela je zahtev tužilaštvu da se proveri i utakmica između Partizana i Metalca

BEOGRAD - Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zahtev za proveru osnova sumnje da je fudbalska utakmica prvog kola Superlige između Partizana i Metalca nameštena.

Podsetimo, generalni direktor ove organizacije Mario Spasić dobija pretnje ubistvom zbog zahteva da se istraži meč između OFK Beograda i Crvene zvezde, ali je uprkos pretnjama rešen da ide do kraja.

"Podneli smo zahtev i Interpolu. Imamo problem koji traje godinama, pa da vidimo kako to da rešimo. Prete mi smrću ovih dana, i sa sakrivenih brojeva i na Fejsbuku, ali tako je to kada imate posla s ološem", rekao je Spasić.

Organizacija Transparentnost je dostavila saznanje o imenima osoba koje su ulazile u svlačionicu OFK Beograda na poluvremenu ove utakmice.

Uprkos sve većoj tenziji koju stvaraju predstavnici fudbalskih organizacija suprotno tvrdnjama da utakmice nisu nameštene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podvlači da neće odustati od insistiranja da se na profesionalan način obavi istraga i da se rezultati što pre prezentuju javnosti, a ujedno najavljuje da će sa povećanom pažnjom pratiti sve utakmice koje se igraju u ovogodišnjem prvenstvu kako bi otkrili indikatore korupcije u sportu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track