NOVI FAŠISTIČKI ISPAD U HRVATSKOJ: UEFA kaznila Hajduk zbog zastave sa ustaškim slovom U
Foto: Hajduk.hr

Ponovo smešna kazna

NOVI FAŠISTIČKI ISPAD U HRVATSKOJ: UEFA kaznila Hajduk zbog zastave sa ustaškim slovom U

Fudbal -
Skandal na Poljudu usledio je samo nekoliko sati posle odluke Evropske kuće fudbala da kazni Hrvatski fudbalski savez zbog iscrtanog kukastog krsta na stadionu u Splitu

SPLIT - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je splitski Hajduk zbog incidentnog ponašanja njegovih navijača prošle nedelje u Kopru, tokom prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Hajduk za narednu evropsku utakmicu mora da zatvori deo tribina na svom stadionu od najmanje 500 gledalaca, a kažnjen je i novčano sa 15.000 evra.

Pristalice hrvatskog kluba za vreme meča u Kopru razvile su zastavu zloglasne fašističke NDH sa istaknutim slovom U, a u više navrata upotrebljavali su pirotehnička sredstva.

Hajduk je utakmicu u Sloveniji izgubio rezultatom 3:2, ali je prošao u 3. kolo kvalifikacije nakon pobede u revanšu na domaćem terenu (4:1).

UEFA je u četvrtak kaznila Hrvatski fudbalski savez sa 100.000 evra i nacionalnoj reprezentaciji oduzela jedan bod, uz dve utakmice igranja na domaćem terenu bez publike u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, zbog skandaloznog incidenta 12. juna u Splitu, kada je na travnjaku stadiona Poljud uoči meča Hrvatska - Italija utisnut ogroman nacistički kukasti krst.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track