BLOG UŽIVO: Real odbio nepristojnu ponudu za Ronalda
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Real odbio nepristojnu ponudu za Ronalda

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:14 - Volkot veran ArsenaluTio Volkot ostaje u Arsenalu. Pričalo se da bi mogao da napusti "tobdžije" jer je ušao u poslednju godinu ugovora, ali britanski mediji javljaju da je dogovor postignut i da će 26-godišnji reprezentativac Engleske potpisati novi ugovor do 2019. godine, prema kome će zarađivati 100.000 funti nedeljno.

22:47 - Real odbio nepristojnu ponudu za RonaldaPari Sen Žermen je želeo Kristijana Ronalda. Bogati gazda "svetaca" nije žalio para da dovede zvanično najboljeg fudbalera sveta za prošlu godinu. Španski "As" tvrdi da je na nedavnom sastanku u Dohi, šeik Naser al Kelaifi, vlasnik pariskog kluba, nudio je Real Madridu 120 miliona evra! Da je realizovan, to bi bio najveći transfer u istoriji fudbala. Međutim, do realizacije nije došlo jer je predsednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez je odbio nepristojnu ponudu.

22:22 - Milojević: Umor ne prihvatam kao opravdanjeTrener Čukaričkog Vladan Milojević bio je nezadovoljan remijem sa Radom na Banovom brdu u drugom kolu Superlige."Rad je opasna i nezgodna ekipa, sa dobrim kontranapadima. Prvo poluvreme ne treba uopšte analizirati, u drugom poluvremenu su se gosti izborili za ono što su želeli. Ne možete u fudbalu da pobedite ako ne date gol. Umor ne prihvatam, ovo su profesionalci ili se bar tako zovu. Ja sam prvi za to da se igra ritam sreda-nedelja, ali ja ovo ne priznajem. Ako ćemo da igramo tri utakmice, pa da posle ne možemo da dođemo sebi mesec dana. Nemam šta da zamerim svojim igračima, znaju dobro šta sam im rekao na poluvremenu. U životu sve treba zaslužiti. Pred nama je period gde trebamo više psihički nego fizički da se odmorimo", rekao je Milojević.

21:56 - Remi Čukaričkog i RadaFudbaleri Čukaričkog i Rada odigrali su meč drugog kola Superlige - 1:1 (1:1). "Građevinari" su poveli već u osmom minutu, Arsenijević je odigrao do Mihajlovića, koji je glavom asistirao Miloradu Dabića. Strelac izjednačujućeg pogotka bio je Nikola Stojiljković u 44. minutu. Bilo je šansi i u drugom poluvremenu, ali se mreže više nisu tresle. Rad je meč završio sa desetoricom jer je Nikola Maraš u 90. minutu zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton.

20:51 - Farah saslušan u sklopu istrage oko SalazaraAmerička anti-doping agencija (USADA) saslušala je dvostrukog olimpijskog atletskog šampiona Britanca Moa Faraha, u sklopu istrage povodom navoda da je njegov trener Alberto Salazar povezan sa dopingom. List Sandej Miror preneo je da je Farah juče u jednom londonskom hotelu pet sati razgovarao sa inspektorima USADA. Kako se navodi, taj sastanak je bio rutinski i odavno je zakazan. Farah je u petak pobedio u trci na 3.000 metara na mitingu Dijamantske lige u Londonu. Salazar je predvodio Faraha do dve zlatne olimpijske medalje, na 5.000 i 10.000 metara na Igrama u Londonu. Salazar je pod istragom pošto je Bi-Bi-Si (BBC) u junu naveo da je sa svojim saradnikom "vežbao tehnike dopingovanja". Farah je sredinom juna rekao da ga je Salazar "uverio da nije nadgledao uoptrebu zabranjenih supstanci". Salazar je negirao da je učestvovao u dopingu sportista.

20:24 - Organizatori zaustavili sat, Frum pobednik Tur d'FransaOrganizatori Trke oko Francuske zaustavili su danas sat tokom poslednje etape jer su ulice u Parizu klizave od kiše, te će biciklista Skaja Kris Frum sigurno pobediti u toj trci, drugi put u karijeri. Tokom poslednje etape biciklisti tradicionalno voze 10 krugova pariskom avenijom Šanzelize i drugim bulevarim, ali da bi se smanjio rizik od padova po klizavoj kamenoj kocki, organizatori su odlučili da zaustave sat već na početku prvog kruga. Kao i svi takmičari, Frum ipak mora da pređe svih 10 krugova kako bi obezbedio pobedu ispred drugoplasiranog bicikliste Movistara Naira Kintane, koji zaostaje minut i 12 sekundi. Britanac sada može da vozi lagano, bez rizika od pada, i pepusti sprinterima i njihovim ekipama zadovoljstvo da prođu prvi kroz cilj, ali generalni plasman je ipak zaključan pre završetka poslednje, 21. etape Tur d'Fransa.

20:09 - Stosur osvojila turnir u GaštajnuAustralijska teniserka Samanta Stosur osvojila je danas turnir u austrijskom Gaštajnu pošto je u finalu pobedila 43. teniserku sveta, Italijanku Karin Knap sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:2). To je druga titula u sezoni za 23. teniserku sveta Stosur, a ukupno osma u karijeri. Prethodno, ove godine osvojila je i turnir u Strazburu. Knap je danas igrala dva meča, pošto je jutros morala da igra i polufinalni duel sa Italijankom Sarom Erani, koji je dobila sa 7:6, 4:6, 7:5. Taj meč je trebalo juče da se odigra, ali je pomeren za danas zbog kiše. Ona je pokušavala da osvoji drugu titulu u sezoni, nakon što je pre dva meseca osvojila trofej u Nirnmbergu. Knap je povela u meču posle tri brejka u prvom setu. U drugom setu je pri rezultatu 5:4 servirala za meč, ali nije uspela da sačuva svoj servis, pa je Stosur izjednačila na 1:1 u setovima. Australijanka je treći set dobila bez većih problema i pobedila.

19:54 - Vojvodina nadoknadila dva gola minusa u SurduliciFudbaleri Radnika i Vojvodine remizirali su danas u Surdulici 2:2 (2:1) u utakmici drugog kola Superlige Srbije. Radnik je već posle prvih 10 minuta igre imao dva gola prednosti preko Slaviše Stojanovića i Milana Chuluma, ali su Novosađani uspeli da izbegnu poraz. Strelci za ekipu Zlatomira Zagorčića bili su Ognjen Ožegović u 36. i Mirko Ivanić u 66. minutu. Novi prvoligaš imao je veliku priliku u nadoknadi vremena da zabeleži prvu, istorijsku pobedu u Superligi, ali je Jovan Jovanović zamalo šutirao pored gola. Rezultati i strelci 2. kola Superlige: Radnik - Vojvodina 2:2 (Stojanović 4, Chulum 10. - Ožegović 36, Ivanić 66) Voždovac - Borac 0:2 (Živković 8. penal, Vujaklija 78) Partizan - Jagodina 6:0 (Božinov 12. penal, 13, A.Živković 15, Ninković 48, Šaponjić 69, 78) Javor - Spartak 2:0 (Dražić 16, Docić 22. penal) Mladost - Novi Pazar 1:1 (Jovanović 41 - Pavlović 18) Radnički Niš - OFK Beograd 1:0 (Djuričković 75. penal) Večeras: Metalac - Crvena zvezda (19 sati) Čukarički - Rad (20) Tabela: Partizan, Borac i Javor po 6 bodova, Mladost 4, Crvena zvezda, Čukarički, Voždovac i Radnički po 3...

19:33 - Kišna novi igrač LacijaTalentovani fudbaler Ajaksa Rikardo Kišna karijeru će nastaviti u dresu Lacija, potvrdio je danas rimski klub. Kišna će večeras doputovati u Rim kako bi prošao medicinske preglede i obavio sve formalnosti oko potpisa ugovora. Lacio je za transfer 20-godišnjeg veziste platio Ajaksu oko četiri miliona evra. Mladi reprezentativac Holandije je prošle sezone dobrim igrama u Erediviziji skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova, ali je isključivo želeo prelazak u Lacio. Kišna je produkt čuvene škole Ajaksa, a za prvi tim odigrao je 48 utakmica i postigao osam golova.

19:17 - Koleman: Tešški porazi od Srbije, ali sada će biti drugačijeSelektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Koleman rekao je danas da ga ne brinu rivali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, među kojima je Srbija. "Nisam previše zabrinut selekcijama iz naše grupe. Sve reprezentacije su jake, ali imamo tim koji je sposoban da se plasira na prvenstvo u Rusiji. Skoncentrisani smo na nas, a uzbudljive će biti utakmice sa Republikom Irskom. Dueli sa timovima poput Moldavije i Gruzije nikada nisu laki. Nikoga se ne plašimo, ali sve respektujemo", rekao je Koleman za Skaj Sport. Srbija je prošli kvalifikacioni cikus za šampionat sveta u Brazilu zabeležila dve ubedljive pobede nad Velšanima, 6:1 u Novom Sadu i 3:0 u Kardifu. "Bio su to teški porazi, ali smo posle toga mnogo napredovali i sada smo dosta bolji tim. Biće drugačije, ali neće biti lako protiv Srbije. Posebno je teško igrati u gostima protiv Srbije", zaključio je Koleman. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji počinju u septembru 2016. godine, a u D grupi nalaze se Vels, Austrija, Srbija, Republika Irska, Moldavija i Gruzija.

18:51 - Rozberg: Imam šanse da preteknem LuisaVozač Mercedesa Niko Rozberg je dobro vozio na današnjoj trci za Veliku nagradu Mađarske sve do same završnice kada je bio u kontaktu sa Rikardom, posle kojeg je izgubio drugo mesto i posle odlaska u boks pokvario je plasman, ali je na kraju zauzeo osmo mesto. "Sve je išlo veoma, veoma dobro. Bio sam zadovoljan trkom sve do 64. kruga, a posle toga... Šteta, ovaj sport je ponekad veoma težak, kada izgubite sve te bodove. Ali, tako je", rekao je Rozberg. Upitan da li je mogao da uradi nešto kako bi izbegao kontakt sa Rikardom, posle kojeg mu je pukla guma, Rozberg je rekao da je Australijanac kasno zakočio. "Pretpostavio sam da je ugao moj, vozio sam idealnom putanjom a onda je on išao ravno, pošto je kasno zakočio. Ali, njegov bolid je ostao čitav i nije odustao. Međunarodna automobilska federacija je odlučila da ne razmatra taj incident, pa onda niko nije kriv", rekao je Rozberg. Naredna trka voziće se 23. avugsta u Belgiji, a Rozberg je rekao da želi što pre da nastavi takmičenje, pošto ima šanse da prestigne Hamiltona. "Nastaviću. Ovo je bilo blizu, sada smo na pola šampionata. Male su razlike, mogao sam i ja da vodim na polovini takmičenja. Imam dobre šanse da uskoro preteknem Luisa u šampionatu", rekao je Rozberg.

18:32 - Hamilton: Vratiću se jačiVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je današnja trka Formule 1 u Mađarskoj, u kojoj je zauzeo šesto mesto, bila čudna, ali da će se posle nje vratiti jači. Hamilton je trku na Hungaroringu završio na šestom mestu, iako je krenuo sa pol-pozicije. Njega su odmah na startu obišli Ferarijevi vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, a zatim je pogrešio, izleteo sa staze i zauzeo 10. mesto. On je nakon toga uspevao da dostigne konkurente, ali je posle izlaska "sejfti kara" sa staze, zbog udesa Nika Hilkenberga ponovo napravio grešku i pao na 13. mesto. Akutelni svetski šampion je zatim bio kažnjen prolaskom kroz boks, zbog duela sa Danijelom Rikardom i na stazu se vratio kao 15. ali je do kraja trke uspeo da osvoji šesto mesto. "Danas je bilo čudno. Da li sam zaslužio bodove? Nisam odustao i vozio sam najjače što sam mogao. Vratio sam se iz jednog od najgorih nastupa koji sam prikazao... To pokazuje da smo mi vozači ljudi. Ekipa je radila neverovatno i posle pauze vratiću se jači", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg zauzeo je danas osmo mesto i to je prvi put od 2013. godine i 28 trka da Mercedesovi vozači nisu zauzeli jedno od prva tri mesta. "Start nije bio toliko nezgodan, Ferari je imao dobar start, ili ko god je bio iza. Ali, ovo je bilo teško popodne", dodao je dvostruki svetski šampion. Upitan da li oseća olakšanje što je trku završio na šestom mestu i osvojio bodove, Hamilton je rekao da još o tome nije razmišljao. "Definitinvo sam imao loš dan na poslu, ali zahvalan sam ekipi koja je mnogo učinila jer sam tako makar osvojio nekoliko bodova", rekao je Britanac, koji se izvinio ekipi na lošoj trci. Hamilton je uvećao prednost nad Rozbergom i sada u generalnom plasmanu ima 202 boda, a njegov klupski kolega 181.

18:15 - Bešiktaš kupio Gomeza, sad juri VelbekaKako prenosi "Sport Medijaset", Bešiktaš i Fiorentina dogovorili su detalje oko transfera Marija Gomeza! "Violi" ide 8.000.000 evra, a Gomezu godišnja primanja od 3.500.000 evra!. Britanski tabloidi dodaju da Bešiktaš želi da upari Marija Gomeza sa Danijem Velbekom iz Arsenala!

17:48 - Biševac na terenu posle pet i po meseciFudbalski reprezentativac Srbije Milan Biševac vratio se na teren posle pet i po meseci pauze i oporavka od operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Štoper Liona se povredio u februaru u susretu sa Monakom, a danas je odigrao prvi meč posle pauze pošto je proveo prvih 45 minuta na utakmici protiv Viljareala (0:2) na "Emirejts kupu" u Londonu. Biševac je prošle sezone do povrede odigrao 15 utakmica za francuskom prvoligaša u svim takmičenjima. On je član Liona od 2012. godine, a prethodno je igrao za Pari Sen Zzermen, Valensijen, Lens, Crvenu zvezdu, Zzeleznik, Bežaniju i BASK. Za reprezentaciju Srbije nastupio je 19 puta.

17:26 - Jovetić zvanično na pozajmici u InteruCrnogorski fudbaler Stevan Jovetić narednih godina dana igraće na pozajmici u Interu, potvrdio je danas milanski klub. Inter je objavio da će napadač Mančester Sitija sutra doći u Milano, a posle lekarskih pregleda potpisaće ugovor. Italijanski mediji ranije su preneli da će "neroazuri" platiti Sitiju tri miliona evra za pozajmicu, sa opcijom otkupa na kraju sezone za 15 miliona. Jovetić je 2013. prešao iz Fiorentine u Mančester Siti, odigrao je 39 utakmica i postigao 11 golova. Ovaj je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, dok je za selekciju Crne Gore dao 14 golova na 36 nastupa.

17:09 - Kembel: Očekujem ludnicu u PekinguRivalstvo Juseina Bolta i Džastina Getlina može da proizvede "ludnicu" na predstojećem Svetskom prvenstvu u Pekingu, rekao je danas bivši britanski atletičar Daren Kembel.Bolt, koji je postavio svetski rekord na 100 metara od 9,58 sekundi 2009. godine na Svetskom prvenstvu u Berlinu, ove godine se bori sa povredama i tek je u petak na mitingu Dijamantske lige u Londonu trčao ispod deset sekundi - 9,87. Kembel je naveo da je nastup u Londonu dokaz da Jamajčanin može da se suprotstavi najbržem čoveku ove godine, Amerikancu Džastinu Getlinu."Obojica veruju da mogu da osvoje zlato. Bolt je sada u formi, ima samopouzdanja... Getlin definitivno veruje da može da pobedi i to je ono što će dovesti do potpune ludnice u Pekingu. Rivalstvo je važno jer tera ljude napred", rekao je Kembel za Bi-Bi-Si (BBC). Getlin, koji je u dva navrata zbog dopinga bio suspendovan, u maju ove godine je postavio lični rekord na 100 metara od 9,74 sekunde, a ispod 9,8 trčao je još četiri puta. Ovakvi rezultati za Kembela su dokaz da se Amerikanac ne uzrujava lako i da ga ne dotiče ono što se o njemu govori. "On je pravi rival, on ne odustaje... Ali, sada, posle petka, veoma sam uzbuđen zbog Svetskog prvenstva. Pre petka Getlin je bio veliki favorit, a to je bilo pomalo dosadno", naveo je Kembel. Bolt će se u agvustu vratiti na stadion "Ptičje gnezdo" u Pekingu gde je na Olimpijskim igrama 2008. godine na 100 i 200 metara osvojio svoje prve olimpijske medalje. "Važno je da najveće zvezde učestvuju na velikim takmičenjima", dodao je nekadašnji olimpijski šampion Kembel.

16:42 - Janković bez titule u Istanbulu u dubluSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu na turniru u Istanbulu u konkurenciji dublova, pošto je danas u paru sa Caglom Bujukakčau iz Turske poražena u finalu od rusko-ukrajinske kombinacije Darije Gavrilove i Eline Svitoline sa 5:7, 6:1, 10:4. Gavrilova i Svitolina slavile su posle nešto manje od sat i po vremena igre posle preokreta, a do titule su došle nakon što su imale više koncentracije u odlučujućem super taj-brejku. Turnir u Istanbulu igrao se za ukupan nagradni fond od 250.000 dolara.

16:22 - Fetel osvojio Hungaroring i izjednačio se sa SenomVozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i ostvario prvu pobedu u karijeri na Hungaroringu. Fetel je tako ostvario 41. pobedu u karijeri i time se izjednačio se Ajrtonom Senom po broju trijumfa u karijeri. Ispred su samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost sa 51 trijumfom. Fetel je trku završio za 1:46:09,985. To je prva pobeda za Ferari na Hungaroringu od 2004, kada je trijumfovao Mihael Šumaher. Drugo mesto zauzeo je Danil Kvjat iz Red Bula sa zaostatkom od 15,748 sekundi i to je njegov prvi plasman na podijum u karijeri. Treći je bio njegov klupski kolega Danijel Rikardo, sa 25,084 sekunde zaostatka. Četvrto mesto zauzeo je Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso, peti je bio Fernando Alonso iz Meklarena, a aktuelni svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo je šesto mesto. Sedmi je bio Roman Grožan iz Lotusa, a osmi Niko Rozberg iz Mercedesa. Bodove su još osvojili Dženson Baton iz Meklarena i Markus Erikson iz Zaubera. Naredna trka u šampionatu voziće se 23. avgusta, za Veliku nagradu Belgije. Pre trke održan je minut ćutanja u znak sećanja na vozača Marusije Žila Bjankija, koji je posle devet meseci u komi, umro 17. jula od posledica povreda glave. Rezultati VN Mađarske: 1. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) 1:46:09.985 2. Daniil Kvyat (Rusija, Red Bul) +00:15.748 3. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) 00:25.084 4. Maks Ferstapen (Holandija, Toro Roso) 00:44.251 5. Fernando Alonso (Sspanija, Meklaren) 00:49.079 6. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) 00:52.025 7. Roman Grožan (Francuska, Lotus) 00:58.578 8. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) 00:58.876 9. Dženson Baton (Velika Britanija, Meklaren) 01:07.028 10. Markus Erikson (Ssvedska, Zauber) 01:09.130 Generalni plasman: 1. Hamilton 202 bodova 2. Rozberg 181 3. Fettel 160 4. Valteri Botas (Finska, Vilijams) 77 5. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) 76 Plasman konstruktora: 1. Mercedes 383 2. Ferrari 236 3. Vlijams 151 4. Red Bul 96 5. Fors Indija 39

15:40 - Benitez: Ronaldo je srećan i igra dobro, zadovoljan samTrener fudbalera Real Madrida, Rafael Benitez, istakao je posle pobede u prijateljskoj utakmici protiv Mančester sitija sa 4:1 da je Kristijano Ronaldo srećan u klubu, iako se spekulisalo da su njih dvojica u lošim odnosima.“Ljudi su govorili o nečemu što se dogodilo na treningu, ali se sada moglo videti da je Ronaldo srećan i da dobro igra. Postigao je gol i proglašen je za najboljeg igrača utakmice, to me čini veoma zadovoljnim. Sve je u redu, u fudbalu morate da se koncentrišete na budućnost, a ona je prilično pozitivna”, naveo je Benitez. On je zaključio da je veoma zadovoljan igrom, da igrači imaju treninge dva puta dnevno, te da se primećuje predanost.

14:53 - De Brujne igrač godine u Nemačkoj, Heking trenerFudbaler Volfsburga Kevin de Brujne izabran je za igrača godine u Nemačkoj, dok je njegov trener Diter Heking izglasan za najboljeg trenera u prethodnoj sezoni. De Brujne koji je imao 367 glasova, a iza sebe je ostavio fudbalere Bajerna iz Minhena Arjena Robena sa 94 glasova i Manuela Nojera sa 67. "Biti izglasan za najboljeg igrača u ovakvoj ligi mnogo znači, a ovo je nagrada za sjajnu sezonu" izjavio je Belgijanac za Kiker. Belgijski vezista bio je jedan od najzaslužnijih igrača za osvajanje drugog mesta, dok su u finalu nacionalnog kupa savladali Borusiju iz Dortmunda. Prošle sezone u šampionatu de Brujne je zabeležio 36 nastupa i deset golova, dok je čak 20 puta uspešno asistirao saigračima.

14:20 - Lacio doveo Kišana iz AjaksaEkipa Lacija se ozbiljno sprema za kvalifikacije za Ligu šampiona. Rimski klub je doveo pojačanje za budućnost. Naime, u klub za četiri miliona evra stiže Rikardo Kišna mladi fudbaler Ajaksa. On je potpisao ugovor na četiri godine i godišnje će zarađivati 1,2 miliona evra.

13:52 - Srbija utakmicom protiv Irske otvara kvalifikacije za SPFudbalska reprezentacija Srbije kvalifkacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine startovaće utakmicom protiv Republike Irske na domaćem terenu, odlučeno je danas na sastanku u Sank Peterburgu. Srbija i Irska sastaće se petog septembra 2016. godine od 20.45, a mesto odigravanja meča biće naknadno određeno. U kvalifikacionoj D grupi, u kojoj su Srbija i Irska, u prvom kolu selekcija Gruzije dočekuje Austriju, kao i Vels Moldaviju. Fudbaleri Srbije će posle meča sa Irskom gostavati Moldaviji (6. oktobar), potom dočekuju Austriju (9. oktobar), pa igraju u Velsu (12. novembra). U 2017. godini izabranici selektora Radovana Churčića gostovaće u Gruziji (24. mart), Irskoj (5. septembar) i Austriji (6. oktobar), dok dočekuju Vels (11. juna), Moldaviju (11. septembra) i u poslednjem kolu Gruziju (9. oktobar). Prvenstvo sveta u Rusiji igra se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

13:25 - Mktarijan: Tuhel me je ubedio da ostanem u BorusijiFudbaler Borusije iz Dortmunda Henrik Mktarijan izjavio je da je najveći uticaj na njegov ostanak u timu imao novoizabrani trener Tomas Tuhel, kao i da želi da navijače učini ponosnim. Jermenski fudbaler je prema pisanju nemačkih medija bio blizu prelaska u Liverpul, ipak odlučio se da i naredne sezone nosi dres "milionera". "Želim samo da gledam napred i volim da igram ovde, samo to se računa. Tačno je da je Tuhel imao uticaja na moj ostanak, ali na kraju je to bila moja odluka. Hoću da svima dokažem da sam dobar igrač, a navijače učinim ponosnim. Bilo je važno za mene što su i ostali igrači odlučili da ostanu i tim se nije raspao uprkos teškoj sezoni. Ovo je veliki tim i učinićemo sve da izađemo iz ove situacije što pre", izjavio je 26-godišnji fudbaler za Bild. Za Borusiju je do sada zabeležio 59 nastupa i 12 puta se upisao u listu strelaca, dok je za reprezentaciju Jermenije nastupao 52 puta i postigao 16 golova.

12:47 - Finbogason sledeće sezone na pozajmici u OlimpijakosuFudbaler Sosijedada Alfred Finbogason narednih godinu dana igraće na pozajmici u grčkom šampionu Olimpijakosu, potvrdio je klub iz San Sebastijana. Pirejci će na kraju sezone imatu opciju da za sedam miliona otkupe kompletan ugovor islandskog napadača. Finbogason je prošlog leta došao u Sosijedad iz Herenvena kao veliko pojačanje pošto je bio najbolji strelac holandskog prvenstva sa 29 golova, ali nije uspeo da slične partije ponovi u Primeri. On je karijeru počeo u islandskom Brejdabliku, a igrao je još za Lokeren i Helsinborg, dok je za reprezentaciju Islanda nastupio 25 puta i dao pet golova.

12:02 - Vučinić: Pirlo bi mogao da igra fudbal ceo životNekadašnji fudbaler Juventusa Mirko Vučinić rekao je danas da je Andrea Pirlo i dalje sjajan igrač i da ima još puno da ponudi ljubiteljima fudbala. Pirlo je posle 20 godina odlučio da napusti Apenine i preseli se u redove NJujork Sitija, gde je postao najplaćeniji igrač u ligi sa platom od osam miliona dolara. "Ne znam da li je bilo pravo vreme da napusti Italiju i verujem da je to bila jako teška odluka za njega, jer on je ikona u Italiji. On ima nešto u svojoj igri što niko drugi nema, i zato smo ga zvali "Profesor", jer kada on igra, zna sve na terenu. Ima još puno da ponudi i nadam se da će još dugo igrati, zato što obožava ovu igru, a ljudi koji vole fudbal obožavaju Pirla", izjavio je Vučinić za Sport 360. Tokom karijere Pirlo je nastupao i za Brešu, Inter i Milan sa kojim je osvojio dve Lige Šampiona i dve titule prvaka Italije. Sa Juventusom ima osvojene četiri titule serije A, dok je sa reprezentacijom Italije bio prvak sveta 2006. godine.

11:36 - Austrijanci zadovoljni žrebomAustrija je prezadovoljna žrebom za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, pošto je u grupi sa Velsom, Srbijom, Irskom, Moldavijom i Gruzijom, a mediji prenose da je moguć prolazak. Selektor austrijske reprezentacije Marsel Koler rekao je da se radi o grupi koju je moguće proći i da je zadovoljan žrebom. "Moldavija, Irska i Vels su protivnici koje poznajemo. Srbija ima isto tako jako dobre fudbalere i jaku ekipu. U našoj grupi su sve ekipe veoma opasne, protiv Velsa i Irske moraćemo fizički dobro da pariramo, jer to zahteva engleski način igranja", objasnio je Koler. Kapiten reprezentacije Kristijan Fuks smatra da je u grupi u kojoj je Austrije Vels favorit, ali i da veruje da će njegova ekipa moći da prođe. "„Ovo nije laka grupa, ali verujem da je kvalifikacija za Svetsko prvenstvo moguća, ako budemo nastavili započetim putem", ističe reprezentativac Kristijan Fuks.

10:52 - Čelsi dobio PSŽ posle penalaFudbaleri Čelsija savladali su Pari Sen Žermen u prijateljskoj utakmici, posle boljeg izvođenja penala, pošto je u regularnom delu bilo nerešeno (1:1).PSŽ je došao do prednosti kada je Zlatan Ibrahimović sačekao odbitak od stative i lagano matirao Asmira Begovića u 25 minutu utakmice. Čelsi je izjednačio u 65. minutu. Fabregas je sjajno proigrao Mozesa koji je bez većih problema postigao gol. Do kraja meča nije bilo golova, pa je pobednik odlučen nakon penal serije. Čelsi je bio uspešniji 6:5.

10:23 - Real odbio ponudu za RonaldaPrvi čovek Real Madrida Florentino Perez odbio je ponudu Pari Sen Žermena od 120 miliona evra za Portugalca Kristijana Ronalda.Perez nije želeo da razgovara o prodaji najboljeg igrača, naglasivši da je njegova otkupna klauzula milijardu evra. Ipak, Al Kelaifi, odnosno vlasnici, porodica Al-Tani neće odustati. U dobrim su odnosima i sa Ronaldovim agentom Mendešom, ne sumnjaju da će pre ili kasnije Ronaldo obući dres Pari Sen Žermena.Njegova klauzula je milijardu, što niko neće platiti, ali ako Ronaldo prelomio i odluči da napusti Real, teško je verovati da mogu da ga zadrže.

10:12 - Falkao: Želim da se odužim MurinjuNapadač Čelsija Radamel Falkao je zahvaljujući Murinju dobio novu priliku da se dokaže u Premijer ligi. Kolumbijac je stigao na pozajmicu u Čelsi i nije krio zahvalnost prema novom treneru koji je više puta istakao kako veruje u njega."Prućio mi je podršku, rekao mi je da veruje u mene i zbog toga sam mu jako zahvalan. Želim da dam 100 odsto za ekipu i za njega" , rekao je Falkao i dodao:"Izazvao sam samog sebe dolaskom i Premijer ligu i uživam u tom iskustvu s jako puno motivacije, koncentracije i zato jer želim da uspem sa Čelsijem. Želim da osvojim prvenstvo i istovremeno da budem važan član ekipe" .

09:49 - Trener Volfsburga: Nema nikakvih ponuda za De BrujneaSudeći po izjavi trenera Volfsburga Ditera Hekinga, Mančester siti nije poslao ponudu za najboljeg fudbalera nemačkog tima - Kevina De Brujnea.Iako je danima kružila informacija da je Siti ponudio 72 miliona za Belgijanca, trener Volfsburga je negirao takve tvrdnje."Nismo dobili nikakvu ponudu od Mančester sitija. Tačka."

09:28 - Kuranji se vratio u BundesliguBivši reprezentativac Nemačke Kevin Kuranji napustio je Dinamo iz Moskve i posle pet sezona odlučio da se vrati u nemačku Bundesligu. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Hofenhajma, uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu.Kuranji, koji je rođen u Brazilu, za reprezentaciju Nemačke je odigrao 58 utakmica i postigao 19 golova.Njega je 2008. godine iz nacionalnog tima izbacio selektor Joahim Lev – kada nije bio u timu za meč protiv Rusije, zbog čega je napustio stadion u poluvrmenu, a Lev je posle toga rekao da ga više nikad neće pozvati u reprezentaciju. Kuranji je u karijeri nastupao još za Štutgart i Šalke.

08:54 - Suarez: Moramo da osvojimo sve trofeje

Luis Suarez smatra da Barselona mora da se bori za trofeje u svim takmičenjima. Dakle, cilj Blaugrane mora da bude osvajanje triple krune. "Barsa je najveći klub na svetu i naša je obaveza da osvojimo trofej na svakom takmičenju. Ne bi trebalo da damo prioritet jednom takmičenju, ne bi trebalo da imamo prioritete uopšte. Moramo da budemo najbolji u svim takmičenjima i da osvojimo sve trofeje", rekao je Suarez.Suarez je dodao da je ponosan na to kako je odigrao prvu sezonu u Barseloni i na to kako se uklopio u tim."Ponosan sam na svoju sezonu, ali uvek želim više", dodao je Suarez.

08:20 - Arsenal spremio 50 miliona za RojsaFudbalski klub Arsenal ozbiljno je zainteresovan za reprezentativca Nemačke i igrača Borusije Dortmund - Marka Rojsa. Arsen Venger je prepoznao u Rojsu igrača koji može voditi tim do titule prvaka Premijer lige. Novac sigurno neće predstavljati problem, jer je Arsenalova kasa puna, pa se nagađa da bi za Nemca londonski klub mogao da izdvoji 50 miliona funti. Ako dođe do realizacije ovog transfera, Rojs će postati najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track